1. Conker: Live and Uncut

Conker: Live and Uncut

Ongeveer een jaar geleden werd Conker: Live and Uncut uit het niets op de E3 aangekondigd. Sindsdien hebben we weinig meer van Conker’s debuut op de Xbox gehoord, maar met een nieuwe E3 voor de deur hebben we goede hoop op positief verrassende informatie en beeldmateriaal. Een goed moment om eens terug te blikken op de reeds vrijgegeven informatie.

Conker: Live and Uncut wordt een teamgebaseerd schietspel dat zich focust op Xbox Live. Voor velen is dit een grote teleurstelling. Conker is immers een opzienbarend karakter dat zich uitstekend leent voor een frisse en humoristische platformer, dat bewees Conker’s Bad Fur Day op de Nintendo 64 althans. Een vervolg hierop zou de Xbox zeker kunnen gebruiken. In plaats daarvan is Rareware echter aan de slag gegaan met het uitbouwen van de meerspeler opties die Conker’s Bad Fur Day bevatte. En iedereen die deze multiplayer heeft gespeeld weet hoe verslavend dat kon zijn. Via het online netwerk van Microsoft kan dat toch alleen maar dolle pret worden?

Er zijn verschillende scenario’s die minstens met twee teams gespeeld dienen te worden, bijvoorbeeld de gewelddadige en welbekende teddyberen tegen de kinderachtig doch gevaarlijke eekhoorntjes. Meer dan twee teams is natuurlijk ook mogelijk, want in totaal kunnen zestien spelers aanwezig zijn in een level. Elk team heeft hierbij ook nog eens verschillende vaardigheden, wat het kiezen van een team extra interessant maakt.

De missies beloven net zo gevarieerd te zijn als de meerspeler opties in Conker’s Bad Fur Day. Zo is er nu opnieuw een missie genaamd “The Heist”, waarin vier teams zo snel mogelijk een bank moeten beroven. Of “Alien Base”, waarin de teams niet alleen elkaar, maar ook zoveel mogelijk aliens moeten afslachten. Achter al deze missies zit overigens ook een nog onbekend verhaal. De verschillende omgevingen zijn afgestemd op de missies en kennen allemaal een eigen thema.

De strijd begint net zoals een deathmatch zou beginnen in andere spellen. De teams starten in hun eigen basis, alwaar ze hun wapens en munitie aan kunnen vullen. De speler kan meer dan één wapen dragen, wat erg handig is als de kogels opraken voor een bepaald wapen. De wapens lopen uiteen van Uzi’s, Assault Rifles, Rocket Launchers, sluipschuttersgeweren tot zwaarden. Op de slagvelden zelf zullen her en der wat handige items liggen, zoals een parachute, welke erg handig is als je wilt ontsnappen uit een kogelregen; spring gewoon van een afgrond, de pas gevonden parachute zorgt namelijk voor een zachte landing. Dit voorbeeldje geeft al aan dat het niet alléén domweg schieten is.

Daarnaast liggen er ook veel power-ups verspreid in de omgeving. Denk hierbij eens aan de verdubbeling van een bepaald geweer, zodat de kans op een hoofdschot nog hoger ligt. Ook voertuigen zullen weer van de partij zijn; spring in een helikopter en doorzeef de tegenstanders vanuit de lucht. Hoe dit allemaal precies wordt uitgewerkt, is nog niet bekend, maar het geeft natuurlijk volop mogelijkheden in de intense teamgevechten.

Overigens moet je dit ‘geweld’ met een flinke schep zout nemen, want de grappige cartoonstijl overheerst in de wereld van Conker. De hilarisch gevormde karakters en de speelbaarheid zelf zijn allemaal lekker over the top: denk aan brute onthoofdingen en aan vloekende en elkaar uitdagende cartoonfiguurtjes. Humor is echt een kenmerk van Conker aan het worden en het kan bijna niet anders, dan dat dit spel heel erg vermakelijk gaat worden.

Hoewel we natuurlijk niet moeten overdrijven, want zeer kritisch bekeken zou je dit ook erg karig in de oren kunnen klinken. Dat moeten we simpelweg afwachten. In ieder geval hebben we een zeer leuke toevoeging van het spel voor het laatst bewaard, dat is namelijk het soloavontuur van Conker op de Nintendo 64. Inderdaad, een remake van Conker’s Bad Fur Day verschijnt als extra bij dit spel voor de Xbox!

Conker’s Bad Fur Day is anders dan de doorsnee platformer waarin je op zoek moet naar ontelbaar voorwerpen. In plaats daarvan krijg je te maken met bizarre situaties die je meestal met de nodige hilariteit moet oplossen. Visueel wordt het één en ander natuurlijk behoorlijk opgepoetst en ook het geluid wordt verbeterd naar de maatstaven van de Xbox. Allemaal erg logisch; leuker is dan ook dat alles ongecensureerd wordt, hetgeen de humor alleen maar vergroot.

Het is goed dat Conker’s Bad Fur Day als extra wordt meegeleverd, want het kan voor veel spelers een reden zijn tot aankoop van Conker: Live and Uncut. Vergeet ook niet dat het spel op de Nintendo 64 wegens distributieproblemen maar liefst 220 gulden kostte, het is dus geen kleine toevoeging. Zoals gezegd hopen we op de E3 meer te horen van het eigenlijke spel en hopelijk weet Conker: Live and Uncut ons aangenaam te verrassen. We houden je op de hoogte!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • khep geen live, neem voorlopig geen live en heb dus ook geen behoefte aan een livespel.  Weer een koper minder, gg Microsoft.

 • Wat voor nutteloze reactie is dat. Get a life ofzo.

 • Reactie van Notorious geplaatst op 26 april 2004 00:40

  Wat voor nutteloze reactie is dat. Get a life ofzo.Je kunt beter zeggen: "Get Live" :D

 • Voor dit spel hoef ik geen Live in huis hoor :). Als we het dan toch over N64 graphics hebben…

 • Het wordt toch een remake krijgt het N64 craphics?? Ik dacht dat ze het op XBOX hardware aan het ontwikkelen waren. Zo niet dan koop ik het niet. Kom nou ik heb geen XBOX gekocht om korrelige games te gaan spelen anders had ik wel een PS2 aangeschaft als dat me niet boeide… ;)

 • nee, de grfx worden opgepoetst, lezen dat artikel voordat je post

 • Jullie hebben allemaal dit geniale spel nog nooit gezien, geloof me, zelfs nu is het op de N64 nog poepwreed :| En daar is de besturing gewoon kut :D Over 2 weken krijg ik live, reken maar dat ik deze koop :D

 • Ik hoop dat die Mr. Poo een speelbaar karakter is!  ^-^

 • Ik heb net de orginele nog op mijn n64 gespeeld en echt dit spel is echt grappig. Online zal deze game echt wel cool zijn. Als het goed is zou hij in juni uitkomen.

 • Conker’s Bad Fur Day vor de N64 was echt één van de betere games.

 • Toch even halen ooit een keer.

 • dit qword wel relaxt, ik heb net uurtje geleden LIVE gehaald……..tfoee en dan lees ik dit………….WAT RELAXXX!!!

 • Hopelijk wordt ie net zo goed als bad fur day.

 • @Jason Fly: kappen met die ongein. 1x posten is genoeg.

 • Plaatjes van een jaar geleden, t ziet er niet uit.

 • Nou ik zou em kopen als ik een xbox had…weet je wel hoe cool CBFD was op de n64. Maarja keb geen xbox en ga der geen kopen ook…teveel spellen die mij totaal niet boeien ;) Wel klote dat ze het gecensureerde taalgebruik weghalen…dat was juist cool :D Hele tijd gepiep als er iemand zat te schelden..prachtig gewoon :D

 • lekker grof, houd ik wel van..schijt dat het xbox ´onwaardige´ gfx zijn, als de gameplay maar goed zit…

 • "Wat voor nutteloze reactie is dat. Get a life ofzo"  over nutteloze reacties gesproken. Ik heb het tenminste nog over het spel. En ja iemand die tot minstens 3 uur 's nachts op zondagavond online is heeft natuurlijk een ver beter leven als het mijne.  ff btw, als je problemen hebt met mijn reacties lees je ze maar gewoon niet ipv dit soort bullshit te posten.


 • Ach joh hou je snuit man. Je hebt volgens mij niet eens een XBOX.

 • ik heb toen der tijd op mijn n64 conker gespeeld en toen vond ik het super!! Deze xbos versie lijkt me ook super :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren