1. Jak 3

Jak 3

Waar de mannen van Naughty Dog eind vorige eeuw indruk maakten met de Crash Bandicoot spellen op de PlayStation, is sinds de lancering van de PlayStation 2 ook op dat platform niets dan goeds van de hand van deze ontwikkelaar gekomen. Met Jak & Daxter werd het ook op deze spelcomputer van Sony leuk om een platformtitel te spelen en eind vorig jaar deed Jak II daar nog een schepje bovenop. Dankzij de zorg en aandacht die aan deze titels werd besteed, konden deze spellen uitgroeien tot twee van de toptitels van deze generatie.

Jak 3 zal het einde betekenen voor zowel de verhaallijn rondom de twee karakters Jak en Daxter, als voor Jak-bedenker Jason Rubin, die Naughty Dog verlaat. Niet getreurd, want ondanks dat Rubin stopt met zijn werkzaamheden bij de ontwikkelaar zal hij er voor zorgen dat het laatste spel in de reeks ook één van de beste platformtitels wordt voor de feestdagen. Voor wie Jak ook ná dit avontuur nog graag terug wil zien is er nog hoop. De huidige verhaallijn zal met Jak 3 worden afgesloten, maar er blijft wel kans op een terugkeer van het tweetal.

Jak 3 gaat verder waar Jak II ophield. Na de machtsstrijd aan het einde van deel twee is Jak veroordeeld voor zijn aandeel in de gevechten die het grootste gedeelte van Haven’s City in puin hebben gelegd. Jak, Daxter en Pecker worden verbannen, en in de barre woestenij opgepikt de bewoners daar. Zij brengen de uitgedroogde bannelingen naar hun dorp Spatus, dat de nieuwe thuisbasis zal zijn voor Jak en zijn vrienden.

Ditmaal geen drukke stad waar je je met Jak een weg door probeert te banen, maar uitgestrekte vlaktes die ongeveer vier tot vijf keer zo groot zijn als Heaven’s City in het voorgaande deel. Gelukkig heb je wel weer de mogelijkheid om een vervoersmiddel te gebruiken om je zo over deze zandvlaktes heen te helpen. Heerlijk rondrijden in strandbuggy’s of enorme wagens die om een wat pittigere aanpak vragen. Alle voertuigen in Jak 3 moeten worden verdiend wil er mee worden gereden waardoor missies maar al te graag door de speler worden aangenomen om die felbegeerde buggy maar speelbaar te krijgen. Naast voertuigen zijn ook de beesten op de vlaktes als vervoersmiddel bruikbaar.

Naughty Dog heeft er voor gezorgd dat de bewegingen van de karakters nog beter voor de dag komen. Datzelfde geldt voor het wisselen tussen de wapens die in dit deel beter zijn uitgebalanceerd. Waar Jak in deel twee door toedoen van de ‘Precursors’ kon veranderen in Dark Jak, heeft hij nu de mogelijkheid om de andere kant van de ‘Echo’ aan te roepen. Op bepaalde, specifieke plaatsen in het spel zal Jak in Light Jak kunnen veranderen. Hij is dan bijna onaantastbaar, heeft enorme defensieve krachten en vleugels tot zijn beschikking. Jak is nu de balans tussen het licht en het duister en zal een cruciale rol gaan spelen in het verhaal rondom de Precursor.

Tot de E3 van start gaat is het nog even afwachten of Naughty Dog haar beloftes waar weet te maken. Jak 3 lijkt weer even verslavend te gaan worden als Jak II. Door de nieuwe mogelijkheden en verbeteringen die zijn aangebracht mag worden verwacht dat Jak 3 nóg beter wordt dan haar voorgangers. Wij hebben er alle vertrouwen in, n na de E3 komen wij dan ook nog uitgebreid op het spel terug.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Deze game wordt egt super ik vond 1 en 2 al geweldig dus dit zal nog beter worden denk

  • typo, kan gebeuren. t staat er nl óók goed in..

  • ff snel jak 2 spelen voor deel 3 :)

  • en toch blijft jak met lange haren stoerder

  • Ik ben benieuwd naar deze titel, deel 1 en 2 waren al zo goed…

  • Deel 2 vond ik tegenvallen vooral door de stad reizen was gewoon irritant.

  • " heeft hij nu de mogelijkheid om de andere kant van de ‘Echo’ aan te roepen."    Ehm is het niet ECO ipv Echo? :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren