1. Sony wil drie miljoen PSP's op de markt brengen

Sony wil drie miljoen PSP's op de markt brengen

Sony heeft bekend gemaakt dat ze aan het eind van dit fiscale jaar, wat loopt tot maart 2005, drie miljoen PlayStation Portables op de markt wil brengen. De PSP wordt op deze E3 aan het publiek getoond en moet eind dit jaar in Japan uit komen. De Verenigde Staten en Europa volgen begin 2005.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • succes

 • heb ergens gelezen dat experten in de handheld markt gezegd hebben dat de psp niet veel kans zal hebben om de markt over te nemen vanwege te hoge prijs en verkeerde doelgroep… ben dus benieuwd :)

 • idd, succes

 • Hmm, verkeerde doelgroep, kan ik wel begrijpen. Bij handheld wordt snel gedacht aan Gameboy, en bij Gameboy word gedacht aan kinderachtig. Als mensen horen PSP>handheld, dan denken er veel dat het aan kleine kinderen gericht is. Dus oudere gamers kopen het dan niet maar ook kinderen niet omdat daar de spelen weer niet aan gericht zijn. Maar als Sony goede campagne voert en met sirieuse volwassen titels op de markt komt dan zal deze gedachten wel verdwijnen denk en hoop ik.  Ik ben niet echt weg van Sony en Playstation maar de PSP mag ik wel, eindelijk is een goede handheld met veel ontwikkelaars en sirieuse games.

 • ik denk eerder dat mensen de link leggen met de PS2 dan met de gameboy. Zeker als ze het spellenaanbod zien waar vast en zeker enkele remakes of nieuwe versies van PS2 spellen tussen zullen zitten.  Ik ga ervan uit dat Sony teveel onderschat word. Die gasten hebben dit kunstje al eerder met de PS1 geflikt en ik zie het ze zo weer doen.

 • 3 miljoen?? errug veel!!!!

  ze kunnen beter beginnen met 1 miljoen en dan houden ze nog veel over!!!!

 • het kan alle kanten op gaan en sony bekijkt het gewoon positief :P

  als het aanslaat gaan ze veel verkopen, zoniet dan is de psp d00med

 • Wow… 3 miljoen… Lijkt mij wat veel, maar tijd zal onsleren :)

 • Sommige mensen denken echt dat het vol gaat floppen. Denk zeker niet dat ie zoo slecht zal verkopen. Als de games goed worden is dit ding zeker de moeite waard om te kopen ik verheug me er iig op.

 • Games is niet alles Legendary… iedereen was echt onder de indruk toen er beelden van spelletjes werden getoond van de N-Gage. Het zag er allemal zo vet en cool uit… maar heeft het aangeslagen? Niet echt…  Doelgroep is iig wel verkeerd (zoals ik al eerder zei)… volwassen mensen (boven de 21) kopen niet snel een handheld… Ook al is het van sony. Een console is een ander verhaal want die staat thuis, en daar kan je thuis dan ff een uurtje voor gaan zitten… maar wat moeten volwassen met een handheld als ze toch een eigen auto hebben en dus geen tijd hebben om te spelen onderweg (bijvoorbeeld)?  Maar goed… ik kan me ook vergissen en wordt de PSP toch nog een succes… ik ben zeker benieuwd en als de prijs gaat dalen (150euri max.) ga ik er misschien ook een halen


 • mijn zegen hebben ze iig ik koop hem zeker, mits hij natuurlijk duurder wordt dan 400 Euro.

 • Ik denk niet dat ie gaat floppen, al hebben ze wel veel vertrouwen door gelijk met 3 miljoen psp's te komen..

 • Denk toch echt wel dat ie meer gaat kosten dan 150 euro hoor.

 • Gaat ze makkelijk lukken.

 • Hmm, verkeerde doelgroep, kan ik wel begrijpen. Bij handheld wordt snel gedacht aan Gameboy, en bij Gameboy word gedacht aan kinderachtig. Als mensen horen PSP>handheld, dan denken er veel dat het aan kleine kinderen gericht is. Dus oudere gamers kopen het dan niet maar ook kinderen niet omdat daar de spelen weer niet aan gericht zijn. FOUT!!!!  Als mensen denken aan handhelds dan denken ze aan Nintendo gameboy daarom denken ze dat het voor kinderen is. Als de naam Playstation en Sony er goed in verwerkt is dan zal het oudere gamers en high tech fans aanspreken.  Als dat ding niet duurder dan 150 euro wordt dan maakt het een goede kans zo niet denk ik dat het pas wat wordt als het in prijs daald…


 • @Tacoo0w  Omdat, hij veelste duur is, was iets van tussen de 250 en 400€.

 • Doelgroep is iig wel verkeerd (zoals ik al eerder zei)… volwassen mensen (boven de 21) kopen niet snel een handheld… Ook al is het van sony. Een console is een ander verhaal want die staat thuis, en daar kan je thuis dan ff een uurtje voor gaan zitten… maar wat moeten volwassen met een handheld als ze toch een eigen auto hebben en dus geen tijd hebben om te spelen onderweg (bijvoorbeeld)?niet mee eens. een handheld koop je toch niet enkel en alleen omdat ie draagbaar is? 99% van de tijd dat ik op men gba speel is thuis. ik ben van mening dat je zowel consoles als handhelds voor de games koopt. een handheld kan nu toch wel betere games hebben dan een console zeker…  en ik d8 dat de er 10 miljoen PSP's op de markt gingen komen in 2004 alleen. dat heeft sony zelf gezegd kort na de E3.

  http://gameboy.ign.com/articles/403/403634p1.html

 • Opzich best prijzig ja, maar de spellen worden daarentegen wel vrij goedkoop had ik gelezen, en dat heb ik eigelijk een stuk liever dan als het ding 150 euro kost en de spellen 50…

 • bertthabest, sony heeft nog niets aangekondigd over de prijs. mss komt sony wel met een erg goedkope technologie en zal het wel 150 euro kosten, dat weet niemand.

 • Uhm…de DS is geen opvolger van de gameboy en zoveel vernieuwd is hij helemaal niet. Tja dual screen :S..interesseert me niet echt. En qua hardware is hij sowieso niet bijzonder.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren