1. Ontwikkelaar geeft cadeaus weg wegens 20-jarig bestaan StarCraft

Ontwikkelaar geeft cadeaus weg wegens 20-jarig bestaan StarCraft

De originele StarCraft-game is 20 jaar oud en dit moet gevierd worden. Blizzard doet dit door gratis content weg te geven voor verschillende games uit hun stal.

Op 30 en 31 maart gaat de verjaardag van start. Tijdens deze twee dagen is er een livestream op Twitch.tv waarin verschillende bekendheden bij elkaar komen. Ook zal er op 31 maart een videofeature komen op youtube en heet StarCraft is Life: A Celebration. In deze korte film worden verschillende fans geïnterviewd en vertellen hoe de game hun leven heeft veranderd.

PCGamesN interviewde production director van StarCraft 2, Tim Morten op IEM Katowice 2018. Ze vroegen wat StarCraft voor hem betekent. "Het ding dat mij opvalt is dat het StarCraft-team echt een community vormt. Niet alleen de mensen die voor het spel werken, maar ook de spelers en de esports community. Het is echt speciaal dat zoiets als dit zo lang heeft geduurd. Al acht jaar voor StarCraft 2 en nu bijna 20 jaar voor de StarCraft-franchise. Ik denk dat er echt een familiegevoel is en het gevoel dat de mensen die tot deze community behoren, het willen delen en aanwakkeren.’’

Voor Blizzard-fans die andere games spelen zijn er ook gratis in-game-voorwerpen verkrijgbaar:

 • StarCraft: Remastered: Log na 6 maart in om een gratis UI-skin te verkrijgen. `

 • StarCraft 2: Log na 6 maart in om een speciale UI-skin te verkrijgen. Log bovendien tussen 6 maart en 3 april in om een portret en decal te ontvangen.

 • Diablo 3: Log na 6 maart in om bij Dominion's Revenge een pet met een Battlecruiser-thema te krijgen.

 • Overwatch: Log tussen 6 maart en 3 april in om de Sarah Kerrigan Ghost-skin te ontvangen voor Widowmaker.

 • World of Warcraft: Salueer tussen 31 maart en 6 april een van de StarCraft companion pets Zergling, Grunty, Mini Thor, Baneling of Zeradar) om de 'Salute of StarCraft' Feat of Strength te ontvangen.

 • Heroes of the Storm: Log tussen 27 maart en 7 april in om portretten te ontvangen van de Protoss, Terran en de Zerg.

 • Hearthstone: Speel tussen 21 en 25 maart een Tavern Brawl met StarCraft-thema en ontvang bovendien drie Kobolds en Catacombs-packs.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

 • Je mag het toch best Blizzard noemen in plaats van ontwikkelaar? Nu lijkt het net of het een of andere nietszeggende ontwikkelaar is

 • Waar moeten we Blizzard van kennen dan?

 • Dit doen ze met heel veel titels. Ik weet wat de redenatie is, maar het komt over alsof de lezer onnozel is.  In de tekst wordt verder ook geen toelichting gegeven dat Blizzard de ontwikkelaar is. Dus dat komt ook niet overeen met de titel en de reden. Dat zou je in hetzelfde kader wel verwachten, daar heb je meer ruimte dan in een titel.  De eindredactie heeft de titel alleen aangepast, los van de tekst zo lijkt het.

 • Oeh! Een gratis skin voor Overwatch! En deze is heel erg vet! https://dotesports-cdn-prod-tqgiyve.s…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren