1. Muzieklabel EMI klaagt Electronic Arts aan

Muzieklabel EMI klaagt Electronic Arts aan

Muzieklabel EMI heeft een aanklacht ingedient tegen Electronic Arts. EMI beweert dat de gigant zonder toestemming muziek heeft gebruikt in de sporttitels Tiger Woods PGA Tour 2004, Madden NFL 2004 en het niet in Europa uitgebrachte MVP Baseball 2004.

Het lijkt echter allemaal minder ernstig dan het is. In de betreffende spellen komt inderdaad muziek voor waarvan EMI de rechten bezit, maar dit beperkt zich tot enkele samples. Er komen namelijk een aantal samples voor van andere nummers en daar maakt de EMI een probleem van. In de voornamelijk hip-hop nummers is dit 'stelen' echter een normale gang van zaken. Electronic Arts heeft een juridisch team dat zorgt voor de juiste rechten en muziek, maar dit team heeft deze aanklacht niet kunnen voorkomen. Waarschijnlijk zal Electronic Arts een bepaald bedrag moeten vergoeden, maar het is onwaarschijnlijk dat dit de muziek in toekomstige EA-titels beïnvloedt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties • In de voornamelijk hip-hop nummers is dit 'stelen' echter een normale gang van zaken.

  Hoezo alleen in Hip Hop? En die trance shit ook.  En trouwens wie steelt wordt aangeklaagt. Het is nogal altijd ©opyright protected als het goed is.


 • je wordt toch beinvloedt door elkaar muziek, en als je iets vet vindt, neem je het over… als het dan in je eigen muziek zet ja, dan heb je copyright gestolen, maar ga je dan aanklagen?

 • precies, deze aanklachten ketsen vaak al af voordat ze ook maar in de rechtbank terecht komen.  Komen ze daar wel dan blijft het in het geval van samplen beperkt tot het uit de handel nemen van de huidige exemplaren en deze te vervangen door exemplaren zonder die samples.  Maar ja, in dit geval ga ik ervan uit dat EA geen blaam betreft aangezien die liedjes meestal door artiesten laten maken en daar kunnen zij verder geen invloed op uitoefenen.


 • doe is normaal dan

 • Ook al zou die EMI de rechtszaak winnen, ik geloof niet dat EA er failliet door zal gaan hoor ;)

 • Nee, dat niet. Maar het is wel een smet op EA's naam.

 • EA kan beter dat juridisch team ontslaan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren