1. Een jaartje Xbox Live

Een jaartje Xbox Live

Xbox Live is nu meer dan een jaar in Nederland te verkrijgen en mag gerust een succes genoemd worden. Het netwerk is uitstekend, vooral in vergelijking met het netwerk van Sony. Over het algemeen zijn er genoeg boeiende spellen en is er een grote hoeveelheid aan spelers. In deze Top 5 kan je lezen wat volgens ons de vijf beste Xbox Live spellen zijn.

Ikzelf ben vooral bezig met Counter-Strike, Top Spin en Splinter Cell: Pandora Tomorrow. Het eerste spel is geweldig via Xbox Live. Lag is er nauwelijks, er zijn veel Nederlanders te vinden en cheaters ben ik nog niet tegen gekomen. Het enige wat ik mis bij Counter-Strike is de mogelijkheid om een clan tag voor je naam te zetten. Hierdoor had het hele clangebeuren, dat duidelijk aanwezig is, net wat beter uitgewerkt kunnen worden.

Over de twee andere spellen ben ik de laatste tijd steeds minder te spreken. Vooral Top Spin haalt de laatste tijd het bloed onder mijn nagels vandaan. Toen het spel pas uit was en er zo’n tweeduizend man op de ranking te vinden waren, was alles nog leuk. Weinig lag, vriendelijke tegenstanders en men deed vrolijk mee aan een potje tennis. Op een bepaald moment heb ik zelfs even nummer één van de wereld gestaan, wat ik vandaag de dag nog steeds als een enorme eer beschouw.

Helaas kwamen er na het veroveren van mijn eerste plaats steeds meer etterige ettertjes de boel verpesten. Spelers die niks anders deden dan dropshots maken of heel zacht serveren, om daarna makkelijk naar het net te lopen. Begrijp me niet verkeerd, ik weet dat dit kan en dat het gewoon bij het spel hoort, maar op de een of andere manier is het bijna onmogelijk om vanuit een van deze posities de rally te winnen. Ik wil gewoon een lekkere rally spelen zonder me heel de tijd te ergeren aan die gare kutballen. Hopelijk worden deze dingen verbeterd bij Top Spin 2.

Splinter Cell: Pandora Tomorrow is ook een uitstekend spel via Xbox Live. Zolang je tenminste met normale spelers speelt. Splinter Cell: Pandora Tomorrow maakt namelijk gebruik van een rangsysteem. Elke keer als je wint, krijg je er een paar punten bij en stijg je in rang. Je hoeft hier niet aan mee te doen, maar ik vind het erg leuk om het wél te doen. Helaas krijg je die punten alleen maar als je het spel met vier man begint en met dezelfde vier man eindigt. Als er tijdens het spelen iemand weggaat, dan kan je dus naar je punten fluiten. En laat het nou net eens vaak voorkomen dat er iemand ‘wegvalt’ als je wint.

Ubisoft heeft dit probleem proberen aan te pakken met een soort van straf. De wegloper zal bij zijn volgende spel dat hij speelt gekort worden in punten. Goed voor hem, maar ik heb er bar weinig aan en vind dat op deze manier het spel een stuk minder leuk wordt.

Een oplossing hiervoor zou een klachtensysteem zijn. Microsoft heeft dit klachtensysteem al sinds het begin van Xbox Live, maar van de werking hiervan heb ik nog nooit iets gemerkt. Het zou mooi zijn dat als iemand iets van dertig keer als klacht ‘quitter’ krijgt, dat hij dan een maandje of wat van Live wordt verwijderd. Of Microsoft zo ver wil gaan, weet ik echter niet. Misschien zit er zoiets in Tsunami, de werknaam voor de nieuwe versie van Xbox Live. We zullen zien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • X-box live is zeker al een aanleiding om een X-box te kopen.

 • Jammer dat het XSN system ermee ophoudt, en dat er nog steeds maar een % of 10 van de Xboxers LIVE heeft :)

 • Xbox Live is 20 keer zo goed als dat crappy PS2 online. EA heeft denk ik heel wat geld gehad van Sony om hun sport series exclusief op PS2 online te hebben. • Jammer dat het XSN system ermee ophoudt, en dat er nog steeds maar een % of 10 van de Xboxers LIVE heeft :)

  Ik ben blij dat Microsoft tenminste wat met internet doet. Itt een zeker ander bedrijf. :)

 • Yep, Live is een mooie reden om een Xbox te kopen. Alleen jammer van het creditcard systeem, moet er nog eens eentje aanvragen, en daarna de Xbox :D

 • Hmm, online gamen op de computer is (zeer vaak) gratis…

  Dat is een rede om geen console te kopen voor mij.

 • en die nieuwe console die je iedere 4 jaar moet kopen, of die controlers, de dvd remote, de xbox live kit, de speciale scart-kabel voor hogere frequenties, de speciale surround set voor het geluid is natuurlijk allemaal gratis.  En dan zijn console spellen gemiddeld ook nog es een eurootje of 10 duurder.  (nou heb ik zelf ook een xbox, maar ik vind het nog steeds bs dat je het upgraden van een PC aankaart als een voordeel van een console. In verhouding geef ik een PC zelfs lagere kosten op jaarbasis dan een console.)


 • Je HOEFT die dingen niet te kopen. Ik ben gisteren gaan gamen met een vriend van me die een NGC en een PS2 heeft (de laatste heb ik ook). Die kon gewoon niet geloven dat ik 187 uur een game (PGR2 in dit geval) had gedaan. 187 uur, waarvan misschien 30 uur offline, dat maakt rond de 150 uur speeltijd online.  Deel dat door de 60 eurootjes die Live kost, en je komt op minder dan een gulden per uur uit. En dan praat ik alleen over PGR2, en tel ik Rainbow Six 3, Moto GP 2 en Midtown Madness 3 niet eens mee. Die hebben bij elkaar ook wel een uur of 300 gedraaid gedurende het afgelopen jaar.  Daarbij moet je voor de PC ook elke twee jaar een nieuwe videokaart kopen, en eventueel een ander deel van je computer upgraden, om games te blijven spelen.  Live is gewoon de beste utivinding voor de consoles sinds de NES zelf. Top Spin is wat achteruit gegaan, ook na de patch en SC:PD is wat minder online dan verwacht, maar er blijven zo ontzettend veel topgames over. Bovendien proberen de makers ook deze games te verbeteren met patches. Nu hopen dat Ubisoft een goed stukje code weet toe te voegen aan SC:PD, en PAM aan Top Spin.
 • XBL is zeker geniaal. Voegt zoals twi zei veel meer speeltijd toe aan je spel. Het leuke is dat niemand XBL kan bashen omdat ze zelf geen alternatief hebben :] Mahahaha. uhum.

 • Hoe fucking off-topic kun je gaan, FPSgamer? Kijk eens naar www.tothegame.com ofzo…

 • ik snap nie waarom mense ps2 online zo afkraken. Zal wel jalozie

  zijn omdat ze de vette ea titels niet kunnen spelen.

  ps2 online is echt supertof socom 1 en 2 is zijn helemaal da bomb.

 • Vette EA titels? Sorry, maar het laatste waar ik op zit te wachten zijn de EA titels online. Bovendien kunnen alleen SOCOM I & II gewoon niet opwegen tegen de aantallen Xbox Live games. Ik heb gisteren bij een vriend even Sony Network Gaming gedaan, en dat werkt allemaal leuk en aardig, maar Sony ligt gewoon nog mijlenver achter op Microsoft wat hun online mogelijkheden betreft. Met Xbox Live in m'n bezit ben ik ECHT niet jaloers op PS2 Network Gaming.

 • valt ook niet op hoor -_-'

 • Het is een column, geen artikel ofso. Maar is misschien nog niet eens zo'n gek idee.

 • ze kunnen veel meer mensen mensen online krijgen de xbox

  als ze die klote craditcard zauden veranderen, wat ze gezegd hadden  en dan kan idereen wel weer zeuren maar het is de waarheid.

 • Ik ben erg blij dat het alleen kan met een credit card kan :)

  Zo hou je de irritante jonge gastjes weg :)

 • Ik vind anders dat er bij bijv counterstrike aardig wat vervelende gasten zitten.

 • ja ik heb geen credit card dus dat wordt weer een prob voor mij.

  en ik ben geen irritante jongetje hoor:P • wat kan er nu beter zijn aan live dan aan ps2 online? de snelheid hangt bijna volledig af van de snelheid van jouw internetverbinding! en live= betalen en betalen= kut

  n00b :P

  Geloof ons nu maar, PS2 online is stukken minder dan XBL.

 • Hmmm eens kijken die Xbox Live set van mij ligt hier dus al een jaar stof te happen. Ooit gekocht omdat er maar 500 setjes naar Nederland kwamen en ik er iig 1 wilde hebben voor "ooit". Dat "ooit" moet nog steeds gebeuren. Waarom? Fuck FPS of PGR2 of wat dan ook! Ik wil RPG's online en de enige op het moment die er is op de Xbox, is 10x beter op de 'Cube, nml PSO. Cube mag dan wel geen Voice Chat hebben bij PSO, maar heeft servers die niet al sinds dag 1 naar de tering zijn gehacked zoals die van de Xbox. Om nog maar te zwijgen dat PSO voor de 'Cube zo'n half jaar eerder uit kwam. En ik als PSO liefhebber ga echt geen half jaar wachten. Kortom de enige titel die voor mij aantrekkelijk was voor de Xbox (want waar blijft GVD dat TFLO!!?!!?!?!?!!) is beter af op de 'Cube. En nou gaat me PS2 ook nog eerder online dan me Xbox dankzij NFS:U (en ik importeer nog een USA PS2 voor FFXI). Kortom Xbox Live sucked voor de RPG liefhebber. Dus een jaar na dato nog steeds een Xbox Live setje dat stof hapt. Ik vind Xbox Live dus verre van geweldig.  For thew record: "Central Station" van Sony is de meest grote ongekende teringzooi die ik ooit heb gezien (ik ben er nog geen 1x opgekomen). En ik mag hopen dat ik niet hetzelfde gezeik krijg bij Xbox Live (en dat zal vast niet)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren