1. April

April

Met de E3 in zicht beginnen we deze maand zoals gebruikelijk met een terugblik. April 2004 was niet bepaald een maand waar men over tien jaar nog praat. Maar ja, april was gelukkig ook de warmste april sinds 1993 en dan is het soms lekker om een terrasje te pakken. April 2004 was dan ook meer een maand van bier dan van spellen. Toch waren er wel een paar spellen die er voor zorgde dat de biervoorraad van de InsideGamer crew tijdelijk met rust gelaten werd. Welke dat zijn, lees je in deze Beste van rubriek.

Spel van de maand

Door Jelle van Es

DTM Race Driver 2


Uitgever: Codemasters | Ontwikkelaar: Codemasters
Releasedatum: 23 april 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/744.jpgMotivatie: Het is een clean sweep voor DTM Race Driver 2. Naast de titels op de Xbox en PC weet het spel ook de titel 'Beste game van de maand april' te krijgen. Waarom? Het is misschien beter te vragen waarom niet. DTM Race Driver 2 oogt prachtig, speelt heerlijk weg, is lang houdbaar. Kortom, alles wat een topspel in zich moet hebben.

Wil je meer argumenten weten waarom dit spel de titel Spel van de maand krijgt, lees dan de PC of de Xbox recensie. Of doe dat niet en koopt het spel blindelings.

Beide keuzes zijn wijze keuzes.


Game Boy Advance Spel van de maand
Door Jelle van Es

Metroid Zero Mission
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
Releasedatum: 8 april 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1501.jpgMotivatie: Omdat Jakob midden in een verhuizing zit, is het aan mij de eer het Game Boy Advance spel van de maand te kiezen. En jammer genoeg was het deze maand wel erg makkelijk. Want Digimon Racing, Gem Smashers en Serious Sam Advance zijn stuk voor stuk onwaardig om zelfs de voeten van Samus te kussen.

Metroid Zero Mission is een remake van het allereerste Metroid spel, maar daar merk je helemaal niks van. Het spel oogt nog mooier als Metroid Fusion, maar is wel iets minder leuk. Dit komt vooral omdat de gameplay niet al te veel verschilt en dus voor liefhebbers van Fusion vooral een herhalingsoefening is.

Desondanks is dit weer een uniek Metroid avontuur, met een ontknoping van wereldformaat. Met recht het spel van de maand april, en een goede titelkandidaat voor het Game Boy Advance spel van het jaar 2004.


GameCube Spel van de maand
Door Daniël de Keizer

Pac-Man VS
Uitgever: Namco | Ontwikkelaar: Nintendo
Releasedatum: 2 april 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1988.jpgMotivatie: Maar liefst drie toptitels in Maart voor de GameCube bezitter maakt de teleurstelling in April alleen maar groter. De enige titel die de moeite van het spelen waard is, wordt niet eens als een volwaardig spel in de schappen gelegd. Pac-Man VS is een conversie van de goudgele happer van Namco, die bij het spel R: Racing Revolution wordt geleverd. Waar dat racespel het in onze recensie niet zo goed van afbracht, is Pac-Man VS een zeer geschikte titel. De eenvoud uit het origineel is bewaard gebleven, en dankzij de meerspeler mogelijkheid met de GameBoy Advance connectie is samen spelen leuker dan ooit.

De speler die Pac-Man bestuurt heeft zicht over het gehele speelveld, terwijl de andere spelers zich samen concentreren in een klein blikveld op Pac-Man. Samenwerking, hilarische momenten en veel plezier zijn gegarandeerd in een titel die alleen als extraatje bij R: Racing Evolution wordt geleverd. Het volle pond neerleggen voor deze titel is het dan ook absoluut waard dankzij het enorme plezier dat je er (samen) mee beleeft. Racing Evolution neem je dan maar op de koop toe.


PC Spel van de maand
Door Jurian Ubachs

DTM Race Driver 2
Uitgever: Codemasters | Ontwikkelaar: Codemasters
Releasedatum: 23 april 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1516.jpgMotivatie: Eind april zag DTM Race Driver 2 het licht. Nadat ik het spel vijf minuten gespeeld had, wist ik al dat ik met een toppertje te maken had. De beelden, de besturing, het geluid: allemaal even fantastisch.

Vooral de besturing is belangrijk voor een racespel. Een spel kan er nog zo fantastisch uitzien, maar stuurt het niet lekker, dan is het een slecht spel. In DTM Race Driver 2 is de besturing dik in orde. Als je in het bezit bent van een racestuurtje, dan is DTM Race Driver 2 eigenlijk verplichte kost omdat het toch een van de weinige, zoniet het enige racespel is van de afgelopen jaren waar sturen met een racestuurtje écht lekker gaat.

Het oog wil echter ook wat en in DTM Race Driver 2 kríjgt het oog ook wat. Hoewel er nog wel wat discussie is ontstaan over de realiteit van de beelden (de auto’s zouden er plastic-achtig uitzien) is het gewoon een feit dat alles er heel strak uitziet. De circuits zijn uiteraard tot in details nagemaakt, zo ook ons eigen Circuitpark Zandvoort, en alle DTM auto’s zijn ook van de partij.

Er kan echter ook in andere auto’s gereden worden. Tijdens de carrière modus, waarin je ook in dit deel het role playing game element tegenkomt, rijd je in alle autosportklassen die het spel kent, variërend van de Formule Ford tot de V8 Supercars. Het moge duidelijk zijn: DTM Race Driver 2 is hét PC spel van de maand april.


PlayStation 2 Spel van de maand
Door Remco Greeve

Hitman: Contracts
Uitgever: Eidos Interactive | Ontwikkelaar: IO Interactive
Releasedatum: 30 april 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1553.jpgMotivatie: Wat was nu het beste PlayStation 2 spel van april? Ik heb er even over moeten nadenken, maar eerlijk gezegd stelde de maand april niet zoveel voor. Normaal probeer ik altijd een exclusief PlayStation 2 spel als beste spel van de maand te kiezen, maar die vlieg ging deze keer niet op. Ik ben daarom uitgekomen bij de multiplatform titel Hitman: Contracts. Het derde deel uit de Hitman serie dat nog net voor het einde van de maand in de schappen kwam te liggen.

De PlayStation 2 versie van dit geweldadige spel ziet er in ieder geval goed uit. Net als in de vorige delen kun je op verschillende manieren de verschillende missies tot een goed einde brengen. De bedoeling is om vaak een bepaald persoon om te brengen, en dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld kleding jatten van een bewaker om zo een bepaald pand binnen te komen, of je kunt gewoon al rennend en schietend proberen het pand binnen te komen. Hitman: Contracts staat dus voor veel variatie in de gameplay. Kortom, in de magere maand april is in mijn ogen dit het spel dat je als PlayStation 2 bezitter deze maand zeker moet halen.


Xbox Spel van de maand
Door Joost Vogel

DTM Race Driver 2
Uitgever: Codemasters | Ontwikkelaar: Codemasters
Releasedatum: 23 april 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1516.jpgMotivatie: Voor de Xbox kwamen er in april genoeg spellen uit, maar tussen al deze titels heb ik slechts één uitschieter kunnen vinden. Ik heb het natuurlijk over de racetitel DTM Race Driver 2. Ook verkrijgbaar op de PC, maar exclusief voor de Xbox als spelcomputers.

In onze Xbox-recensie gaven we al aan dat DTM Race Driver 2 zich prima kan meten met die andere racetopper op de Xbox, Project Gotham Racing 2. Het is maar net waar je voorkeuren naar uit gaan. We beloonde het spel met een 9 en deelden meteen een Insiders Choice uit. Terecht, want de racer van Codemasters biedt in ieder geval genoeg modi, circuits en autosportklassen om je even zoet te houden en bovendien is het belangrijkste fantastisch uitgevoerd: de besturing. Mocht je het offline allemaal wel gezien hebben, dan zijn er ook nog genoeg online opties om je via Xbox Live tevreden te houden. Het mag duidelijk zijn dat DTM Race Driver 2 onbetwist het beste spel is van de maand april; bijna alle racefanaten zullen daar zeker mee instemmen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • R: Racing kost binnenkort (maandag ofzo) bij de Dixons maar 30 euro, dus dan is de koop van Pac-Man Vs. wat minder ver weg.

 • Alleen Hitman: Contracts spreekt me aan uit deze games…

 • ^ same here

 • Mmmmm misschien dat ik dat r:racing wel koop als ie goedkoper is voor de pac-man toevoeging, als ik een keer geld overheb ;)

 • DTM racer 2 ga ik nog wel es aan komen!!! 2de hansje uiteraard!!!

 • Hitman 3 contracts is echt top die moet je hebben als je van sneaken en killen houd ook zit er een goed verhaal in.

 • DTM racer 2 is echt top! Heb hem op de Xbox gespeeld en hij is lekker, dus een goede keus om te kopen!

 • Tsja… DTM Race Driver 2 0wnage…

 • Maar dan moet je wel van race games houden of niet..? :)

 • leuk zon game van de maand :)

 • pacman :s

 • hahaha, lekker dan

 • misschien staat er nog wel iets boven kneus

 • LOL @ Sphinx….

 • Goeie keuzes.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren