1. Xbox zorgt nog steeds voor verlies bij Microsoft

Xbox zorgt nog steeds voor verlies bij Microsoft

De Xbox draait nog steeds verlies bij Microsoft. De Xbox hoort samen met de Game Studios en enkele andere hardware bij de divisie Home & Entertainment. In het derde kwartaal van Microsoft, die eindigde op 31 maart, had de divisie Home & Entertainment een verlies van 209 miljoen dollar. De omzet steeg wel met 17 procent naar 530 miljoen dollar.

Microsoft's doel is in eerste instantie om een stabiele plek op de speelcomputermarkt te creëren en het bedrijf hoopt dat de volgende speelcomputer wel winstgevend zal zijn. Microsoft kan de centen missen en het bedrijf wist een winst te realiseren van 1,52 miljard dollar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Niet slecht, zolang ze maar braaf blijven supporten blijf ik kopen (Y)

 • Ach ja, is vaak met nieuwkomers, dan heb je eenmaal verlies aan het begin maar dat verdien je uiteindelijk wel terug met een lekkere winst (en niet alleen qua consoles of games industrie). Hoop iig wel dat de verlies ze niet weerhoud van een goedkope, belangrijke onderdelen missende Xenon. Snap dan ook niet waarom de console steeds goedkoper gemaakt wordt, maar wie ben ik.

 • Moeten ze er maar niet van die dure dingen instoppen. Nu verkopen ze (niet veel maar toch) beter dan de Cube, maar ze blijven verlies maken, terwijl Nintendo nog steeds winst maakt. Ook op de Cube.  Verder denk ik dat als de X2 strax ook weer verlies zal maken ze er toch mee zullen stoppen, je intro console mag wel wat verlies maken, maar alleen maar consoles maken die niet winstgevend zijn is niet slim, dat snapt Bill ook wel :)  Ik verwacht dat ze daarom goedkopere onderdelen in de X2 gaan gebruiken, waardoor ze niet meer zo'n grote voorsprong hebben op hardware gebied.


 • @Roy: toch niet helemaal juist wat je zegt. Volgens het artikel zou de Xbox net achter de GameCube aanhobbelen als het gaat om verkoopcijfers…

 • Ja, en andere artikelen zeggen weer anders. Ik hoop ook dat de Cube beter verkoopt, maar ik heb dit maar gezegd om mijn naamgenoot niet pissed te maken ;-) Die kan niets hebben enzo.

 • Alsof Microsoft wat merkt met al die winst die ze maken. They are here to stay al maken ze pas over 10 jaar winst het deerd Microsoft niet. Het is geen Nintendo dat ze van consoles en games afhankelijk zijn… :P

 • Ja, M$ wil ook echt een divisie hebben die alleen maar verlies maakt -_-'  Waarom haal je trouwens de vergelijking met Nintendo er nou weer bij? Die blijven winst maken hoor, en bestaan langer dan jouw Microsoft.

 • Nintendo bestaat al langer dan 100 jaar. MS werd in de jaren 60 opgezet volgens mij.

 • Reactie van kameleon (80.56.220.233) geplaatst op 26 april 2004 23:51

  nou weet je dat cker dat nintendo langer bestaat dan microsoft???

  Kan geen toeval zijn: http://main.insidegamer.nl/content.php?id=1512  :D !


 • Wat maakt het uit dat Nintendo langer bestaat. Microsoft is rijker en maakt meer winst dan Nintendo. En die vergelijking met Nintendo was alleen maar om aan te tonen dat verlies maken op de XBOX geen effect op Microsoft is en geen reden tot paniek hoeft te zien dat zou het bij Nintendo wel zijn omdat die afhankelijk zijn van de consoles en handhelds.  Trouwens dat Microsoft ook verliest maakt met bepaalde dingen is alleen maar handig voor de belasting ofzo.

 • het is wel de beste console, en de gene die dat niet vinden zijn kankerlijjers.

 • 209 miljoen dollar verlies is niks vergeleken met 1.52 miljard dollar winst!!!  209 miljoen van 1.52 miljard is maar 13,75%

  Dat kunnen ze makkelijk verliezen…..

 • Microsoft heeft geld genoeg. Daar komt bij dat ondanks dat de X-doos misschien de krachtigste console is, het gewoon een spelletjes PC blijft.

 • Reactie van savie100 geplaatst op 27 april 2004 04:30

  het is wel de beste console, en de gene die dat niet vinden zijn kankerlijjers.

  Ga eens snel weg, en al helemaal met dat soort woorden.  Verder moet iedereen eens nadenken… Tuurlijk verdient M$ genoeg in totaal, maar je wilt gewoon niet een divisie hebben die constant verlies maakt! Dat zou toch raar zijn?
 • Het blijft mij echt verbazen de sneuheid van sommige "mensen" hier.

  Het fanboy gedrag is gewoon niets minder als absurd te noemen.  Mensen die hier komen om MS en hun Xbox af te kraken omdat zij een andere console hebben.

  Ook anders om is jullie gedrag gewoon kinderachtig.  Ja MSN maakt verlies op hun Xbox, maar als jullie je info beter kenden dan wisten jullie dat MS hier bij het begin al rekening mee hebben gehouden en de Xbox als een springplank/deuropening gebruiken om de games wereld in te sluipen. (is ze goed gelukt imo)

  Natuurlijk hadden ze liever dat de Xbox winst maakten, dat zal ik niet ontkennen.  Nintendo is een bedrijf die grondleggend was/is voor de games industrie, zonder de grote N waren we nooit zover gekomen.

  Maar dat neemt niet weg dat ze in mijn ogen en in die van vele anderen op moment slecht bezig zijn.

  N kan niet eeuwig teren op hun naam, ze jmoeten binnenkort met echt iets bijzonders komen en zorgen dat hun 3rd party support verbeterd.  MS is nieuw in de markt, hun eerste console. Je kan toch niet gaan verwachten dat ze meteen de nummer 1 positie over nemen van diegene die al jaren bezig zijn met consoles en games?

  Nee zo gaat het niet in de echte wereld.

  MS zal zijn tijd gebruiken en meer ervaring op gaan doen, om zo de volgende console beter op de smaak van de consumenten af te stemmen.  De Xbox heeft mij tot nu toe niets minder dan verrast en dat blijft het doen.

  Iedere keer sta ik versteld van de mogelijkheden van die kast.

  Van mij mogen ze zo door blijven gaan, gaat alleen maar de goede kant op.  Maar het zal zeker niet makkelijk worden om Sony van hun plek te stoten, de PS2 is ook geen kattepis.  Mensen die lopen te zeggen dat de xbox maar 1 of 2 must haves heeft moeten gewoon hun mond houden, want die zijn of blind, achterlijk of gewoon gehersenspoelde schapen.

  Het is net zoiets als ik zou zeggen dat er geen must haves zijn op de PS2 of NGC behalve een Zelda of een metal Gear.

  Reinste onzin.

  Ok Nintendo heeft voor mij eigenlijk weinig meer te bieden dan Zelda, maar dat terzijde.

  Het is gewoon allemal koldder van de fanboyzijde hier.

 • ik heb ze allemaal hoor.

 • Mortal Marcel, je moet eens ophouden met zogenaamd wijs te zijn, want echt, je blaat net zo hard als alle "fanboys" die je veracht. :)

 • Mortal Marcel, je moet eens ophouden met zogenaamd wijs te zijn, want echt, je blaat net zo hard als alle "fanboys" die je veracht. :)  Volgens mij blaat ik niet zo hard als jou, maar ok. ;)

  Ik heb meerdere malen duidelijk gemaakt waar mijn voorliefdes qua consoles liggen. (PS2 en Xbox)

  Heb het nooit onder stoelen of banken geschoven.

  Maar het verschil tussen mij en al die fanboys is dat ik genoeg verstand heb respect en waardering te tonen voor de " concurrent ", iets wat velen hier blijkbaar niet hebben.

  Maar wie ben ik…
 • Volgens mij blaat ik niet zo hard als jou, maar ok. ;)

  Ik heb meerdere malen duidelijk gemaakt waar mijn voorliefdes qua consoles liggen. (PS2 en Xbox)

  Heb het nooit onder stoelen of banken geschoven.

  Maar het verschil tussen mij en al die fanboys is dat ik genoeg verstand heb respect en waardering te tonen voor de " concurrent ", iets wat velen hier blijkbaar niet hebben.

  Maar wie ben ik…  Ik heb hier ook een PS2 en (binnenkort) XBox staan, dus dan ben ik net zo verstandig als jou. Maar het vreemde is dat het dan wel gek is dat iemand Nintendo verdedigt (dan ben je fanboy) terwijl een voorliefde voor de PS2 of Xbox normaal schijnt te zijn. Dát vind ik het gekke aan de hele fanboy discussie.
 • Het verdedigen van Nintendo is niet erg, helemaal niet zelfs.

  Het gaat mij om de manier waarop gebeurt. (zie warpy0  Beter goed gepikt dan slecht gemaakt warpy.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren