1. Grootste melkkoeien

Grootste melkkoeien

Deze rubriek staat deze week in het teken van de grootste melkkoeien aller tijden. Het gaat om spellen of licenties die tot op het bot uitgemolken zijn. We zijn op zoek gegaan naar de series waarvan wij denken dat ze echt volledig over de schreef gegaan zijn.

Als extra argument hebben we een zo compleet mogelijke lijst geprobeerd te maken van alle titels die verschenen van deze series. Helaas bleek het bij sommige melkkoeien een onbegonnen zaak en daarom hebben we alleen de meest aansprekende consoles van de afgelopen tien jaar besproken. Geen Sega Saturn dus, geen Atari Lynx en geen SNES.

Na veel onderzoek en talloze afwegingen zijn we tot de volgende lijst gekomen. Tot slot een boodschap aan alle uitgevers van deze spellen: "Heb lef en kom eens met iets nieuws op de markt".Nummer 5 - Pokémon
http://media.insidegamer.nl/dump/1086209259.jpgAls Pikachu tepels zou hebben zou hij het vast uitkermen van de pijn. Er zijn in totaal al 386 Pokémon ontworpen en het eind lijkt nog lang niet in zicht. De Pokémon RPG spellen worden al jaren door gamers als één van de beste RPG spellen gezien. Maar wanneer iedereen bij zichzelf te raden gaat, kunnen we toch wel vaststellen dat er van innovatie bij de mannen van Nintendo geen sprake is.

Het begon allemaal in 1996 toen Game Freaks en Nintendo Pokémon Red en Green in Japan uitbrachten onder de naam Pocket Monsters. Deze Game Boy Color games zouden later naar Europa komen onder de naam Pokémon Red & Blue. Gamejournalisten beloonden Pokémon met de ene tien na de andere. Niet wetende dat hun kinderen alleen nog maar Pokémon op televisie zouden kijken en 's avonds met Pikachu naar bed zouden gaan.

Toen iedereen hoorde dat Pokémon naar de Game Boy Advance zou komen, hadden veel mensen het gevoel dat pokémon al passé was. Deze mensen kwamen bedrogen uit toen Pokémon in twee dagen in Japan uitverkocht was. Twee miljoen kopiën over de toonbank in een mum van tijd.

Zoals gezegd is het einde nog lang niet in zicht. Remakes van Pokémon Red & Blue zijn al aangekondigd voor Europa en zullen niet lang meer op zich laten wachten.

'Complete' lijst:

Game Boy Advance
Pokémon Ruby & Sapphire
Pokémon Pinball Ruby & Sapphire
Pokémon Fire Red & Leaf Green

Game Boy Color
Pokémon Red & Blue
Pokémon Yellow
Pokémon Attack
Pokémon Pinball
Pokémon Trading Card Game
Pokémon Gold & Silver
Pokémon Puzzle Challenge
Pokémon Crystal

GameCube
Pokémon Channel
Pokémon Colosseum
Pokémon Box

Nintendo 64
Pokémon Puzzle League
Hey You, Pikachu!
Pokémon Snap
Pokémon Stadium
Pokémon Stadium 2


Nummer 4 - The Sims
http://media.insidegamer.nl/dump/1086209279.jpgThe Sims heeft de afgelopen jaren voor vele ruzies gezorgd in 'huize Dieckmann'. Zo heeft mijn zusje het gepresteerd om van haar zuur verdiende spaargeld iedere Sims uitbreiding vanaf 2000 te kopen. Vijf gigabyte van mijn hardeschijf is opgeslokt door dit onschuldige vermaak. De computer maakt overuren en ik heb moeten leren om mijn computer te delen met anderen.

Waarom staat dit spel dan niet veel hoger in mijn top 5? Omdat The Sims een vrij uniek concept is waar ik ook stiekem wat uurtjes in gestoken heb. Waarom ik dit misdrijf heb gepleegd is mij volstrekt onduidelijk, maar het is erg leuk om je eigen Simleventje in elkaar te boetseren. Ik dwaal af.

Het is gewoon een schande dat een spel anno 2004 nog steeds een engine van vele jaren geleden gebruikt. Het is een schande dat er in één jaar drie uitbreidingen zijn uitgebracht en het is een schande dat zoveel mensen deze serie. Electronic Arts heeft weer iets om trots op te zijn.

'Complete' lijst:

Game Boy Advance
The Sims Erop Uit!

GameCube
The Sims
The Sims Erop Uit!

N-Gage
The Sims Erop Uit!

PC
The Sims
The Sims Het Rijke Leven
The Sims Party
The Sims Hot Date
The Sims Op Vakantie
The Sims Deluxe Editie
The Sims Beestenboel
The Sims Super Star
The Sims Abracadabra
The Sims Online
The Sims 2

PlayStation 2
The Sims
The Sims Erop Uit!

Xbox
The Sims
The Sims Erop Uit!

Volgende >>

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Heyyy, de plaatjes doen het niet.  En de link brengt je terug naar deze pagina… je moet 144 in die link veranderen in 145 :)

 • Ja, sorry het is allemaal niet helemaal vlekkeloos verlopen :). De slimmerikken onder ons hebben natuurlijk het ID veranderd in de adresbalk, maar naar ik heb begrepen is mijn rubriek weer helemaal in orde nu. Alleen die media zal nog wel ff duren. Heeft met je DNS te maken.

 • en Fifa?!

 • Als ik Fifa erin zou zetten zou ik zowat iedere sportgame erin kunnen zetten van EA.

 • Over EA Games kan je niet ophouden! Elk jaar van elke serie een nieuwe titel en om het jaar een FIFA EK of WK game! gewoon te gek voor woorden dat iemand zo iets idioots doet!

  Maar het verkoopt wel goed (door hun goede PR-machine).

 • Jaja Army Men, wist trouwens niet eens dat het er zoveel waren..

 • man, dit is echt erg :S

  nooit geweten dat er zoveel army man spellen waren, en dan te bedenken dat het een spelreeks van *jfal;afhfpa* was.

 • hm.. finalfantasy, sonic en mario weten er ook wel wat van.

 • Koeien moeten gemolken worden

 • Koeien moeten gemolken worden

 • Koeien moeten gemolken worden

 • Koeien moeten gemolken worden

 • Koeien moeten gemolken worden

 • Koeien moeten gemolken worden

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren