1. Waarom Xbox 2 niet met Kerst in de winkels ligt

Waarom Xbox 2 niet met Kerst in de winkels ligt

GamesIndustry is erachter gekomen waarom de Xbox 2 niet tijdens Kerstmis 2004 in de winkels ligt. Microsoft was officieel van plan om de Xbox 2 aankomende Kerst in de winkels te leggen maar Microsoft had problemen om een systeem te bouwen die niet gebaseerd is op een PC ontwerp. Dat zegt een persoon die dicht bij het bedrijf staat:

"I think they underestimated how hard it was going to be to build a console that wasn't using PC architecture. But they're racing to get to the market as soon as possible - they really want to reverse the head start that Sony had last time."

Microsoft hoopt dat de Xbox 2 in het midden van 2005 verschijnt terwijl critici op Kerstmis 2005 gokken. Microsoft probeert de Xbox 2 zo snel mogelijk af te krijgen zodat ze een voorsprong hebben op de PlayStation 3.

Daarnaast speculeert GamesIndustry over de ontwikkelaars voor de Xbox 2. Bungie zal na Halo 2 meteen aan een titel voor de Xbox 2 werken terwijl Rare Perfect Dark voor de Xbox 2 voorbereid. Ook is er volgens het artikel best mogelijk dat de XSN Sports titels in 2005 terug komen op de Xbox 2.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • boeie, ik hoef voorlopig nog geen nieuwe console. laat ze eerst maar is wat meer goede games uitbrengen

 • idd

 • nu al, hardlopers zijn…

 • Dat zou wat wezen: Xbox 2 in 2004…

  Beetje erg vroeg, levenscyclus van consoles worden op deze manier telkens kleiner.

 • Dat is fanboy propaganda.  K-A-N-S-L-O-O-S Cubix.  Verder hoop ik dat het nog tot minimaal 2006 duurt voor Xbox2 uitkomt, er kan nog genoeg met de hardware gedaan worden.


 • mja ik vind 2004 ook wat te vroeg. Lijkt me ook sterk dat Microsoft dat zelf zou willen. Ook al was de xbox2 af.  Dan kunnen ze in theorie de xbox3 tegelijk met de PS3 uitbrengen. :-)  buiten dat heb ik nog niet zo lang me xbox, ben nog niet toe aan vervanging :-)


 • Ik vind dat t veel te snel gaat allemaal hoor ik bedoel ze halen nog niet eens 80% uit de console's power en dan al meteen weer een opvolger t gaat zowaar op pcgaming lijken met al die upgrades ik ga iig niet meteen kopen als ie volgend jaar uit komt ik wacht er wel ff mee.

 • Ik denk dat als de xbox 2 dit jaar nog wordt gereleased, dat hij gaat floppen en et zelfde er mee zal gebeuren als de Dreamcast.

 • Verder hoop ik dat het nog tot minimaal 2006 duurt voor Xbox2 uitkomt, er kan nog genoeg met de hardware gedaan worden.Idd. Ik weer zeker dat er nog véél meer uit de huidige Xbox gehaald kan worden qua graphics. Maar dat zal natuurlijk alleen kunnen bij games die ook echt speciaal voor de Xbox hardware ontworpen zijn. Multi-console games zullen altijd ontworpen worden voor de zwakste, kost immer stukken minder dan de games te tunen voor de andere consoles.  En bovendien komen er nog zat top-titels uit, dus ik vermaak me nog wel even met de huidige Xbox :)

 • Wat is dit kansloos… Kerst 2004 hoop ik Halo 2 in de schappen te zien liggen, niet fucking Xbox 2… Kut op met die next gen shit, is toch nauwelijks next gen te noemen zo snel? :S Kheb liever dat ze weer even wachten met de Xbox 2 en sony weer met power verslaan ipv dat ze zo snel mogelijk een drol proberen uit te poepen…

 • Smells like bull shit. Ik geloof er geen moer van!

 • eind 2004 ? ik hoef dat ding echt niet eerder dan eind 2005 / begin 2006

  haastige spoed is zelfden goed !

 • Laat ik het ff simpel zeggen:  IK WIL GEEN NIEUWE CONSOLES! IK WIL NIEUWE SPELLEN!

 • mij boeit het niet, als er maar vette games komen!!!

 • Er moet niet zo snel een nieuwe console komen. Heb je net een kapitaal geinversteerd in de X-Box dan krijg je binnen drie jaar weer een X-doos. Met als gevolg dat je oude niks meer waard is.

 • Mag van mij nog wel even wachten de Xbox 2, de consoles van nu kunnen nog prima mee, en des te beter wordt de volgende als ze meer tijd nemen om die te ontwikkelen wanneer die echt nodig is.

 • Ik ga toch voor de PS3, misschien dat ik de Xbox 2 later koop.

 • Het lukt ze wel, het duurt alleen wat langer, en @ Gamerking: Is het wel verstandig om al je conclusies te trekken zonder dat er ook maar iets concreets van beide consoles bekend is? Ik koop ze waarschijnlijk beide, daar niet van… Maar als ik er maar 1 zou kopen zou ik nou nog lang geen keuze maken welke dat gaat worden.

 • xbox2 twee moet niet alles gaan afraffelen (Dreamcast) anders zouden ze wel vreemde gevolgen kunnen oplopen …HINT HINT HINT ps3 :)

 • Afraffelen… lol. MS heeft met de Xbox een vd betere consoles op hardware gebied gemaakt. En dat allemaal in korte tijd. En als je de Dreamcast bij de discussie gaat halen blijkt wel dat je er totaal geen verstand van hebt.  De kracht vd Xbox is deze generatie de grootste troef geweest. En MS is echt niet van plan om een underpowerd console op de markt te brengen enkel en alleen om de eerste te zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren