1. Oprichter Bungie opent nieuwe studio

Oprichter Bungie opent nieuwe studio

Alexander Seropian, oprichter van Bungie en ontwerper van Halo, heeft de studio Wideload Games opgericht. In de toekomst wil hij met deze studio een spel maken dat gebruik zal maken van de Halo engine, hij zal hiervoor ongeveer 50 medewerkers nodig hebben.

Het spel is nog naamloos, zal voor de Xbox worden gemaakt en moet in 2005 uitkomen.

Dit artikel delen

Over de auteur

David Kers Vindt games als Quest for Glory, Super Monkey Ball, Dark Souls bijzonder leuk.

Reacties

 • Leuk, even afwachten I guess…

 • Zeker leuk :-)

  Want de Halo engine is bijna perfect!!!

 • Want de Halo engine is bijna perfect!!!4 jaar geleden misschien….

 • Halo ziet er echt niet zo bijzonder uit hoor ik bedoel als je echt wat moois wilt doen met firstperson moet je maar naar de mooie effecten kijken in metroid prime daar zitten gewoon speciale dingen in zoals druppels die van je helm afglijden enzo.

 • Halo is echt helemaal niks als je het met een PC shooter vergelijkt. Maar daar moet je het ook niet mee vergelijken :).

 • ik ga hier niet weer over lullen wand de pc mensen vinden alles kut,aleen de pc spellen zijn goed,

  als die uitkomen ze worden allemaal uitgesteld stuk voor stuk,

  wel vreemd he.

  je kan zeggen wat je wil halo was op tijd en een vette game,

  dus geen gezeik meer hier over.


 • @:akira

  4 jaar geleden…. de halo engine is nu nog steeds populair onder de echte gamers hoor!!!

 • ik vind de halo engine perfect voor de console

 • dat t spel populair is heeft niets te maken met de techniek van de engine kijk maar naar bijv. counterstrike t spel is lelijk en oud en achterhaald maar toch nog t meest gespeelde online spel ooit. wat jij dus zegt is bullshit.

 • Deze man zal echt niet de oude halo engine gaan gebruiken. Dat zan dan toch echt wel de engine zijn die men momenteel gebruikt voor halo 2. De tijd zal het leren wat deze man ons xboxvolk zal voorschuiven.

 • Kon hij dat niet gewoon bij bungie doen ?? • Halo is echt helemaal niks als je het met een PC shooter vergelijkt.  Hahahah doe niet zo triest man. Typische gare Nintendo-fanjongen die zich ontzettend laat kennen door DE topper van de concurrent af te kraken. Beetje kansloos hmmm?  Volgens jouw redenering zijn Goldeneye en Perfect Dark ook flutgames dus?  Ik heb op de PC geen betere story-driven fps gespeeld, Far Cry uitgezonderd. Maar die game had weer een veel minder verhaal. Deus Ex en de System Shock-serie zijn zeker beter, maar zijn geen pure fps.  Ik verwacht dat Half-Life 2 er dik overheen gaat.  Verder vindt Akira de oorspronkelijke Unreal-engine WEL nog state of the art volgens mij?

 • Het verhaal van HL1 vond ik stukken beter en leuker persoonlijk. Tevens ben ik nog teveel een PC-gamer om fps met een controller te kunnen waarderen.  Daarom vind ik Halo persoonlijk ook niet zo heel leuk, multiplayer is dan wel weer lachen.

  en Van Flanel. Counter-Strike heeft nog steeds de leukste gameplay. Gameplay ken je vast wel. Daarom is het het meest gespeelde online spel. De graphics van een spel, zeker van een fps, redden het een paar weken op zijn hoogst. Daarna moet het gewoon leuk zijn. CS is leuk om te spelen, veel anderen zijn dat binnen korte tijd na de aankoop niet meer.

  En on-topic. Ik ben wel benieuwd naar wat ze brengen, ik ben altijd wel een sucker geweest voor spellen met humor. Het heeft gewoon wat als je es lekker kan lachen door een leuke one-liner of wat domme aktie.
 • Verder vindt Akira de oorspronkelijke Unreal-engine WEL nog state of the art volgens mij?  Nee hoor. Maar Far Cry engine > Halo engine  Ik noem Far Cry omdat die al uit is. Als ik games mag noemen die nog niet uit zijn:

  Unreal 3 engine >>> Half Life 2 engine > Doom 3 engine > Halo 2 engine >>> Halo engine.  De Halo engine is gewoon oud. En dan moet dat spel ook nog in 2005 uitkomen. Dat is iets al Half Life 1 die nu uitkomt.


 • dit begint weer zon halo dit halo dat gesprek te worden, laten we het even met zn allen zeggen :

  halo is een vette game, niks mis mee…  maar Akira wie zegt dat ze niet de halo 2 engine gebruiken ?! • In de toekomst wil hij met deze studio een spel maken dat gebruik zal maken van de Halo engine  En ookal gaan ze de Halo 2 engine gebruiken. Dan nog is de Halo 2 engine slechter dan de Doom3-, Half-Life 2- en Unreal 3 engines. • NEE JIJ RULEZ!!!!!!!!!!!!!

 • Halo is overrated en helemaal niet zo bijzonder als er steeds word beweert word nou eens een keertje wakker ik word er gewoon kotsmisselijk van dat fanboy gelul. Er zijn gewoon 10x betere shooters uit op alle formats die nog beter spelen ook (bijv. Timesplitters 2). Tevens gaat Halo te traag met omdraaien enzo en dat is gewoon iritant ik bedoel ik heb niets tegen trage gameplay maar als je daardoor niet goed kan reageren als een een of andere joker je in je rug schiet is t gewoon kut.

 • doe je niet mee als je het niet kan

 • Ik vraag me af hoe Akira weet dat de engine's van al die spellen beter zijn als die van Halo2 want ze zijn toch geen van allen nog uit?  En Van Fanel je zegt trage gameplay dat je vind dat de chief traag loopt kan ik me wel wat bij voorstellen.

  Maar traag omdraaien??

  Hen je weleens geprobeert de look sensitivity hoger te zetten?


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren