1. Kameo: Elements of Power

Kameo: Elements of Power

Een olijke, kleurige wereld, verschillende wezens met een hoge dosis aaibaarheid en dit alles samen verpakt met een sensationele spelervaring? Het is niet iets wat je snel op de Xbox zou verwachten, vooral niet als het een platformer betreft. Iedereen weet dat je op de GameCube dit soort spellen eerder tegenkomt. Microsoft besloot dat dit niet kon en kocht een tijdje terug de first party ontwikkelaar van Nintendo over voor een astronomisch bedrag. Uiteraard bedoelen we hiermee Rareware, een ontwikkelaar met een lange staat van dienst.

De platformer waar we het over hebben is Kameo: Elements of Power, een spel dat oorspronkelijk bedoeld was voor de GameCube, maar door de overname nu exclusief op de Xbox zal verschijnen. Nu is het nog niet bekend of de spelervaring echt zo sensationeel gaat worden als we deden geloven, maar zolang Rare hun streken nog niet verleerd zijn, durven we dit zonder problemen neer te zetten.

Kameo gaat over het elfenprinsesje Kameo die haar wereld zal moeten redden van de ondergang. De duistere trollenkoning Thorn is namelijk ontsnapt uit zijn gevangenis, iets wat onmogelijk werd geacht. Na een toverspreuk van haar moeder Theena was Thorn namelijk opgesloten in steen. Nu moet Kameo, die de nodige bijzondere gaven van haar moeder heeft geërfd, de trollenkoning en zijn leger stoppen en het mysterie rond zijn ontsnapping oplossen.

Zoals bij iedere platformer is het de bedoeling op een queeste te gaan om zo van A naar Z te kunnen komen, maar gelukkig voor ons is Rare druk bezig om Kameo te onderscheiden van alle andere platformers. Kameo zal door het spel heen diverse wezens moeten vangen die de elementen representeren. Deze elementen zijn water, wind, vuur, ijs, plant en steen. Elk wezentje zul je vangen als een baby en je moet continu voeren zodat ze volgroeid kunnen worden. Wanneer dit eenmaal gebeurt, kun je veranderen in één van de wezens en diens speciale krachten gebruiken om het spel door te komen.

Met een vuurwezen kun je bijvoorbeeld ruimtes oplichten of vuur als wapen gebruiken tegen de verschillende vijanden, maar een plantwezen kan onder de grond doorkruipen om op plaatsen te komen waar een ander niet kan komen, of zoals de filmpjes al vaak genoeg hebben laten zien, boksen zoals Mike Tyson dat doet. (met een beetje geluk zal Rare ook nog de optie om oren af te bijten toevoegen) Door deze originele aanpak zal Kameo ten opzichte van veel andere platformers een zeer variërende spelervaring krijgen.

Toen Kameo op de X02 conferentie werd aangekondigd, waren de meningen verdeeld, de één vond het er ‘kiddy” uit zien, de ander vond de grafische kwaliteit van het spel nogal gedateerd, maar er was ook een laatste groep die het volgens ons bij het juiste eind heeft. Deze groep vond Kameo eruit zien als een sprookje, compleet gemaakt door de fantasie-achtige wereld en de prachtig uitziende karakters. Laat dit nou net zijn waar Kameo op lijkt, een lekker sprookje waar Disney misschien nog jaloers op kan worden.

Laat de Xbox maar lekker kiddy worden, wij hebben daar geen enkel probleem mee. Met een beetje geluk vult Kameo het lege gat van de Xbox op, het gat dat Blinx helaas niet kon opvullen in z’n eentje.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Dit wordt zeker wel een top game!!!

  Nu hopen dat Rare voor een Banjo-Kazooie titel gaat…..

 • Na 12 komen er altijd opeens plotseling allemaal impressies altijd :P  Iig, hopelijk wordt deze titel wat, Rare moet even goeie games gaan maken voor de box ;)

 • Lijkt me een cool spel ik denk alleen dat het niet zo goed zal verkopen op de Xbox kameo is meer een nintendo game. Ik ga hem ook niet kopen sins de overnamen van microsoft haal ik geen rareware titels meer in huis hoe vet ze ook zijn.

 • we vragen ook niet of jij het wil kopen.

 • Ik hou nie tvan deze spel lopen en uitzoeken, dat word al snel saai als je ergens vastloopt :P

 • Moet je dan ook niet vastlopen he! ;)

 • Ik mis dit soort titels ook wel op de xbox.. vind het helemaal niet erg dat ze komen! :)

 • Jaaaaaa, hiervoor haal ik mijn Xbox! Dit lijkt me zoooo cool :D • Ik ga hem ook niet kopen sins de overnamen van microsoft haal ik geen rareware titels meer in huis hoe vet ze ook zijn.

  T.R.I.E.S.T  Idd een welkome aanvullig. We hebben nog maar weinig van dit soort games gezien op de Xbox. Maar daarom is Rare ook gekocht.
 • De RARE dope die ik nodig heb. I love RARE.

 • Ik ga hem ook niet kopen sins de overnamen van microsoft haal ik geen rareware titels meer in huis hoe vet ze ook zijn.  Damn, wat is dit nou voor zinloze actie? :p

  Nintendo deed Rare weg toch? Logisch dat ze worden overgekocht, anders had Sony het misschien wel gedaan.  Ik ben echt benieuwd naar deze titel, lijkt me zeer lollig… En het ziet er fantastisch uit. • Jep die GandW weet er geen reet van af.  Nintendo wilde ze kwijt en dumpte Rare, MS nam ze over. Zie niet in wat daar verkeerd aan is?  Dit lijkt me een erg bijzondere game. Zal geen supertopper worden zoals Banjo-Kazooie of Perfect Dark, maar als eerste volwaardige Rare-game (Grabbed by the Ghoulies was een warmhoudertje) moet deze wel minimaal goed worden.


 • kijk dit is een van de games waarvoor ik me box heb aangeschaft. Lijkt me echt top game!!

 • Ziet er leuk uit maar ik weet niet echt wat ik ervan moet verwachten, rare is niet meer wat het was. En waar blijft mn Killer instinct 3? :)

 • Een van de weinige games op de xbox die me zouden kunnen boeien ;) (Op de multiplatform games na dan :P).

 • Hallo ff serieus wat zien jullie in dit spel het ziet er echt ongeloofelijk saai uit totaal geen actie dan zou ik als Xbox gamer toch wel liever Halo spelen dan dit geval… (of niet?)

 • Dit is ook geen actie spel, sufferd…….. gewoon een avontuur met schattige gameplay.

 • Ik zeg ook neit, dat het een actie spel is suffie ik zeg alleen, dat ik denk, dat je beter kan kiezen voor een spel zoals Halo dan voor een schattige gameplay voor pootjes

 • Iedereen heeft zijn smaak…… sommige mensen vinden dit spellen gewoon top (ahem, like me). Monsters vangen (op een leuk manier wat ik tot nu heb gelezen), sterker maken, zijn vaardigheden gebruiken om puzzels op te lossen of vijanden te verslaan heeft zijn charmes (tenminste bij mij).

 • pootjes charmes…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren