1. KOTOR: Sith Lords

KOTOR: Sith Lords

Eén van de betere spellen op Xbox is wel Star Wars: Knight of the Old Republic. Deze RPG kwam in de zomer van 2003 uit en verkocht voor een Xbox spel behoorlijk goed. En een succesvol spel verdient natuurlijk een opvolger. Deze wordt overigens niet door Bioware zelf ontworpen, maar door Obsidian Entertainment; een nieuwe studio uit de VS. Bioware is bezig met Jade Empire, maar zal wel ondersteuning bieden aan de nieuwe maker.

Star Wars Knight of the Old Republic: Sith Lords (of gewoon Kotor: Sith Lords) speelt zich vijf jaar na het eerste deel af. De Republiek heeft behoorlijk wat schade geleden na de Jedi burgeroorlog. Jij bent de laatste Jedi en het is aan jou de taak de Jedi Order in ere te herstellen. Hoe je dat doet mag je zelf weten, want de speelvrijheid zal in dit vervolg weer nadrukkelijk aanwezig zijn.

Over het verhaal weten we momenteel nog niet al te veel. Wel weten we dat het geen direct vervolg op Kotor is. Je speelt onder andere met een totaal ander karakter. De makers hebben hiervoor gekozen omdat zo iedereen het spel kan spelen, zonder iets van de voorganger af te weten. Daarom zit een soort van inleiding in Kotor: Sith Lords, waarbij jij als speler kunt vertellen hoe het eerste deel eindigde, wat weer direct invloed heeft op de rest van het verhaal.

Een groot verschil met het eerste deel is dat je nu meteen als Jedi begint en dus niet eerst in training hoeft te gaan. Gelukkig ben je geen geweldige Jedi en er zullen nog flink wat dingen zijn die je kunt leren. Als je dat doet, is het ook mogelijk hogere ranken te bereiken. Het ranksysteem is precies hetzelfde als in Kotor. Wel zijn er wat nieuwe ranks toegevoegd, zodat je uiteindelijk de rank van Jedi Weapon Master kunt verkrijgen.

De strijd tussen de light en de dark side zul je deze keer niet in je eentje beslechten. Al jouw daden hebben nu namelijk ook invloed op verschillende non playing characters. Als jij bijvoorbeeld naar de dark side neigt en zij zien jou als hun idool, dan zullen zij ook voor het kwade kiezen. Vinden zij jou daarentegen een drapper eersteklas, dan zullen zij precies het tegenovergestelde van jouw daden doen.

Een hoop herkenning

De wereld waar Kotor: Sith Lords zich afspeelt, is dezelfde als zijn voorganger. Het spel speelt zich echter vijf jaar ná het eerste spel af en dus zullen planeten er nu iets anders uit zien als gevolg van verscheidende oorlogen. Ook zul je een aantal oude bekenden tegenkomen. HK-47 zal speelbaar zijn en Revan kom je als non playing character tegen.

Voor de rest lijkt Kotor: Sith Lords vooral veel van het eerste deel opnieuw te doen. Zo zal de engine niet al te veel aangepast worden, het spelbeeld nagenoeg hetzelfde blijven en ook deze keer is het maximaal mogelijk drie karakters te besturen. Hier en daar zullen er wel wat verbeteringen komen. Kotor: Sith Lords wekt dus een beetje het ‘Final Fantasy X-2’ gevoel op omdat het een standaard vervolg is en niet echt een nieuw spel. Liefhebbers van het eerste deel kunnen dit spel echter gerust op hun verlanglijstje zetten, maar ook voor nieuwkomers lijkt het genoeg in huis te hebben.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Moet hem hebben!

 • Ben terleurgesteld in je reactie aad…. Dit is gewoon wat achtergrond info over de nieuwe KOTOR. Wat is daar mis mee? Dat het wat gaar geschreven is maakt jou toch niets uit, je weet zelf niet eens wat leestekens zijn als ik je reactie bekijk :P  Goed van IG dat ze zo snel met een impressie komen. Te snel als je het mij vraagt, want deze info is niet geweldig.

 • Er is ook gewoon weinig info. Hetgeen wat we nu hebben gelezen wijst er gewoon op dat het veel van hetzelfde gaat worden. Als er meer info is, zal er zeker een tweede en misschien wel derde impressie komen

 • NU AL EEN IMPRESSIE? OMFG? Wel chil alle info naast elkaar.

 • Hebbuh, hebbuh :P

 • Nee?

  Wie dan wel? Nintendo? :p

 • Wat maakt het uit hoe de impressie is! Ik moet het spel gewoon hebben!!!

 • deze game ga ik nauwlettend volgen :D

  Ik moet hem hebben!!

 • Het klopt dat Bioware niet de ontwikkelaar is. Obsidian Entertainment is bezig met dit deel en krijgt daarbij wel hulp van de oude makers. Ik heb het gewijzigd in de informatie én de impressie.

 • Beter IETS, dan NIETS :)

 • Is wel leuk gedaan. De 1e deel was best wel goed.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren