1. Massale ondersteuning voor PSP

Massale ondersteuning voor PSP

Volgens Famitsu Weekly zijn nu ook Idea Factory, Irem, D3, Bandai, Atlus, Sega, Chunsoft, Tomy, SNK Playmore, Square Enix, Tecmo en From Software bezig met diverse titels. Steeds meer ontwikkelaars brengen naar buiten druk bezig te zijn met Sony´s apparaat en het lijkt erop dat er een flinke line-up klaar staat tijdens de lancering.

De eerder genoemde bedrijven zijn namen bovenop de al bekend gemaakte tachtig stuks en ook bovenop de giganten Activison en Take Two. Het aantal ontwikkelaars stijgt nu boven de honderd uit en dat is zeker niet onaardig.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • en natuurlijk de semisubargumenten :P  anyway das goed nieuws!!! Ik hoop dat de PSP niet al te duur wordt!!!

 • Als de prijs redelijk is gok ik dat ze zelfs Nintendo van de troon kunnen stoten met de PSP. Ik gok op eenzelfde tavereel als PSX vs N64, dat Sony een groter aanbod aan spellen heeft. Maar nu dus ook mooiere graphics.

 • Vergeleken met dit ding is de huidige GBA een monochrome gameboy. DS better be good. Ik denk dat er heel veel ports tussen al die games zitten Maar nu hoor je die sony fanboys niet klagen waarschijnlijk…

 • From Software.. Tecmo.. SNK.. Sega..  *^_^*

 • de psp krijgt 128 bit achtige graphics en en dan denk ik van wat heeft nintendo in godsnaam al die tijd gedaan. Want wees nu eerlijk de gba

  is tenslotte is niks meer als een veredelde super nintendo en we leven wel in 2004 hoor. dan vind ik dat je echt niet meer met zulke graphics aan kan komen en al die poorts van de snes. Ik verwacht een groot succes van de psp tenslotte zijn alle sony computers een succes.

 • Het succes van de PSP zal inderdaad afhangen van de prijs en de accuduur zoals YiffyFox al heeft gezgd. Kent iemand nog de GameGear, deze was technisch gezien 100keer beter dan de gameboy maar heeft het toch moeten afleggen omdat je haast niet "mobiel" kon gamen omdat de batterijen binnen 2 uur op waren.  Wat betreft de lineup is het leuk dat ze zoveel ontwikkellaars achter zich hebben echter zullen daar ook een aantal ports tussen zitten (denk zelf heel wat). Begrijp me niet verkeerd ik vind ports meesterlijk vooral op de GBA maar ports met PSX grafics zitten niet veel mensen op te wachten denk ik.  Ach ja we zien wel op E3, en Nintendo moet denk ik wel oppassen met de PSP want het heeft potentie om goed te gaan verkopen.


 • Squaresoft… hmmm kom maar op met Final Fantasy 7, 8, 9, 10 en 12 :)

 • Ik had nix anderts verwacht.  Nintendo eat your hart out ! of word 3rd party:P

 • hij gaat zo ie zo lopen, maakt niet uit welke prijskaartje eraan hangt net als ps2 die was 1200 gulden, en liep als een trein.

 • @snappie88 lijkt me sterk maar wel leuk =P  PS2 was misschien 1200gulden, maar had op dat moment ook geen tegenspelers… toen xbox het licht zag ging de prijs op eens fors dalen… gek he?

 • Er gaat een gerucht dat Square Enix bezig is met een remake van een Final Fantasy titel voor de PSP en een nieuw Final Fantasy deel dat geconnect kan worden met FFXII voor de PS2.  Op de E3 meer!

 • ik denk dat we nog maar moeten afwachten of dit het word omdat nintendo altijd te kampen heeft gehad met concurenten van de GB die 10x beter waren alleen ook niet van de grond kwamen omdat de batterijen/accu te snel leeg waren en omdat t gewoon veel en veels te duur waren. Ik vraag me af hoe sony dat gaat oplossen.

 • Vroeg of laat haal ik hem toch wel , net zoals de NDS .

 • Ik vraag me echt af. Zoveel ontwikkelaars, hoe kan dit ding nog mislukken? Hoe?  Squaresoft… hmmm kom maar op met Final Fantasy 7, 8, 9, 10 en 12 :) Awh :) Dat zou het einde zijn… Ik hoop het zo… Ik hoop het zo…

 • Vroeg of laat haal ik hem toch wel , net zoals de NDS .jah dat is ook zo, ik probeer nu ook aan een gamecube te komen, mits ie niet duur is en wat enkele games!!!

 • Playstation heeft altijd een goed aanbod =van games gehad, dat maakt de ps2 ook nog leuk.

 • Ik denk dat het wel gaat goedkomen met die accu..battarijen van mobiele telefoons, labtops, mini-disc/mp3-spelers gaan ook steeds langer mee. Ik heb daar wel vertrouwen in.

 • Tja, tuurlijk komen er op de PSP ports uit, maareh heeft de GBA dan zoveel nieuwe titels? ik zie bijna alleen maar SNES ports.  Of sony markleider gaat worden? dat is speculatie, maar als Nintendo wederom zo laks reageerd dan zou het mij in ieder geval niet verbazen, want Nintendo is nou niet echt het bedrijf wat bekent staat om z'n tactische denkwerk…  Vind het geweldig dat er nu eindelijk 'echte' concurrentie aankomt voor Nintendo, want Nintendo heeft al die tijd vrij spel gehad en daardoor heeft de ontwikkeling vrijwel stil gestaan. De prestaties van de GBA zijn dan al beter als van de originele, maar als je kijkt hoe lang het geduurd heeft voordat de gameboy kleuren kon weergeven :P

  Gewoon belachelijk, maar nu er concurrentie is kunnen ze flink aan de bak bij Nintendo. Als ze doorgaan zoals ze dat nu doen dan weet ik zeker dat ze het niet gaan redden en het zou zonde zijn als een bedrijf als Nintendo ten onder zou gaan (ik verwacht niet dat het tot zoiets uitloopt hoor.. ). Als dit gebeurd heeft Nintendo het geheel aan zich zelf te danken.. • Waarom moet iedereen toch zo naar 1 kant toegaan? We weten nog nauwelijks wat joh! Ik ben een groot Nintendo-fan en zal de DS zeker kopen, maar dat betekent echt niet dat ik weiger om de PSP te kopen hoor :P Als ik er tenminste geld voor heb he ;) Nee, als de PSP een gaaf dingetje wordt en de games spreken me aan (dat is voor mij het belangrijkste) koop ik ze allebei wel…

 • De PSP 128Bit? hoe weet je dat dan mannetje.. allemaal fan-boy shit hiero.., eerst zien dan geloven..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren