1. Princess Peach=Cortana

Princess Peach=Cortana

Ik kijk graag films en series met mijn vriendinnetje en vaak zie ik dan acteurs die ik ergens van ken, maar het nooit echt goed kan plaatsen. In die gevallen ga ik meestal naar IMDB om daar te kijken waar ik die van ken. Vanavond was het weer zover en zat ik een beetje te surfen. Op een gegeven moment kwam ik bij een acteur terecht die een stem insprak van Halo 2 en omdat ik daarvan net de PC-versie heb gekregen, zat ik even te kijken of er nog meer bekende namen in zaten.

Uiteindelijk kwam ik terecht bij Jen Taylor. Nog nooit van haar gehoord, maar blijkbaar doet ze de stem van Cortana in Halo. Op zich niet bijzonder, maar het wordt grappiger als je kijkt naar wat ze nog meer heeft gedaan. En wat blijkt? Jen Taylor doet in heel veel Mario-games de stem van Toad en Princess Peach.

Ik stond er even versteld van. Een belangrijk icoon van Microsoft heeft dus gewoon de freaking zelfde stem als een belangrijk Nintendo-icoon!!! Het is mij niet opgevallen, want volgens mij maakt Peach alleen wat vrolijke geluidjes, maar dan nog. Het is hetzelfde als de trainer van Ajax de wedstrijd daarna even vrolijk Feyenoord gaat lopen coachen.

Misschien dat dit al lang bekend was, maar ik wist het nog niet en wilde mijn ontdekking graag met jullie delen.

Dit artikel delen

Over de auteur