1. Maker Bit Torrent naar Valve

Maker Bit Torrent naar Valve

De maker van Bit Torrent werkt sinds eind 2003 voor Valve. Bram Cohen is de maker van Bit Torrent kreeg vorig jaar een baan door Valve aangeboden. Hij nam deze baan aan en is in oktober 2003 naar Seattle verhuisd en bij Valve gaan werken.

"I decided I finally wanted to work on a project that people would actually use, would actually work and would actually be fun," he recalled.Bit Torrent is een peer 2 peer netwerk wat elke dag door duizenden word gebruikt om grote bestanden te downloaden. Gabe Newell de oprichter en eigenaar van Valve heeft de achtentwintigjarige Cohen aangenomen om mee te helpen aan Steam. Cohen weet alles over het ontwikkelen van download programma's en zal daardoor veel voor Steam kunnen betekenen. Het is ironisch dat Bit Torrent ook een van de makkelijkste plekken was om de uitgelekte Half-Life 2 Beta te downloaden eind vorig jaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • "would actually work"  hij heeft zeker een andere versie van Steam dan de rest van de wereld.

 • slimme zet. BT is heele 'slimme' software.

 • BT is idd mooie software, maar wordt vooral de laatste maanden ietsjes minder legaal gebruikt :)

 • @ Aiii, Steam werkt hier heel goed hoor ..

 • Meeste wordt het progje toch voor warez gebruikt. :) Maja denk niet dat het zijn bedoeling was, kan gebeuren toch, bij MIRC wilden ze ook alleen chat terwijl het dus ook een heel warez programma is geworden naast het chatten. :)

 • Ode aan BT zorgt al bijna een jaar lang voor de grote stapels anime die ik bezit^_^. Hopelijk gaat het die gast goed in Valve.

 • Daar misschien wel  maar heb je steam wel eens op een snelle laptop proberen te draaien… of op een verbinding van 128k.  Wist je dat je geen server op je eigen pc meer kan draaien omdat de authenticatie niet werkt als je met een lokaal ip connect.  Zo zijn er tal van dingen die met 1.5 nog konden en bugs die in 1.5 niet zaten die in CS 1.6 wel zitten.  Steam is nog steeds troep.


 • Steam is goed voor iedereen met goede internet verbinding. Ben je offline speler tegen bots of over lan moet je het nog bij 1.5 houden. Binnenkort is ook het offline gebeuren goed en zal 1.5 verdwijnen. Iedereen zeur(de) over Steam, dit was in het begin terecht toen was het niet echt goed maar nu gaat het allemaal goed. Alles als er een update uitkomt op een tijd dat er veel spelers online zijn gaat het welis mis, verder is het prima software.

 • bittorrent is beter, k ben 4 jaar te laat!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren