1. Mei

Mei

De maand mei staat vooral in het teken van de E3. InsideGamer is uiteraard ook met een delegatie aanwezig om de aankondiging van nieuwe titels van dichtbij mee te maken. Naast deze E3 komen er natuurlijk ook weer een aantal spellen uit en de kwaliteit lijkt over het algemeen hoger te liggen dan in de vorige twee maanden.

Vooral Xbox-bezitters mogen met Ninja Gaiden en Rallisport Challenge 2 allesbehalve klagen. Twee grote titels waar lang op is gewacht. Voor de PlayStation 2 is de grootste uitschieter Transformers van Atari, die we toch wel als een uitblinker kunnen beschouwen. En het lijkt wel alsof elk platform minstens een exclusieve uitblinker heeft, want de Game Boy Advance heeft er met Boktai: The Sun Is In Your Hand ook een innovatieve topper bij. Tot slot zullen GameCube-bezitters het deze maand vooral moeten stellen met Pokémon: Colosseum. Multiplatformtitels als UEFA Euro 2004 en Red Dead Revolver mogen in deze introductie natuurlijk ook niet ontbreken.

Mei wordt qua spellen een leuke maand, zelfs als we de E3 buiten beschouwing laten.Multi Platform spellen

UEFA Euro 2004
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2 | PC
Uitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: EA Canada
Releasedatum: 7 mei 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1512.jpgMet de EK voor de deur moet er natuurlijk een nieuw voetbalspel uitkomen. EA Sports heeft de rechten binnengehaald en is aan de slag met UEFA Euro 2004. Het spel zal er net iets beter uit zien dan Fifa 2004, maar niet compleet anders worden.

In UEFA Euro 2004 zal met 51 landen gestreden worden om het Europees Kampioenschap. Dit betekent dat je ook met landen kunt spelen die zich niet gekwalificeerd hebben. Dit is vooral nieuws voor onze zuiderburen, die op deze manier toch nog het EK kunnen winnen. De 51 verschillende teams zullen stuk voor stuk alle gelicenseerde spelers bevatten, op één land na. Juist het Nederlands elftal moet het stellen zonder de echte spelersnamen en gezichten.

Nieuw in UEFA Euro 2004 is de moraalmeter van je team. Als een ster speler uit het team wordt gestuurd, zal de moraal van je team dalen en zullen de prestaties slechter worden.

Bekijk voor meer informatie onze impressie.

Red Dead Revolver
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2
Uitgever: Rockstar Games | Ontwikkelaar: Rockstar San Diego
Releasedatum: 28 mei 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1566.jpgRed Dead Revolver speelt zich af in de late jaren van 1880. Een jonge kerel genaamd Red woont in het wilde westen, en de familie waarmee Red leeft vindt goud. Het duurt niet lang voordat Generaal Diego hoort over het nieuwe fortuin van de familie, waarna deze Mexicaan zijn bandieten erop uitstuurt om het vredige gezinnetje te liquideren en het goud te stelen.

Dit tafereel speelt zich voor de ogen van Red af; zijn moeder wordt verbrand en zijn vader wordt neergeschoten. Waanzinnig van woede pakt Red vaders pistool die in het vuur is gevallen, en wat een aantal minuten later overblijft zijn gewonde bandieten en een blijvend litteken. Nu, vele jaren later, besluit Red als een man voorgoed wraak te nemen.

Red Dead Revolver wordt gespeeld vanuit de derde persoon en kenmerkend is het westernthema. Met een arsenaal van ongeveer dertig wapens zal de speler door verschillende omgevingen moeten reizen die het westernsfeertje extra kracht bij zetten. Rockstar belooft veel visuele foefjes waardoor de reis door het wilde westen onvergetelijk wordt.

Bekijk voor meer informatie onze impressie.


Game Boy Advance spellen
Door Jelle van Es

De Game Boy Advance lijkt een beetje op zijn einde te lopen. Deze maand worden zowel de PlayStation Portable als de Nintendo DS gepresenteerd op de E3. En wat blijft er dan over voor de GBA? Deze maand in elk geval niet al te veel. Want met alleen Boktai, een spel dat al bijna een jaar uit is in de Verenigde Staten, is de koek al snel op. Gelukkig is het wel een koek met lekkere nasmaak.

Boktai: The Sun Is In Your Hand
Uitgever: Konami | Ontwikkelaar: KCE Japan
Releasedatum: mei 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/430.jpgIn Boktai maakt de speler kennis met Django, een vampierenjager. Samen met je leermeester Otenko ga je op pad om al het kwaad op de aarde te vernietigen. Django heeft de beschikking over de zogenaamde Gun del Sol, waarmee hij geconcentreerde lichtbundels kan schieten.

Het speciale aan Boktai is dat het spel gebruik maakt van een zonnecel. Met deze cel meet het spel hoeveel zon er buiten staat, wat invloed heeft op de gameplay. Als er veel zon is, kan Django zijn Gun del Sol veel sneller opladen en zijn eindbazen net wat makkelijker te verslaan.

Verder bevat Boktai een aantal ‘stealth’ elementen, die ook voorkomen in Metal Gear Solid. Zo kan Django op de muur kloppen, waarmee hij een vijand lokt. Daarnaast heeft Django een groot wapenarsenaal waarmee vijanden kan verblinden, verlammen en gewoon neer kan schieten. Boktai is een revolutionair spel, die voor elke GBA bezitter interessant is.

Lees hier alsnog de recensie.


GameCube spellen
Door Daniël de Keizer

April was al geen beste maand voor de GameCube, maar de maand mei is helemaal een drama. Alleen Pokémon Colosseum weet de eer nog enigszins hoog te houden. Laten we maar hopen dat de E3 een hoop nieuwe en goede Cube spellen zal brengen

Pokémon Colosseum
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
Releasedatum: 14 mei 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/189.jpgPokémon Coloseum is het vervolg op Pokémon Stadium die uitkwam op de Nintendo 64. Pokémon Colosseum zal, naast natuurlijk betere graphics, meer Pokémon, arena’s en modi bevatten.

Pokémon Coloseum zal te verbinden zijn met de Game Boy Advance-spellen Pokémon Ruby en Pokémon Saphire. Zo kunnen speciale, exclusieve Pokémon uit Pokémon Coloseum gedownload worden naar de GBA. Ook kunnen er spelers vanuit de Game Boy spellen naar de GameCube gestuurd worden. Als laatste kun je via de linkkabels met maximaal vier vrienden vechten die allemaal hun eigen Pokémon gebruiken.

Naast de modus waarin je Pokémon tegen elkaar kunt laten vechten, bevat Pokémon Coloseum ook nog een verhaallijn. Hierin zul je een organisatie moeten verslaan die Pokémon transformeert naar slechte Pokémon. Dit vindt allemaal plaats als een soort RPG zoals Pokémon Ruby/Saphire. Maar het blijft erg standaard, dus verwacht niet teveel van deze optie. De belangrijkste bedoeling van deze modus is dat je Pokémon vangt om hiermee te kunnen vechten in de arena’s.

Onze impressie is hier te lezen.


PC spellen
Door Jurian Ubachs

De grote voorjaarsgolf lijkt al achter de rug, maar toch verschijnen in mei ook weer enkele aardige PC titels. Zo is Perimeter een spel dat wellicht een heel nieuwe wind kan blazen in het Real Time Strategy genre. True Crime: Streets of L.A. moet proberen de verwachtingen deze keer wél waar te maken. Behalve de hieronder behandelde titels verschijnt bijvoorbeeld ook Uefa Euro 2004 op de PC.

Anno 1503 – Treasures, Monsters and Pirates
Uitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: Sunflowers
Releasedatum: 21 mei 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1907.jpgAnno 1503 - Treasures, Monsters and Pirates is de eerste uitbreidingsset voor Anno 1503 - The New World. Het spel zal makkelijker zijn in de gevechten voor beginners maar ook de andere 700.000 eigenaren van Anno 1503 - The New World kunnen flink aan de gang. In het spel zitten diverse grafische verbeteringen. Ook is de gameplay in Anno 1503 - Treasures, Monsters and Pirates verbeterd.

Naast de drie langdurige missies zal het spel ook twaalf nieuwe missies met verschillende moeilijkheidsgraden bevatten. Officieel is er geen uitspraak gedaan over een multiplayer deel, maar gezien het feit dat dat in Anno 1503 – The New World wel kon, ligt het in de lijn der verwachting dat er ook met deze uitbreiding het internet opgegaan zal kunnen worden. Anno 1503 - Treasures, Monsters and Pirates kan ook in het Nederlands gespeeld worden. Anno 1503 – The New World was overigens vooral in Duitsland erg populair.

True Crime: Streets of L.A.
Uitgever: Activision | Ontwikkelaar: Luxoflux
Releasedatum: 28 mei 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1790.jpgOp de consoles is het spel er al een tijdje, maar nu dan eindelijk ook op de PC: True Crime: Streets of L.A. Nick Kang is een politieman bij een speciale afdeling. Hij krijgt een zaak aangeboden over de maffia in de stad. Nick moet ingrijpen maar komt erachter dat het verleden van zijn vader iets te maken heeft met de leider van de bende. Later wordt zijn broer ook gegijzeld om Nick mee te laten werken. Nick vecht voor zijn vader's dood en zijn gegijzelde broer.

True Crime: Streets of L.A. speelt zich af in een één op één schaalmodel van Los Angeles. Het spel is een Grand Theft Auto kopie met enkele nieuwe onderdelen. True Crime bestaat globaal uit racen, vechten met je blote handen en schietduels. Daarnaast kun je beter worden in deze onderdelen door op de schietbaan te oefenen, naar de dojo te gaan of racewedstrijden te winnen.

Naast Nick Kang kun je ook met Snoop Doggie Dog spelen. De Xbox-, PlayStation 2- en GameCube versie zijn al uit. De PC versie zal enkele nieuwe onderdelen bevatten zoals een multiplayer optie over een LAN of het Internet. Ook zijn er nieuwe wagens en wapens toegevoegd.

Perimeter
Uitgever: Codemasters | Ontwikkelaar: K-D Lab
Releasedatum: 21 mei 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/743.jpgMet Perimeter probeert Codemasters innovaties aan te brengen in het genre. Om dat te doen zitten er een aantal punten in Perimeter die ervoor zorgen dat het spel anders is dan andere Real Time Strategy spellen.

Het eerste punt van vernieuwing is het zogenaamde Terraforming.Met Terraforming kun je het landschap makkelijk en snel bruikbaar maken zodat je de collectoren en andere gebouwen kunt plaatsen. Het Terraforming wordt gedaan door kleine wezens. Het landschap wordt ook door de explosies van gevechten en het klimaat beïnvloedt.

Als je eenmaal wat energiecollectoren geplaatst hebt, is meteen je basis veilig. De energiecollectoren hebben een zogenaamde Perimeter; een onverwoestbaar energieschild dat je basis beschermt tegen de vijand en de lokale beesten. Een nadeel van het schild is dat het enorm veel energie trekt en voordat je het weet ben je door je stroomvoorraad heen zodat je onbeschermd blijft. Een ander nadeel van het schild is dat hij alleen boven de grond werkt. In Perimeter heb je ook ondergrondse wezens die als torpedo’s werken en je energiecollectoren zo kapot kunnen maken. Zowel de voordelen als nadelen zorgen voor een goede balans tussen de diverse teams en zorgen ervoor dat je de juiste beslissing moet nemen om je rijk te behouden.

Onze gespeeld impressie is hier te lezen.


PlayStation 2 spellen
Door Jelle van Es

We verwachten in mei vooral de aangekondigde toppers op de E3 en geen prachtspellen in de winkelschappen. Met spellen als Transformers Armada: Prelude to Energon, Drakengard en Smash Court Tennis Pro Tournament 2 hoeven we ons echter niet te vervelen. Of wat dacht je van UEFA 2004 voor een lekker potje voetbal? Kortom, genoeg te doen in mei.

Transformers Armada: Prelude to Energon
Uitgever: Atari | Ontwikkelaar: Melbourne House
Releasedatum: 7 mei 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1076.jpgDe Transformers zijn weer helemaal in. Op Yorkiddin wordt een remake uitgezonden, Transformers Armada. Daar blijft het niet bij, want er wordt ook druk gewerkt aan een spel, Transformers Armada: Prelude to Energon. In het spel kun je kiezen uit drie verschillende Autobots, waaronder Optimus Prime. De Autobots moeten het opnemen tegen hun aartsrivalen de Decepticons. En dit alles om zo snel mogelijk de Minicons te verzamelen.

In Transformers Armada moet je een aantal verschillende missies uitvoeren. Omdat elke missie een andere aanpak vergt, is het belangrijk om de juiste Autobot, uitgerust met de juiste Minicons te kiezen.

Een speciale vermelding is er voor de bewegingsvrijheid. Alles wat je ziet, is te bezoeken, zolang de bergen niet te hoog zijn of de rivieren te diep.

Lees de impressie hier.

Drakengard
Uitgever: Gathering | Ontwikkelaar: Square Enix
Releasedatum: 21 mei 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1073.jpgSquare Enix komt met een actievolle game inclusief enkele sneufjes RPG aspecten, genaamd Dragongard. In deze actievolle game kun je jezelf als speler op drie verschillende manieren verplaatsen. Zo kun je kiezen voor de 'dogfight' mode, waarin je het op je draak in de lucht op kunt namen tegen meerdere vijanden. Daarnaast is er de 'strafe' mode. Deze mode kun je het beste gebruiken wanneer je het tegen zeer veel vijanden tegelijkertijd op de grond moet opnemen. Als laatste is daar de 'melee' mode. In deze mode stap je van je draak af en neem je het op de grond op tegen de vijand met je eigen wapens.

Zoals je ziet klinkt de spelopzet van Dragongard erg leuk. Tijdens het spel wordt je draak en je eigen karakter ook steeds sterker, zodat je op het einde van het spel een enorm sterke draak en karakter hebt. Uiteraard wordt deze Square Enix game weer voorzien van de nodige CG filmpjes om het spel om te leuken.

Smash Court Tennis Pro Tournament 2
Uitgever: SCEE | Ontwikkelaar: Namco
Releasedatum: 24 mei 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1596.jpgDe PlayStation 2 mist iets wat de Xbox wel heeft. Een goed tennisspel. Namco komt met een tennisspel Smash Court Tennis 2. Wat kun je allemaal verwachten?

Allereerst heeft Smash Court Tennis 2 een belangrijke troef in handen: het geeft de licentie om alle officiële Grand Slams in het spel te verwerken. Verwacht dus Wimbledon en Rolland Garros terug te vinden, beide uiteraard gekenmerkt door respectievelijk het gras- en graveltennis. Daarnaast beschikt Namco ook over licenties van een aantal populaire tenniss(t)ers: Serena Williams, Lleyton Hewitt en Juan Carlos Ferrero zijn slechts enkele voorbeelden.

Smash Court Tennis Pro Tournament 2 biedt je zes verschillende modes. Van een oefenwedstrijdje en Grand Slam toernooien, tot een lesson mode voor de nieuwkomers en een challenge mode, die vol met mini-games zitten. Uiteraard kun je jezelf ook tot tennisheld omtoveren en je in je hoe-zie-ik-mezelf-het-liefst outfit langs alle sterren tot de top van de tennisranglijst opwerken. Dit kan ook weer op verschillende niveaus, zodat er voor iedereen een uitdaging te vinden is.

De impressie kan je hier lezen.


Xbox spellen
Door Joost Vogel

Met de E3 voor de deur lijkt Microsoft alweer bezig met een behoorlijk aantal nieuwe titels. Zo kregen we onlangs te horen dat Blinx: The Time Sweeper een opvolger krijgt en dat er een mysterieuze racetitel genaamd Forza gepland staat. Dat zijn veelbelovende titels die nog ver van ons zijn verwijdert.

Daarom is het handig om te kijken wat de maand mei ons biedt en voor Xbox-bezitters is er genoeg te doen. Ninja Gaiden komt als eerst uit en op voorhand kunnen we eigenlijk al stellen dat liefhebbers van actie en avontuur dit spel sowieso moeten hebben. Rallisport Challenge 2 staat ook voor deze maand gepland en daar zal menig racefan blij mee zijn, zeker ook gezien de online opties. Verder verschijnt deze maand het voetbalspel UEFA Euro 2004 voor degene die echt niet kunnen wachten op Pro Evolution Soccer. Daarnaast kunnen we aan het eind van de maand alsnog aan de slag met het uitgestelde Dead Man's Hand.

Ninja Gaiden
Uitgever: Microsoft | Ontwikkelaar: Tecmo
Releasedatum: 14 mei 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1308.jpgRyu Hayabusa zal de hoofdrol op zich nemen in de aankomende game van Team Ninja en Tecmo. In eerdere spellen heeft hij laten zien wat hij kan, in Ninja Gaiden zal zich dat alleen maar uitbreiden.

Jij neemt dus de controle over van Ryu Hayabusa, deze Ninja zint op wraak nadat zijn gehele clan uitgemoord is door The Vigor Empire. Jij zal het opnemen tegen de heilige Keizer en zijn schurken van The Vigor Empire om het magische zwaard “Ryuken” in je bezit te krijgen. Gelukkig is deze Ninja uiterst behendig met zijn zwaard, en zijn Martial Arts skills. Dus hij hoeft niet bang te zijn dat hij het niet aan kan.

Ryu zal zijn skills steeds verbeteren hoe verder hij vordert in de game en hoe hij de vijand uitschakelt, bij deze skills moet je denken aan nieuwe wapens en moves. Hierdoor zal Ryu nog beter zijn mannetje kunnen staan tegenover de vijand.

Onze import impressie is hier te lezen.

Rallisport Challenge
Uitgever: Microsoft | Ontwikkelaar: Digital Illusions
Releasedatum: 21 mei 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1286.jpgHet eerste deel van Rallisport was redelijk succesvol te noemen, maar kon niet tippen aan de Colin McRae-serie. Microsoft hoopt het dit keer beter te doen met Rallisport 2. Zoals het er nu naar uitziet zal Rallisport 2 zijn voorganger op bijna alle vlakken overtreffen. Niet alleen visueel gezien, maar ook qua speelbaarheid en met natuurlijk de Xbox Live en XSN functies.

Gelukkig is er meer te vertellen over Rallisport 2. Zo zullen er meer dan veertig auto’s te kiezen zijn, zijn er vijf spelmodi en is er weer de mogelijkheid om in alle mogelijke weersomstandigheden te racen.

Ook kan er net zoals in elk ander rallyspel weer heel veel aan de auto gesleuteld worden. De afstellingen van de motor, de keuze van de banden en nog veel meer. Dit kan gedaan worden over negentig verschillende parcours. Kortom, met Rallisport Challenge 2 heb je een topper in huis.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • ninja gaiden en red dead revolver moet ik allebei hebben lijken me

  allebei erg gaaf.

 • Goede maand voor de Xbox. Verder zijn Transformers en Red Dead Revolver ook wel goede titels.

 • Drakengard ga ik dus zeker halen, voor de rest weet ik -nog- niet :)

 • Foutje in de inleiding: Pokémon: Colleseum

  Hoe verkeerd kan je het spellen..:D

 • Ja, wordt een leuke maand met Rallisport Challenge en Ninja Gaiden. Vreemd genoeg wacht ik nog het meest op UEFA Euro 2004, maar da's ook een voetbal spel eh ;).  @ Thomper: bedankt, is veranderd :).

 • Leuke titels voor een e3 maand

 • :D cool

 • komt UEFA 2004 niet op de cube ?

 • Elk platform heeft leuke spellen deze maand! Ik kijk uit naar Transformers Amada voor PS2 en Boktai voor de GBA.  Insidegamer zijn jullie niet Champions Of Norrath voor de PS2 vergeten??

 • Berserk: dat spel komt hier pas in juni uit ;)  addison: inderdaad, UEFA Euro 2004 verschijnt niet voor de GameCube (was al eerder bekend).

 • Foutje: Bij Drakengard "waarin je het op je draak in de lucht op kunt namen tegen meerdere vijanden." Moet namen geen nemen zijn?

 • Smash Court Tennis Pro Tournament 2 is alleen tijdelijk PS2 exclusive. Verschijnt later ook op de PC, GC en XB

 • Dat Wild-West spel lijkt me wel mooi en leuk. Red Dead Revolver mooie titel voor een spel.

 • Anno 1503.

  Echt een spel wat je dan niet moet kopen ;)

 • The Suffering (een spel waar ik erg naar uit kijk) komt op 14 mei uit op de PS2 en Xbox (staat niet in deze rubriek)

 • Waar gaat The Suffering nou precies over ik hoor vet veel mensen erover praten…

 • Geloof dat het gaat over iemand die tot de doodstraf veroordeeld wordt.

  Dan als hij in de gevangenis zijn tijd uit zit tot hij op de stoel moet gebeuren er allemaal rare dingen.  Soort horror game

 • Enige game die ik uit deze lijst ga kopen is Ninja Gaiden.

 • Transformer lig al in de winkel en zag er niet slecht uit wel zover ik gespeeld heb shappo

 • Transfomrers ziet er zeker wel mooi uit had ik eerlijk gezegd niet verwacht…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren