1. Ghost Recon 2

Ghost Recon 2

Eén van de meest gespeelde Xbox Live spellen krijgt eindelijk een echt vervolg. Na Ghost Recon en Ghost Recon: Island Thunder is Redstorm nu bezig met Ghost Recon 2. En deze keer zullen ze alles uit de kast halen om er een echt topspel van te maken.

Het grootste kritiekpunt op de Ghost Recon serie lag op het visuele gebied. De spellen zagen er gedateerd uit en vooral het laatste deel, Jungle Storm, dat exclusief op de PlayStation 2 verscheen, liet zien dat de serie aan het eind van zijn Latijn was. Gelukkig maakt Redstorm bij Ghost Recon 2 gebruik van een geheel nieuwe engine. Daarnaast wordt voor de physics de Havok 2 engine gebruikt, die ook voor Half-Life 2 wordt ingezet. Naast mooiere omgevingen, realistischere vijanden en nog meer moois, ligt de grootste verandering toch ergens anders. Ghost Recon 2 wordt namelijk vanuit een derde persoonsaanzicht gespeeld. Dit is het beste te vergelijken met een spel als Conflict Dessert Storm, dat eerder op de verschillende spelcomputers uitkwam.

Over het achtergrond verhaal van Ghost Recon 2 is nog niets bekend. Wel weten we dat het spel zich in een Aziatische omgeving zal afspelen. Gevechten zullen gehouden worden in tempels, nauwe straatjes en uitgebreide rijstvelden. De interactie met de omgeving zal dankzij de al eerder genoemde Havok 2 engine een grotere rol spelen. Gebouwen kunnen nu kapot worden geschoten, vijanden hebben verschillende hitpoints en ook de voertuigen die je tegen zult komen, kunnen letterlijk uit elkaar knallen als je ze onder vuur neemt.

In de vorige Ghost Recon spellen speelde je altijd met een groepje van zes man, maar moest je het zo ongeveer in je eentje uitzoeken. Deze keer krijg je meer hulp van het leger. Zo zijn er momenten waarop je een bepaalde basis moet veroveren. Aangezien er in deze basis zo’n dertig man rondlopen, lijkt het veroveren onbegonnen werk. Gelukkig kan je nu de hulp van vliegtuigen en helikopters inroepen en zullen zij het kamp met de grond gelijk maken, wat natuurlijk ook voor het nodig spektakel zal zorgen.

Het sterkste punt van de Ghost Recon serie is de online mode. Ook deze keer zal het spel online speelbaar zijn. Op de Xbox zal dit in ieder geval met zestien man gebeuren; voor de PC en een mogelijke PlayStation 2 release is dit echter nog onbekend. Ook is nog niet bekend of het oproepen van luchtaanvallen in de multiplayer mode aanwezig is. Mocht dit wel mogelijk zijn, dan zal dit de gehele Ghost Recon gameplay door de war schoppen. Stel je voor dat je een bepaalde basis moet veroveren op een heuvel. Bij de basis liggen een stuk of vier sluipschutters die jou van grote afstand kunnen doden. Normaal gesproken een onmogelijke missie, maar nu je de beschikking hebt over een luchtaanval kan je ze in een keer uitschakelen. Hierdoor zal het spel flink wat toegankelijker worden.

De verwachting is dat Ghost Recon 2 op alle fronten zijn voorganger verslaat. Zo ziet het spel er vele malen beter uit, zal de gameplay net wat toegankelijker worden en de multiplayer mogelijkheden uitgebreider. Het is nu afwachten tot november 2004, de maand dat het spel moet uitkomen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • jeej cool :D gr2 :D hopelijk is die niet zo snel uitgespeeld as gr1 -_-'

 • Dit soort shooters zijn niet echt me ding..

 • Ghost Recon is één van die 'shooters' die gewoon spannend wordt online… Ik hoop dat deel 2 datzelfde weet te bereiken…

 • Ghost Recon heb ik echt goed vermaakt via Xbl…..de singleplayer optie heb ik nog nooit gespeeld!!! maar je kon co-op doen via Xbl, ik denk dus dat deel 2 dat ook kan!!! :)

 • Er zijn charts, daarin staat GR nog steeds in de top 5 meest gespeeld

 • http://www.xbox.com/en-US/games/live-top25games.htm?level1=livehome&level2=topgames&level3=top25gameslist  Top 25 Xbox Live Games of All Time

  1 MechAssault™

  2 MotoGP

  3 Tom Clancy’s Rainbow Six® 3

  4 Tom Clancy’s Ghost Recon

  5 Unreal Championship

  6 Counter-Strike™ for Xbox

  7 Project Gotham Racing® 2

  8 Return to Castle Wolfenstein: Tides of War™

  9 Tom Clancy’s Ghost Recon™: Island Thunder™

  10 Crimson Skies™: High Road to Revenge™

  Nu jij weer

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren