1. Eerste feiten over Battlefield 2 naar buiten

Eerste feiten over Battlefield 2 naar buiten

Vandaag heeft Electronic Arts de titel Battlefield 2 officieel aangekondigd. Samen met deze aankondiging ontvingen we ook de eerste feiten over het spel. Zoals eerder bekend zal Battlefield 2 zich niet in het verleden afspelen zoals zijn voorgangers maar gewoon in het heden. Voor Battlefield 2 is een totaal nieuwe engine ontwikkeld.

Er zal uit drie partijen gekozen kunnen worden: de Verenigde Staten, China en een alliantie van verschillende landen in het Midden-Oosten. Het spel zal dertig verschillende voertuigen kennen, zoals tanks, boten en vliegtuigen. Er zullen meer dan honderd mensen op één server kunnen spelen. De gevechten zullen plaatsvinden in verschillende delen van de wereld. De omgevingen verschillen van kleine dorpjes tot bossen.

In tegenstelling tot zijn voorgangers zul je in Battlefield 2 ook als commandant spelen. Als commandant speel je Battlefield 2 als een strategie spel en zul je de spelers op het speelveld op verschillende manieren moeten helpen. Voor de spelers die gewoon als soldaat spelen is er ook het één en ander veranderd. Hoe beter je speelt, hoe hoger je komt in rang en hoe meer mogelijkheden je krijgt. Denk hierbij aan het gebruik maken van nieuwe wapens.

Net zoals veel spellen uit deze tijd zal ook Battlefield 2 gebruik gaan maken van een uitgebreid physics systeem. Deze nieuwe physics techniek moet er in Battlefield 2 voor zorgen dat alle soorten materiaal op juiste manier reageren op de omgeving. Zo zul je met een machinegeweer door hout heen kunnen schieten en met een tank muren kunnen vernietigen. Wanneer we Battlefield 2 in de winkels kunnen verwachten is nog niet bekend, een release in 2004 is echter uitgesloten. Electronic Arts heeft onderhand goede kwaliteit screenshots van Battlefield 2 vrijgegeven, deze kun je hier bekijken. (GP)

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ben niet echt een Electronic Arts fan. Maar dit ziet er toch wel heel veel belovend uit. Ziet er goed uit, meer dan 100 mensen in 1 server, meer mogelijkheden, leuke feitjes. Dice leverd goed werk.

 • Een soort van Generals maar dan FPS:P

 • En die minigun uit die helicopter ziet er ook wel erg vet uit!:)

 • Als kommandant speel je Battlefield 2 als een strategie spel en zul je de spelers op het speelveld op verschillende manieren moeten helpen. Savage: The Battle for Newerth anyone?

 • Ziet er erg mooi uit ik denk dat ook deze veel gaat verkopen

 • Lijkt me erg cool net zoals de vorige delen waren.

 • 100 spelers in één server, dat ziet er goed uit.

 • 100 spelers op één server wordt al vaker toegepast. Joint Operations zal servers van 128 man (gehost door Novalogic) gaan bevatten.  En dat er ook een commander aanwezig is hebben ze gejat van Söldner. Beetje buurtjeleen van EA doet, maar als er een mooi spel uit komt keur ik het goed.

 • Kommandant is met een C toch?

 • zal EA blij mee zijn dat jij dat voor hun goedkeurt Snappie.

 • De screenshots zien er erg mooi uit. Zo te zien wordt dit een oorlog die zich afspeelt in de tijd van nu. die gatling gun op die helicopter ziet er ook erg goed uit.

 • btr btr :D word weer een goed spel net als btlfld1942

 • Lijkt me wel een coole game, het is maar goed dat ie niet meer in 2004 uitkomt want ik heb net BF: Vietnam gekocht :-) en wil niet nog eens een pc spel halen (ik ben meer console gamer maar battlefield moest ik toch gewoon eens proberen!)

 • ziet er goed uit, 100 man op 1 server, verschillende omgevingen, 30 voertuigen en de opvolgerb van battlefield 1942. dit word zeker wel goed:D

 • klinkt en ziet er meer uit als "Battlefield Iraque" ??

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren