1. Kuju bezig met strategiespel voor Nintendo?

Kuju bezig met strategiespel voor Nintendo?

Het lijkt erop dat Kuju Entertainment’s eerste first-party titel voor Nintendo een strategiespel met actie-elementen is. Dit melden verscheidene bronnen die zich dicht bij de Britse ontwikkelaar bevinden. Het project wordt door hen beschreven als een strategietitel met een 3D omgeving en een visuele stijl vergelijkbaar met de Metal Slug reeks van SNK.

De geruchten gaan dat het hier een Advance Wars spel voor de GameCube betreft. Dat zou erg vreemd zijn, omdat die serie voor de Gameboy Advance ontwikkeld wordt door Intelligent Systems uit Japan en Nintendo het project dus verplaatst naar de andere kant van de wereld. De aanstelling van Kuju Entertainment lijkt in dat geval op de samenwerking met Silicon Knights (o.a. Eternal Darkness) waarbij Nintendo een project uitbesteedde aan een nieuwe studio en ondertussen een oogje in het zeil hield.

Een logischere situatie zou zijn dat Kuju Entertainment zich bezig gaat houden met een geheel nieuwe franchise, oorspronkelijk bedacht door Nintendo. Ook de mogelijkheid dat het gaat om een nieuw soort spel binnen een bepaalde franchise, is niet uit te sluiten. Kuju geeft aan dat het project in de komende maanden officieel wordt aangekondigd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • "Kuju Entertainment’s eerste first-party titel voor Nintendo"??

  First party is Nintendo zelf. Second party zijn de bedrijven die nintendo heeft, of die exclusief voor nintendo games maken. 3rd party developers zijn dev. die games voor alle platformen maken.  Wat is een first-party titel voor nintendo van Kuju nu precies?  Ontopic: Hopelijk word het een Wars titel! Advance Wars 1 & 2 speel ik nu nog steeds (vandaag 2 nog gespeeld voor een uurtje). • coolie joelie benieuwd welk spel :D advance wars hoop ik eigenlijk niet ben nie zo'n fan der van..

 • Ik denk dat op de e3 duidelijkheid komt over deze game wat denken jullie?

 • @ -BMH- haha, je hoeft niet uit te leggen wat een first party studio is, en je hebt het sowieso wel op een héél erg simpele wijze uitgelegd, die niet helemaal volledig is.  Maar goed, back to my point: Kuju heeft onlangs een deal gesloten met Nintendo om een spel te ontwikkelen voor de GameCube: http://www.kuju.com/art_nint_announce.htm . Hetzelfde als wat ze dus een tijd terug met Amusement Vision hebben gedaan voor F-Zero GX. Daarom denk ik persoonlijk ook dat het om een huidige franchise gaat die nu wordt uitbesteed, en ja, dat kan best wel eens AW zijn.

 • Kuju is trouwens "bekend" van oa Microsoft Train Simulator

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren