1. Pathway to Glory

Pathway to Glory

Sinds de Nokia N-Gage een half jaar geleden op de markt verscheen, heeft het Finse moederbedrijf weinig van haar nieuwste telefoon annex handheld kunnen genieten. De machine kampte met verschillende problemen, wat een medeoorzaak was voor de slechte verkopen. Gelukkig heeft men zich de kritiek aangetrokken en komt er binnen afzienbare tijd een verbeterde N-Gage op de markt. Gebruiksvriendelijker, ergonomischer en voor een langere periode bruikbaar.

Veel titels die zijn verschenen op de N-Gage zijn spellen die wij ook al op andere platformen hebben gezien. Het bedrijf heeft daarentegen zelf ook wat N-Gage only titels achter de hand die voor verbeterde verkoopcijfers moeten gaan zorgen.

Pathway to Glory is zo’n titel die op het oog wel eens voor een goede spelervaring zou kunnen gaan zorgen. Met verschillende off- en online mogelijkheden, innovatieve speelbaarheid en de hoge productiekosten die er aan verbonden zijn, doet Nokia er alles aan de titel op haar best van de banden te laten rollen.

Het spel speelt zich af in 1943 en laat je een groep getrainde soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Europa missies uitvoeren. Pathway to Glory laat je om de beurt aanvallen danwel verdedigen, maar behoudt de snelheid van een actiegeoriënteerde titel.

De missies variëren van het vechten bij een frontlinie, tot het overnemen van strategische plekken. De wapens en voertuigen zijn authentiek en zorgen er bijvoorbeeld voor dat de speler zich minder snel voortbeweegt met een Panzerfaust dan met een M16. Ook krachtige voertuigen als tanks en vliegtuigen zijn in te zetten tijdens de oorlog.

Het hele spel is historisch verantwoord opgezet, dankzij de hulp van het Finse leger. Gevechten die worden nagebootst zijn gebaseerd op de gevechten die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelden. Ook op visueel gebied lijkt de mobiele titel flink uit te pakken. Meer dan achthonderd in-game sprites, motion capture animaties en over de honderd handgeschilderde illustraties die het verhaal aan elkaar vertellen.

Ook op het gebied van geluid lijkt Nokia niets aan het toeval over te laten. Wanneer de missies worden uitgelegd of het verhaal wordt verteld, wordt gebruik gemaakt van echte stemmen en dialogen die de sfeer zo alleen maar weten te verhogen. Daarnaast zullen soldaten communiceren met elkaar in maar liefst zestien verschillende talen. De unieke achtergrondmuziek draagt daarnaast bij aan de toch al voldoende aanwezige sfeer.

Met Pathway to Glory is er een titel voor de N-Gage die er voor kan gaan zorgen dat het bedrijf eindelijk eens doorstoot tot het hart van de spelindustrie. Geld en heel veel moeite worden er in het spel gestoken om daar in te gaan slagen. Vooralsnog zijn wij sceptisch, maar ondanks dat, níet ongeïnteresseerd in deze veelbelovende titel voor Nokia’s N-Gage.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • De N-Gage zelf is al een flop (terwijl hij neit slecht is), mede door de prijs van de N-Gage en natuurlijk van de games is hij geflopt.

  Opzich lijkt me dit een leuke game op de N-Gage.

 • De N-Gage heeft al een aantal toptitels uitgebracht, maar de prijs van de mobile handheld zitten de machine gewoon tegen. Nu Nokia met een goedkopere en betere vorm van de N-Gage komt, is het zeker nog mogelijk dat zij alsnog gaan slagen, maar het is jammer dat de lancering van de machine zo'n debacle was.  Anyway, Pathway to Glory is écht een titel waarvoor ik de aanschaf van een N-Gage zou overwegen..

 • wtf is N-Gage :P  dat N-Gage gebeuren lijkt me helemaal niks sorry voor degene die het wel een goed systeem vinden…

 • Is dit het enige beeldmateriaal wat beschikbaar is?

 • ach ik heb dit ooit al es erges eerder gezegt. De N-Gage is een omgebouwde telefoon met een zware identiteitscrisis. Het wil, net als de meeste Nokia's, teveel dingen tegelijk zijn en uiteindelijk krijg je van alle functies iets gemiddelds…  dit spel kan best leuk worden, maar hoeft dat niet te zijn. En als we ervan uitgaan dat het wel een goed spel word zal het nog steeds niet genoeg zijn om dit apperaat te redden.  Ik voorspel dat Nokia de N-Gage binnen het jaar helemaal laat vallen. Zeker nadat de verkoopresultaten van NG2 binnen zijn.


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren