1. Kirby & the Amazing Mirror

Kirby & the Amazing Mirror

De GameBoy Advance is maar al te vaak het ‘slachtoffer’ van de het welbekende overzetten van spellen. Spellen uit een ver verleden worden op de handheld van Nintendo uitgebracht zodat de gamers van tegenwoordig ook de klassiekers kunnen beleven. Niet iedereen is daar zo blij mee aangezien deze spellen schaamteloos worden overgezet. Velen hebben de titels op andere spelcomputers al eens gespeeld en zijn vooral op zoek naar een vervolg of een nieuw deel van die spellen. Heel af en toe wordt er door Nintendo aan deze roep gehoor gegeven waardoor een titel als Kirby& the Amazing Mirror kan verschijnen.

Kirby is, sinds ik Kirby’s Dreamland op mij GameBoy speelde, één van mijn meest favoriete Nintendo-karakters. De laatste jaren zijn de titels rondom de roze ‘blob’ echter van een belabberd niveau, waardoor ik mij moest behelpen met het knokken in Smash Bros. Melee. Ook Kirby’s laatste avontuur op de GameCube (Kirby Airride) was niet zo’n succes. Kirby gaat in The Amazing Mirror gelukkig terug naar zijn roots, en zuigt wederom zijn vijanden in 2D op.

Door toedoen van de welbekende Metalknight uit de Kirby-reeks wordt het roze spelfiguur aan het begin van zijn avontuur al direct opgesplitst in vieren. Je kunt met meerdere spelers spelen en de overblijvende Kirby’s worden door de computer bestuurd. Raak je één van de vier Kirby’s kwijt? Geen nood, want door middel van een mobiele telefoon belt je desbetreffende Kirby naar de ander, waardoor deze naast hem belandt. Ook een telefoon heeft energie nodig en door batterijen te verzamelen voorkom je dat je met lege handen komt te staan.

In je tocht door het spel, dat onder de hoede van HAL wordt ontwikkeld door Flagship, zul je nieuwe spelelementen in de wereld terugvinden en meer mogelijkheden dan ooit krijgen. Flagship heeft al eerder Four Swords voor de GameBoy Advance ontwikkeld, en wil met The Amazing Mirror in de solo en de meerspeler speloptie evenveel plezier bieden.

Hoewel het spel in de basis hetzelfde blijft als de traditionele Kirby-spellen, is er toch het nodige veranderd. Met de vier Kirby’s zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je met Fighting Kirby een slagcombinatie uitvoeren, terwijl Angel Kirby veel langer en beter kan vliegen dan de anderen.

Samen met je vrienden het soloavontuur uitspelen is één mogelijkheid, maar het wordt pas echt leuk wanneer er competitie ontstaat. Je reflexen en je timing worden getest in de diverse minigames die het spel je laat spelen.

Net als in andere spellen van HAL, is de herspeelbaarheidswaarde ook vrij hoog, door de mogelijkheid tot vrijspelen van verschillende extra’s en geheimen.

Kirby & the Amazing Mirror is eens niet overgezette versie van één van de klassieke Kirby-spellen, of een waardeloze puzzelconversie van het roze figuurtje. Four Swords was een enorm leuke variant op het traditionele Legend of Zelda spel, en het is waarschijnlijk dat The Amazing Mirror in dezelfde lijn wordt ontwikkeld. Een geheel nieuw avontuur met een andere aanpak dan normaal. Begin volgend jaar moet de titel in de schappen verschijnen en zal echt duidelijk worden of wij eindelijk weer eens met een originele titel in de Kirby-reeks te maken kunnen krijgen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Lijkt me wel een leuke game kirby ownt

 • VET eindelijk een nieuwe kirby!

 • Kirby is saai :P

  maar het ziet er wel grappig uit…

 • Tilt'n Rumble Kirby… Die komt niet meer nee, en dat is inderdaad jammer. Misschien heeft Banjo Pilot die optie wel, wie weet..

 • Beste Kirby vind ik: Kirby's Pinball land op de gameboy!!!

  Daar was overigens eerst een toernooi bij het land van ooit, toen was ik 5de geworden :) (Ik was toen 11 ofzow)

 • (>'.')>KIRBY<(^^)>RULEZ<('.'<;)

 • Kirby ownt niet Kurby zuigt :P

 • het ziet er weer kleurrijk uit…..

  te fel?

 • Hoe kan het ooit te kleurrijk zijn?

  Dat hoort bij die roze drol

 • Kirby is cool ;) Blij dat er weer eens nieuwe game aankomt van em, ik hou deze iig in de gaten.

 • Echt leuk die roze drol :P

 • maar die tilt functie zit toch niet in de gba sp? zoiets herinner ik me namelijk…

 • neej, klopt wat je zegt The Dude

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren