1. PSX verkoopaantallen vallen tegen

PSX verkoopaantallen vallen tegen

Toen Sony eind vorig jaar de PSX in Japan op de markt bracht verwachtte men dat er binnen een jaar één miljoen exemplaren over de toonbank zouden gaan. Dit aantal gaat volgens analisten niet gehaald worden.

De PSX is een samensmelting van een PlayStation 2 en een DVD recorder. Het apparaat speelt films, spellen en muziek af, maar wordt niet als spelcomputer in de markt gezet. De PSX is verkrijgbaar in twee verschillende modellen: DESR-5000 en DESR-7000 deze kosten omgerekend respectievelijk 613 en 767 euro.

Sinds december 2003 heeft Sony 150.000 exemplaren uitgeleverd aan winkels. Dit is inclusief de verkopen tijdens de feestdagen. Analyst Nobuaki Murayama geeft als verklaring voor de tegenvallende verkopen dat de PSX als spelcomputer niet nieuw is en dat de ingebouwde DVD recorder bepaalde functies mist die andere DVD recorders van Sony wel hebben.

Geruchten dat Sony de productie van de PSX stilgelegd heeft zijn tot op heden niet door Sony bevestigd. Sony woordvoerder Hiroshi Okubo wil verder niet ingaan op deze berichten maar verklaart wel dat Sony haar productie afstemt op cijfers uit marktonderzoeken en prognoses. Ook merkt Okubo op dat de verkoopcijfers altijd dalen na de feestdagen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik kijk er niet vreemd van op. Apparaat is veel te duur. En die 150.000 klinkt ook mooier dan het is. uitgeleverd aan winkels betekent niet 'verkocht aan consument'. Ik wou ook een PSX kopen maar dan mag de prijs eerst wel gehalveerd worden.

 • Euuhhh… ik had toch wel degelijk ergens gelezen dat de productie was stop gezet ik snap er helemaal niets meer van.

 • Oow jeeee, de tijden zijn gekeerd :)

  Het gaat slechter met Sony in de games-industrie!! Terwijl afgelopen maand de Xbox console 2x zoveel verkocht werden dan normaal!!!

  Ben nu echt benieuwd hoe het gaat worden in de volgende generatie consoles!!!!! :)

 • ach wat heet slecht, die gasten dachten makkelijk in te kunnen cashen met deze hybride, maar blijkbaar laat de consument zich niet zo snel inpakken. Leren hun ook weer eens dat niet alles wat met PS te maken heeft als warme broodjes verkoopt.

 • Ja das logisch, ik bedoel driekwart van de Japanners heeft al een ps2 en om dan nog zon ongelooflijk duur ding te kopen die een combinatie is van dingen die ze toch allang hebben….logisch dat het niet echt aanslaat….

 • World domination MS offcourse ;) is te verwachten! Eigenlijk verwacht ik dat ;)

 • een vautje van sony, kan gebeuren.

 • LOL  Ze dachten Microsoft na te kunnen doen door met een alles in 1 console te komen. Muhahaha PS3 is teh d00m3d!!! ;)

 • nog steeds inn productie!!!??  kijk dat is nieuws….

 • Vind het ook niet zo vreemd, om nu nog een dure PS2 te kopen met ingebouwde dvd recorder. Belachelijk hoge prijs als je kijkt dat een dvd brander al voor onder de 100 euro op de markt is. PS2 erbij van 200 en je bent onder de 300 euro klaar.

 • Eerst zien dan geloven… dan zou die dure zeker betere graphics hebben… nou lekker handig voor de developers. Moeten ze steeds 2 of 3 versies van games maken en produceren lekker goedkoop en handig ik weet zeker dat developers staan te springen daar voor.  :rolleyes:  wordt fucking tijd voor smilies op de frontpage!


 • Ik denk dat de verschillen beperkt blijven tot harde schijven, draadloze adapters en modems ect. randapparatuur die geen direct invloed hebben op de software… Ze zullen niet zo dom zijn om verschil in processorkracht of grafische kwaliteit aanbieden….

 • Hmm ik denk dat er gewoon geen markt voor is. Het is een mooi apparaat alleen veel te duur voor gamers en mensen die een DVD-recorder voor bij de TV willen die vinden het ook te duur en die willen toch niet gamen. Mensen die het allebei willen, dat zijn er niet zo veel.

 • @ notorious: er word niets veranderd aan de grafische kracht of geluidskwaliteit alleen worden er dingen toegevoegd zoals een dvd recorder en dat je mp3's kan lezen erop meer niet zou ik ook niet zo veel extra voor willen betalen als ik al een ps2 had! • Ik denk dat de verschillen beperkt blijven tot harde schijven, draadloze adapters en modems ect. randapparatuur die geen direct invloed hebben op de software… Ze zullen niet zo dom zijn om verschil in processorkracht of grafische kwaliteit aanbieden….

  Dat idee van verschillende versies is sowieso onzin. Gewoon standaard doen of doe het niet.


 • PSX is toch bedoeld voor "the rich few" als je het onzin vind koop dan gewoon lekker een PS2…als je meer te besteden hebt koop je em toch lekker? Lekker laten gaan die handel, het komt allemaal wel goed mensen

 • zo heette de playstation in de volksmond. Hij is later omgedoopd in PSone…de nieuwe, geüpgrade versie van onze PS2 heet nu PSX…

 • weer helemaal up-to-date :D

 • PSX IS K**

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren