1. FBI anti-piraterij operatie geslaagd

FBI anti-piraterij operatie geslaagd

De FBI heeft bekend gemaakt dat Operation: Fastlink geslaagd is. Deze operatie heeft de FBI gestart om piraterij tegen te gaan. In de volgende landen is de operatie gehouden: Amerika, Engeland, België, Denemarken, Singapore, Zweden, Maleisië, China, Rusland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Israël en natuurlijk in Nederland. In Nederland was het vooral raak in studentenhuizen.

De warez-groepen Fairlight, Kalisto, Echelon, Class en Project X zijn opgerold. 200 computers zijn in beslag genomen en 30 FTP pubs met toegang tot het downloaden van ruim 65.000 spellen zijn gesloten. De totaal waarde van de in beslag genomen goederen is vijftig miljoen dollar. John Ashcroft van de FBI kwam met dit bericht:

"Intellectual property theft is a global problem that hurts economies around the world. To be effective, we must respond globally. In the past 24 hours, working closely with our foreign law enforcement counterparts, we have moved aggressively to strike at the very core of the international online piracy world.”

We kunnen er op rekenen dat Operation: Fastlink vaker zal gaan plaatsvinden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Leuk voor de FBI, minder leuk voor de piraterij. Deze actie heeft vijftig miljoen dollar opgebracht, kun je nagaan hoeveel geld er in die wereld omgaat. Als je mij vraagt hebben ze alleen nog maar het topje van de ijsberg. Iedereen over de hele wereld heeft veel te lang zijn gang kunnen gaan met illegale software. Volgens mij heeft ieder huishouden met een computer minimaal één illegaal verkregen software programma in huis.

 • Nee! Niet Fairlight! Die maakt altijd zeer goeie no-cd cracks

 • Nee! Niet Fairlight! Die maakt altijd zeer goeie no-cd cracks Blijkbaar niet alleen no-cd cracks ;)  Imho wel goed voor de gamesindustrie. Nu hopen dat ze meteen beter hun best gaan doen :D

 • lol

 • Tja moeten jullie maar net zoals iedereen de games kopen ;) Daarom zeggen pc gamers ook altijd dat een pc beter is als een console! Je kunt er makkelijk de games voor krijgen, maar ik dek dat deze actie niet veel uit haalt en de gmaes zullen wel gewoon nog steeds gedumped worden maar dat is mijn mening!

 • Reactie van unknown

  fairlight LOL did they realy thought that they ever can get us too bad  FBI we got all over the world servers. Next time do you best :) and find the real servers  Greetz Fairlight De FBI zal IG wel niet bezoeken, dus je mag gewoon Nederlands praten hoor. • het spul waar de leek toegang tot heeft is niet het echte spul. De scene wil zelfs niks met de mainstream-downloaders te maken hebben.  Schijnbaar heeft de FBI dat nog net ff niet door.

 • Let maar op….. er gaat een spel uitkomen en het gaat "Operation Fastlink" heten… lol

 • Fairlight is lang niet opgerold. Er is een inval gedaan bij iemand die fairlight shit distibuteerde. Dit zijn er echter enorm veel. Daarnaast zijn er maar een paar mensen die echt belangrijk zijn voor zon release group, de cracker, degene die de game jat en de main distributeur.  Nu is er 1 iemand gearresteerd / shit in beslag genomen welke alles weer verder distributeerd na de main distibuteur. Daar zijn er echt veel van, dit zal Fairlight echt niet uitschakelen.  Fairlight is trouwens een paar jaar terug gestopt als release group. Vorige jaar begonnen ze opeens weer te releasen. Helaas zijn er tot nu toe niet echt goede releases geweest. Alleen Vietcong. De echte goede toppers heeft Fairlight niet meer gehad.


 • Reactie van unknown (217.122.165.39) geplaatst op 23 april 2004 15:27

  fairlight LOL did they realy thought that they ever can get us too bad  FBI we got all over the world servers. Next time do you best :) and find the real servers  Greetz Fairlight

  —-  wtf? iig, chil nieuws. Down with the illegal shit! Oh wait, that would mean… Errrr. Right…


 • Denkt de Fbi nou echt dat ze iedereen hebben :S Het wereldje is daar toch ff iets te groot voor…

 • Maar. Balkenende laat het dus toe dat de FBI hier rond komt kloten?  Tering…deze regering wordt echt te erg……

 • Echelon en Kalisto gepakt? Bwah daar geloof ik geen snars van. Lui zitten op meerdere lokaties ^_^.

 • Ze hebben zelfs servers in de grotten van Afghanistan, daar komen ze nooit :P

 • :(

 • ik vind het ernstig dat somiggen de cia en fbi vergelijken met nazies.

  we mogen ze wel wat dankbaarder zijn, halen de amerikanen weer

  eens voor ons de kastanjes uit het vuur.

  de enige nazies zijn die klootzakken die illegale software verspreiden

  want zei maken de hele markt kapot met die kuthandel van ze.

  als ze zo nodig wat willen verdienen moeten ze gewoon op een eerlijke manier hun brood verdienen. • Hey NEDgamer, die reactie slaat nergens op want mensen diewarez verspreiden verdienen niet eens geld met het verspreiden en dan dr bij ze helpen helemaal de handel niet naar de klote want niet iedereen kan ff bij een ftp'tje gaan downloaden

 • En nog even ter aanvulling, mensen die warez verspreiden zeggen toch niet dat je het MOET downloaden?+ dat als je iets download je geen doosje, boekje,key om online te spelen en veel meer hebt, ik kies er dus voor om iets te kopen, i.v.m. online gamen zoals bij counterstrike

 • Niet alle games hebben online functie en CD Key, die spellen kan je dan gewoon downloaden en spelen, (Vietcong heeft bijv. geen CD key).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren