1. Onimusha 3: Demon Siege

Onimusha 3: Demon Siege

Met het derde en laatste deel in de Onimusha serie komt een einde aan het demonen afslachten, neerhakken en opjagen. Gelukkig heeft Capcom haar uiterste best gedaan om alles uit de kast te trekken en de speler op een weergaloos avontuur te trakteren.

Het avontuur speelt zich wederom af in middeleeuws Japan, maar daarnaast heeft ook het hedendaagse Frankrijk te kampen met een invasie van demonen. Dat betekent dat de Franse volksheld Jacques Renard (acteur Jean Reno) wordt ingeschakeld, terwijl samurai Samanosuke zo’n 500 jaar eerder even goed zijn best doet om zijn land veilig te maken. Dan gaat er echter wat mis, en wordt de samurai meegezogen naar de toekomst: hij komt in hedendaags Parijs terecht. Vanaf dat moment speel je met het tweetal karakters afwisselend om je taak te vervullen. Waar Samanosuke met zijn zwaard aan de haal gaat, moet Renard het in het begin van het spel doen met een P9 machinegeweer. In zijn gevecht tegen de demonen zijn de aanwezige kogels niet altijd voldoende om hen allemaal het zwijgen op te leggen. Op het moment dat de situatie te gevaarlijk wordt, verschijnt Samanosuke. Hij helpt dan, ondanks de taalbarrière, de militairen de demonen te verslaan.

Laten wij ons echter niet al te veel op het verhaal richten maar eens goed kijken wat Demon Siege heeft verbeterd ten opzichte van de voorgaande twee delen. Ten eerste is de omgeving nu niet meer statisch en in 2D vormgegeven. Het is nu volledig in 3D te bekijken. Dat betekent wel dat er maar één camera positie zal worden gebruikt, waarmee je ten allen tijden een goed overzicht kunt behouden.

Ook de besturing is aangepakt en werkt veel soepeler dan in de voorgaande titels. En dat is nodig ook, met de demonen die deze keer zowel het heden als het verleden vervuilen. Gildenstern, de man achter de demonische praktijken van Nobunaga, heeft namelijk verbeterde en nieuwe demonen losgelaten. Zo zijn beren uit het stedelijk museum van Parijs beestachtige en moordlustige demonen geworden. Zombiesoldaten zijn ook sterker geworden, net als de demonen van hogere niveaus die ook een metamorfose hebben ondergaan.

Tijdens het avontuur van Renard en Samanosuke zullen zij beiden in beide tijdzones de demonen bevechten. Wapens worden tijdens het avontuur verzameld en moeten worden gebruikt om de steeds sterkere tegenstanders van het lijf te kunnen houden. Ook de puzzels worden naarmate het avontuur vordert steeds interessanter. Zul je aan het begin van het spel vooral met gevarieerde, vooral simpele puzzels te maken krijgen, later wordt alles anders. Zo zul je gebruik moeten maken van de mogelijkheid om voor een moment jezelf tussen het verleden en het heden te verplaatsen. Objecten, zoals een motor in middeleeuws Japan, kunnen dan door beide karakters te gebruiken worden gestart met een sleutel uit het hedendaagse Parijs.

Ook de motion capture techniek die door Capcom wordt gebruikt is soepeler dan ooit tevoren. Modellen zien er beter uit en voor het eerst is het mogelijk om je vrij met de analoge besturingspook rond te bewegen, in plaats van met de digitale pad. Demon Siege lijkt het aloude spreekwoord ‘Driemaal is scheepsrecht’ eer aan te doen. Tijdens en na de E3 zal voor InsideGamer duidelijk worden of er daadwerkelijk genoeg is verbeterd om wederom van een toptitel te kunnen spreken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Dit lijkt me dus zo'n saai spel breng is een keer een goed spel uit voor de PS2 ! :@

  • Rete strak.

    De intro is schitterend! Net echt!

  • Ik ga dit wel halen al hoewel de Onimusha formule onderwaarts gaat net als RE formule. Hopelijk word Devil May Cry 3 een topper.

  • gelukkig hebben ze niet voor kubei ofzoiets gekozen, die is echt zo duf, verder vind ik die fransoos ook niet echt stoer maar die Samanosuke is wel kicke, volgens ign beste samurai game, dus mischien wl het checken waard

  • onderwaardse formule? Volgens mij wordt deel 3 veel beter dan deel 1 en 2 maar goed. De intro was rulerend en wat ik er over lees en hoor kan dit best wel eens een heel goed spel worden. Topper zou ik niet durven beweren, maar zeker een goed spel.

  • Deze moet ik hebben, ben erg benieuwd hoe de serie sluit en hoe het met Samanosuke is afgelopen…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren