1. Mercenaries

Mercenaries

Mercenaries is één van de aankomende spellen die LucasArts gaat uitbrengen. Pandemic Studios is het team achter dit nog vrij onbekende spel. Net als Star War: Battlefront zal Mercenaries zich afspelen in grote levels, dit alles gezien vanuit de derde persoon.

Mercenaries speelt zich af in de nabije toekomst en laat jou als één van de drie huurlingen spelen. Je wordt naar Noord-Korea gestuurd terwijl zich daar net gevaarlijke situaties ontwikkelen. Op politiek- en oorlogsgebied rammelt het land aan alle kanten en wat het probleem nog erger maakt, is dat Noord-Korea beschikt over langeafstandsraketten en nucleaire wapens. De persoon die dit met één druk in zijn werking kan zetten is echter verdwenen. Stront aan de knikker dus.

Elk van de drie huurlingen beschikt over zijn eigen vaardigheden en komt vanuit een andere plek op de wereld. Je zult de keuze hebben uit de volgende personen. Als eerste is daar Chris Jacobs, een ex-soldaat en tevens de snelste van de drie. De tweede is Jennifer Mui, een Britse schoonheid uit het geheime team MI6, met als specialiteit sluipen. En als laatste is daar de Zweedse soldaat en sluipschutter Matthias Nilsson.

Onafhankelijk van de persoon die je kiest, heb je een duidelijke hoofdmissie: de 52 meest gezochte criminelen van Noord-Korea zoeken. Deze taak is niet makkelijk en daarom moet je ook hulp zoeken bij de partijen die zich in het land bevinden. Je hebt hier de keuze uit de Zuid-Koreanen, Chinezen en de Russische maffia. Zoals je kan verwachten brengt dit verschillende problemen met zich mee, want ga je teveel met de één om dan zal de andere je vijand worden. Eén van de uitdagingen is dan ook het behouden van goede relaties met alle drie de partijen.

Pandemic Studios zal ervoor zorgen dat er veel filmachtige hoogstandjes in het spel voorkomen, bijvoorbeeld bij het kapen van een helikopter of bij het opblazen van een wachttoren. Elke missie zal gespeelt kunnen worden zoals jij dat wilt, totaal non-lineair dus. De mogelijkheid om voertuigen te bedienen is ook aanwezig, dit om de grote levels te doorkruizen op zoek naar je volgende slachtoffer. Je kan standaard twee wapens dragen en zal daarom strategische keuzes moeten maken tussen de meer dan dertig wapens. Door criminelen op te pakken of te elimineren kan je geld verdienen. Met dit geld kan je ook betere wapens en voertuigen kopen. Als je dus op zoek gaat naar één crimineel uit de top tien, wees dan voorbereid met goed wapentuig.

Er is op het moment nog niet zo heel veel bekend over Mercenaries, maar zoals het er nu uitziet kan het een onverwachte topper gaan worden. Nog voor het einde van dit jaar zal het spel in de winkels liggen. Mercenaries zal uitkomen voor Xbox en PlayStation 2 en zal voor beiden versies extra’s bevatten. De kans is groot dat we meer te weten zullen komen over Mercenaries op de aankomende E3. De aankomende maanden houden we je dan ook zeker op de hoogte.

Dit artikel delen

Over de auteur

David Kers Vindt games als Quest for Glory, Super Monkey Ball, Dark Souls bijzonder leuk.

Reacties

  • hmm word volgens mij wel een goeie game maja maar ff w88 op meer info voordat ik dat ga zeggen

  • Ziet er oninteressant uit. De andere spel van Pandemic (Full Spectrum Warrior)… die lijkt me juist interessant.

  • Lijkt me niet echt leuk…

  • mij juist wel:)

  • Had er een filmpje van gezien, damn wat saai… Hopelijk wordt het eindresultaat wat beter, want dat was bout…

  • Ik las in de opm2 dat deze game bebruik zal maken maken van de Havoc engine. Dit zorgt er voor dat je elk gebouw op kan blazen, en je het gebouw ook echt inelkaar ziet zakken. Lijkt me wel een coole game dus.

  • lijkt me vet. maar MI6 is geen geheim team hoor. is britse veiligheids dienst. met als voornaamste agent JAMES BOND. eerste is no fictie, bond is uiteraard kul.

  • ik heb echt zo´n freedom fighters gevoel bij dit spel, zal waarschijnlijk ook wel zo spelen…maar dit is niet echt een spel voor mij

  • Niet via Live…….jammer, lijkt me niks….

  • lijkt mij juist een superspel. een super grote stad die je naar eigen inzicht kan verkennen en opblazen. veel voertuigen en bijna alles is opblaas baar. plus veel wapens en leuke minigames. nauw dit lijkt mij nou juist een super game alle leuke gameplay bijeen geschraapt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren