1. Microsoft zet Sony onder druk

Microsoft zet Sony onder druk

De Xbox doet het erg goed in Amerika, hierdoor wordt Sony gedwongen de PlayStation 2 in prijs te laten dalen. De Xbox is in Amerika vorige maand al in prijs gezakt. Hierdoor is de verkoop van de PlayStation 2 met ruim 37% gedaald.

Volgens financiële analisten wordt Sony door Microsoft gedwongen om de prijs te verlagen. Het zou heel goed kunnen zijn dat Sony dit in de week van de E3 de prijs zal verlagen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • 37%, das behoorlijk veel. De Xbox is ongeveer $30,- goedkoper dan de PS2 en dat kan natuurlijk niet. De PS2 mag dan een grotere spelaanbod hebben, de Xbox is nieuwer en krachtiger.

 • Not. zei het idd al, great news :) Denk niet dat Sony failiet gaat, maar het is een begin ;)

 • Het verschil tussen de Xbox en de PS2 is, dat de PS2 meer spellen heeft en dat als je PS2 online hebt, dat je hem hebt en niet meer hoeft te betalen bij de Xbox is het zo, dat je per download van iets moet gaan betalen of per maand en dat is wel een groot nadeel en dat werkt die 30 dollar al snel weg…

 • Ongeveer 5 euro per maand, eerste jaar gratis en meeste downloads zijn gratis… En als je Live met het netwerk van Sony wil vergelijken ben je gek in je hoofd.

 • @ Mago  Denk je dat PS2 online gratis is???  HAHAHAHAHAH  Daar kan je lekker per spel elke developer per maand betalen terwijl je bij Live gewoon 1x per jaar betaald voor elk spel. Know your infooo!!!
 • Dat mensen nog denken dat PS2 online gratis is.

 • Laten we niet vergeten dat de spellen zelf ook verschillen qua prijs. De normale volle winkelprijs voor een Xbox-spel is e59,95 en voor een PS2-spel is dat e67,95.

 • @Notorious Betalen voor PS2 Online? Ehm waar haal je dat? Volgens mij zijn enkel de MMORPG's betalend en voor de rest niets. En dat zal ook zo blijven. PS2 Online is hetzelfde als met pc online spelen en daar bij moet je toch ook niet voor elk spel betalen?

 • Precies net alsof je voor PS2 online moet betalen, dat verhaal van die developers betalen slaat ook nergens op gewoon weer zo iemand die denkt, dat die wat weet maar gewoon wat bullshit verteld.

  1x per jaar voor elk spel nou hoeveel spellen neem aan, dat je er wel een stuk of 8 hebt en dan elk jaar de Xbox is natuurlijk zo leuk, dat je er wel zeker 2 á 3 jaar mee doet dan ben jij wel een hoop centjes kwijt hoor…

 • @ TheOneGamer: Not. zei het idd al, great news :) Denk niet dat Sony failiet gaat, maar het is een begin ;)  Ik weet niet waar dit op slaat maar Sony gaat echt niet failliet als de Playstation het niet meer zou redden weet je wat Sony allemaal heeft Playstation is maar slechts een project om wat meer geld te innen ze hebben ook nog andere elecktronische dingen (tv's, dvd spelers) van alles.

 • Xbox Live is gewoon beter, heb nu pas 1 betaalde content download gezien voor Dancing Stage Unleashed, koste 7 eurie…. niet dat veel mensen dit spel zullen hebben. Verder PS2 online is leuk maar %$#@ te veel laggers en te jonge spelers. En het nieuws dat EA en Eidos Live gaan ondersteunen zegt ook wel wat denk ik.

 • PS2 online is dan wel gratis, maar het werkt slecht. Dan betaal ik liever de prijs van een game om een jaar lang lag-vrij te kunnen gamen. Met een beter spelaanbod ook nog eens

 • ik snap niet hoe mensen erbij komen dat ps2 online niet gratis dat is volkomen uit de lucht gegrepen. idd alleen everquest moet je appart voor dokken ff11 straks ook maar dat is met al die mmorpg's zo net als op de pc. en by the way de mmorpg's op de xbox moet je oook extra voor dokken en dat nog over het jaar bedrag van xbox live heen.

  Waar je ook nog een creditcard voor nodig hebt leuk hoor van bill erg toegankelijk hoor voor iedereen go xbx live.

 • Werd tijd dat de PS2 een keer ingehaald zou worden :)

 • Nu ook nog ff de GameCube er voorbij, en voor een extreem schokeffect: Nintendo die de N64 plus Mario 64 voor 10 euro verkoopt, en daarmee een paar weekjes op nummer 1 staat. Ja, de console is oud, maar Sony schrikt er toch ff van denk ik. :P

 • Kijk nu is het even duidelijk…

 • Nou ja scheel betalen nu niet MR. 194.171.162.21 60€ per jaar is niet veel maar het is gewoon klote dat je een CC nodig hebt voor Xbox Live. Ze zouden beter prépaid cards lanceren.

 • Ik weet niet waar dit op slaat maar Sony gaat echt niet failliet als de Playstation het niet meer zou redden weet je wat Sony allemaal heeft Playstation is maar slechts een project om wat meer geld te innen ze hebben ook nog andere elecktronische dingen (tv's, dvd spelers) van alles.  that's not true. 50% van Sony's omzet is afkomstig van PlayStation, en de andere 50% (huiselijke electronica zoals TV's, dvd spelers voornamelijk) doet het al jaren vrij slecht, kortom, voor Sony is de PlayStation een van zijn belangrijkste pilaren waar het bedrijf tegenwoordig op draait.

 • CAPCOM gaat zijn pay to play online service naar Amerika brengen (in Japan kost het ongeveer 10 dollar en natuurlijk kan Europa niet uitblijven wanneer CAPCOM spellen ook online worde in Europa - heb gelezen bij www.1up.com).  En EA had al een tijdje geleden gezegt dat ze plannen hebben voor een pay to play service voor PS2online. De meer subscribers ze krijgen voor hun service, de meer EA hunkert naar geld. En EA is toch wel de parel in PS2's online.  Je gaat toch niet denken dat bedrijven voor altijd online gratis gaan maken. Hoe meer servers ze hebben voor elk spel, hoe meer kosten ze krijgen. Daarom heeft Ubi Soft ook weinig servers voor PS2online (wat, Rainbow Six 16 spelers op XBOXlive, 6 spelers op PS2online…). Ik denk dat Sony's spellen alleen gratis online gaan worden want anders kunnen ze flink wat consumenten kwijt raken.  Voor online blijf ik toch bij XBOXlive (betere aanbod van online spellen en toekomstig XBOXlive spellen zien er ook nog rooskleurig uit).
 • @ Reactie van (62.131.220.208) geplaatst op 29 april 2004 13:19  Met lekker veel cheaters en lag .

  En 60 euro per jaar is per maand 5 eurootjes , man wat betaal ik me eigen scheel . Ik rook 10 euro weed per dag , dus shit man , die 5 euro per maand is een rip uit mijn lijf !  Je voelt je blijkbaar wel een beetje stoer, dat je zo nu en dan een jointje rookt maar die 5 euro per maand moet je ff gaan berekenen als je het al 3 jaar speelt kijk dan maar is wat je kwijt bent aan Xbox online…Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren