1. Ratchet & Clank 3: Up Your Arsenal

Ratchet & Clank 3: Up Your Arsenal

De PlayStation 2 is langzaam uitgegroeid tot de platformspelcomputer van deze tijd. Naast Jak (& Daxter), I-Ninja en Maximo is er namelijk ook nog Ratchet & Clank. De eerste twee delen waren van hoog niveau en er wordt verwacht dat het derde deel opnieuw voor het nodige spelplezier gaat zorgen.

Na het redden van de wereld in Ratchet & Clank: Going Commando, is het duo een tv-serie begonnen. Clank is de ster van ‘Secret Agent Clank’, en Ratchet moet het doen met de rol van een butler, iets waar hij niet al te blij mee is. ‘Gelukkig’ wordt Ratchet’s planeet door de boze Dr. Nefarious aangevallen. Om dit kwaad te bestrijden worden Ratchet & Clank in ere herenigd en worden ze op pad gestuurd om de man te vinden die ooit de boze dokter wist te verslaan. Dit is niemand minder dan Captain Qwark die uiteindelijk besluit je hulp te geven.

Naast Captain Qwark zijn er ook een aantal andere personages die je hulp aanbieden. Daarnaast zijn ze ook speelbaar, iets wat bij de eerste twee delen niet mogelijk was. Hopelijk worden de andere karakters goed uitgewerkt, zodat het niet vervelend wordt om met hen te spelen. Tevens is er een vrouw in het spel die een oogje op Ratchet heeft, wat waarschijnlijk voor wat grappige scènes zal zorgen.

Eén van de grootste pluspunten van Ratchet & Clank is het grote wapenarsenaal. Deze keer heb je de beschikking over veertien verschillende wapens, die vier niveaus hebben. Zo heb je een geweer waarmee je een orkaan kan maken, eentje die zwarte gaten produceert en waardoor je kunt ontsnappen aan vele vijanden. Of wat dacht je van een geweer die vijanden tegen elkaar opzweept.

Naast een uitgebreid singleplayer avontuur, die qua gameplay niet al te veel zal afwijken van zijn voorgangers, komt het derde deel ook met een online mode. Tot op heden is er nog maar één speelmode aangekondigd, maar de verwachting is dat Insomniac op de E3 met een verassing komt. Vooralsnog moeten we het doen met een Capture The Base variant, waarbij twee teams moeten proberen de basis van de vijand te veroveren. Dit spel wordt met maximaal acht man gespeeld en zal ondersteund worden door de hoofdtelefoon.

De multiplayer mode zal maar een beperkt aantal wapens gaan bevatten, omdat het anders een chaos zou worden. In deze multiplayer zijn in sommige levels hovercrafts te vinden voor twee personen. Hierbij zal één iemand moeten rijden en is de ander verantwoordelijk voor het afmaken van de vijand. Iets wat we ook al bij onder andere Halo zagen en zeer goed werkte.

Op visueel gebied lijkt het spel erg op zijn voorganger. Er wordt gebruik gemaakt van dezelfde engine die hier en daar wat verbetert is. Niet dat dit problematisch is, want het tweede deel zag er uitstekend uit.

Het lijkt er op dat ook dit derde deel uit de Ratchet & Clank serie een succes gaat worden. Het spel ziet er wederom uitstekend uit, de humor zal waarschijnlijk van hetzelfde niveau zijn en daarnaast krijgen we een multiplayer mode die ons als muziek in de oren klinkt. We (lees: de Heer Marvin Besselsen, die op de E3 van 2003 alleen maar Ratchet & Clank 2 heeft gespeeld) gaan dit spel dan ook met veel plezier op de E3 spelen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • whaha….. als dit spel niet op de E3 zou zijn, zou marvin niet eens meehoeven :P Ik verwacht minstens 5 achtergrondartikelen eind mei :P

  • lijkt me een vet spel

  • lijkt mij ook erg leuk

  • Lijkt me een grappig spelletje. Als ik een ps2 had zou ik hem wel kopen :)

  • deel 3……..zolang er maar geen deel 4 komt…….net dat het fout is ofzo….maar men wilt originaliteit (zie metroid prime)

  • ik ben nooit echt door R&C aangetrokken, die levels vind ik een beetje saai en ook zijn de figuurtjes gewoon niet zo leuk als die jak ( vooral daxter is cool)…en of die online-optie wel werkt, weet ik ook niet..ik zal deze serie altijd gewoon als nummer twee zien voor de ps2 qua platformgames, na jak& daxter

  • Misschien dat ik deze nog haal/speel, daarna ben ik toe aan een origineel nieuw concept van deze makers..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren