1. Meer informatie rond GBA en Cube opvolger?

Meer informatie rond GBA en Cube opvolger?

Vandaag verscheen er op de website van Niels 't Hooft een interessant artikel over de opvolger van de GameCube en de Game Boy Advance. De bron is niet goed te controleren, maar hij zegt dat dicht bij de ontwikkeling van beide apparaten te staan.

Als eerste de opvolger van de GameCube. Op dit moment zijn er twee versies. Twee teams werken apart aan een GameCube opvolger, maar er wordt wel samengewerkt. De twee versies hebben de volgende specificaties:

GameCube Next Version 1

2.7 GHz PowerPC G5 Processor

512 MB RAM (128 of that dedicated to video, 64 dedicated to sound)

600 MHz Graphics Chip

Built-in 15 GB Hard Drive

GameCube Next Version 2

Dual 1.8 GHz IBM G5 PowerPC Processors

256 DDR Main Memory (64 of that dedicated to sound, a new 7.1 surround technology which will run at a quality of 196 KHz)

128 MB GDDR3 Video Memory

500 MHz Core ATI Graphics Chip (16 Pixel Pipe, 220 Million Transistors)

Built-in 15 GB Hard Drive

Beide versies hebben dus een ingebouwde harde schijf en draaien op een G5 processor. Het verschil zit hem voornamelijk in het gebruik van het werkgeheugen en het aantal processoren. Het werkengeheugen van de eerste versie is groter, maar wordt ook gebruikt bij de grafische en geluidsonderdelen. De tweede heeft een apart videogeheugen en zal daarnaast ook een dubbele processor hebben.

De Game Boy Advance opvolger heeft weer een nieuwe naam. De Game Boy Evolution is de werknaam van de opvolger voor de Game Boy Advance en zal waarschijnlijk iets beter presteren dan de Sega Dreamcast als het gaat om de grafische kwaliteit van de spellen. Daarnaast worden de kleine DVD's, waar nu de GameCube spellen op staan, ook gebruikt voor de Game Boy Evolution spellen.

Het ontwerp van de Evolution zal wat kenmerken van de Game Boy Advance SP hebben zoals de backlite. Ook is het mogelijk om spellen van de huidige en vorige generatie Game Boy's weer te spelen op de Evolution. Als laatste zal de opvolger de Bluetooth techniek ondersteunen. Volgens de persoon komen binnenkort meer gegevens in een Amerikaans tijdschrift te staan.

De bron is onbekend en niet te traceren volgens de website. Of de bron betrouwbaar is, is niet duidelijk. We willen dus benadrukken dat het hier nog steeds om geruchten gaat!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik vind de specifiacties van Nintendo GameCube 2 wel een btje erg over de top. Btje on nintendo voelt het aan. Nintendo heeft het nooit op dikke hardware gehad en nu komt er een dikke G5 power mac te staan met ingebouwde harde schijf…. Klopt imo niet maar k…

 • dat er twee consoles naast elkaar worden ontwikkeld is niet nieuw, Sega deed hetzelfde met de DC, er werd een console ontwikkeld in Amerika en in Japan, de Japanse machine is uiteindelijk de dreamcast geworden.

 • DUAL processor? Voor games? Wat willen ze in godsnaam gaan doen met dat ding dan? Lijkt me errug onwaarschijnlijk

 • Had de Saturn ook niet 2 processors, eentje voor 3D, en eentje voor 2D… ?

 • Dit zijn wel megaspecs als dit waar is dan gaan microsoft en sony zweten :p

 • Een HD? MS gaat het weghalen, Nintendo doet het erbij? wtf? :s

 • Niels 't Hooft? is dat niet die kerel van gammo?

 • en de kerel van GameSen en N3…

 • dat er twee ontwikkeld worden betekend niet dat er twee verkocht worden =/

 • super specs :)

  dual G5 1.8GHz :O Denk dat bill begint te zweten als ie dit ziet :)

 • Het zijn errug hoge specs, kan Nintendo dat dan wel betalen?? :P

  anyway, wat zijn de specs van de PS3 en de Xbox2 ??

 • MS had voor ontwikkelaars een, hoe noem je zoiets, soort aanbeveling voor test systeem gemaakt. Wilde je een btje xbox 2 voelen dan moesten ze ook een Dual G5 procesor plaatsen met een 9800SE/XT.

 • qua specs klinkt indrukwekkend, maar het is toch de software die een

  spelcomputer moet maken, en als nintendo met net zoveel(weinig)

  excusieve games uitkomt zoals bij hun laatste 2 systemen hebben gedaan (ik bedoel de n64 en de NGC) dan heb ik weinig hoop

  voor de mensen bij nintendo. en ben ik bang dat ze het in verkoop niet

  heel erg goed gaan doen. Behalve dan bij een groepje trouwen Nintendo

  fans. en dat is toch jammer want dan zullen ze nooit de mainstream

  gamers berijken.
 • Zou leuk zijn als NIntendo zulke specs ook echt zou hebben :) Dan is het ook makkelijker om opnieuw vertrouwen te winnen van de 3r party devvers :) En dat zullen ze nodig hebben.

 • Dit zijn specs zo niet lijkend op hoe nintendo consoles bouwt. DDR geheugen….. nintendo gebruikt dat nu al niet (de gamecube heeft al sneller geheugen) Dit lijkt meer op XBox specs en gezogen uit een zeer grote duim.

 • Zal allemaal wel :). Ik had liever wat nieuws over de GBA gehoord :). Wie weet de volgende E3.

 • Wordt de nieuwe gameboy geen dual screen?

 • Denk alleen niet dat Bill begint te zweten. Denk dat Bill de opdracht geeft een Dual 2.0 GHz IBM G5 PowerPC Processor in de Xbox 2 te stoppen.  Laten we wel wezen, de Xbox gaat zeer waarschijnlijk voor pure power. Ik denk dat Nintendo een goede stap doet om ook een monsterconsole te bouwen. Zo verkopen ze in ieder geval weer wat (sommig mensen kijken niet naar de spellen maar naar de specs, en als de N5 mooiere beelden KAN leveren…)

 • Nee, dat is gewoon een derde pilaar. Nintendo heeft dan weer een manier om gemakkelijk in te cashen. Wie zal het aandurven om met Nintendo te concurreren op de Dual Screen markt? Nintendo zal weer monopolist zijn, de spellen zullen zo duur als altijd zijn, de productiekosten van de NDS zullen laag zijn, omdat ze geen concurrentie hebben. Gewoon weer ff geld verdienen voor Nintendo zonder enige moeite.  Daarna zal de GBA2 komen die ongeveer hetzelfde kan als de GBA SP, alleen zal de GBA2 graphics hebben vergelijkbaar met de Dreamcast (volgens bronnen). De GBA2 zal wel in 2005 verschijnen in Japan waarschijnlijk. Ik gok zomer 2005.

 • Nou maar hopen dat Nintendo er niet te snel mee komt, want dat is toch een beetje zonde van de Gamecube…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren