1. Warcraft III: Frozen Throne

Warcraft III: Frozen Throne

Uitbreidingen op bestaande games zijn vaak zaak voor de makers om zoveel mogelijk harde cash uit te slaan, om vervolgens met een aanfluiting op de markt te komen. Geen verbeteringen, alleen meer missies en enkele nieuwe units in het geval van een strategiespel.

Blizzard doorbreekt de trend met Frozen Throne, een uitbreiding die bijna als een geheel nieuw spel mag worden gezien. Het is dan wel geen vervolg op Reign of Chaos, en gebruikt geen geen nieuwe visuele engine, het spel is kwalitatief gezien van even hoog niveau. Het verhaal gaat verder, en zonder al te veel van het einde van Reign of Chaos te verklappen, is er ditmaal een andere duistere, maar bekende kracht aan het werk. Nieuwe tegenstanders maken hun intrede, en niet alles is wat het lijkt. Arthas jaagt op de Frozen Throne, en Ilidan Stormrage is terug. Het spel bevat leuke missiedoelen en een interessant verhaalverloop.

Gelukkig is er meer dan het goede van de vorige game om voor evengoed veel spelplezier te zorgen.

Allereerst heeft ieder ras er een extra held bij gekregen. Een Cryptlord bij de Undead Scourge bijvoorbeeld, die gespecialiseerd is in het vechten met en doden van zijn tegenstander. Zo is er voor ieder ras een nieuwe held, met nieuwe opties én mogelijkheden. Daarnaast is er in Frozen Throne de optie aanwezig om neutrale helden in te huren. Deze neutrale helden hebben ook weer specifieke krachten, die voor de verschillende rassen zijn te gebruiken. Het ene ras heeft voordeel ten opzichte van de ene held, een volgende weer van een andere. Het ligt aan de wijze waarop je speelt en de mogelijkheden die je hebt welke neutrale held je inschakelt.

Een uitbreiding als Frozen Throne is daarnaast niet compleet zonder de nodige nieuwe eenheden. Deze zullen alleen beheerst in het spel moeten worden geplaatst wil er geen oneerlijke strijd ontstaan tussen rassen. Het nodige is aangepast om er voor te zorgen dat de rassen er ieder voor zich weer even goed voor staan als in Reign of Chaos. Sowieso heeft ieder ras een spell breaker die er voor is ontwikkeld om weerstand tegen magie te bieden. Deze eenheden zorgen voor nieuwe speelmogelijkheden en strategieën. Magie speelt namelijk een grote rol in Warcraft III en haar uitbreiding, en door gebruik te maken van deze eenheden of door mana-verbrandende torens bij the Human Alliance, is het mogelijk deze magische eenheden het hoofd te bieden.

Frozen Throne onderscheidt zich pas écht van Reign of Chaos door de Orc’ campagne. Dit gedeelte laat je namelijk als een Role Playing Game spelen. Neutrale helden worden in geschakeld om de Orcs te helpen bij de wederopbouw van hun land. Hierbij verzamel je net als in het volledige spel ervarings punten, alleen vecht je ditmaal voornamelijk alleen met de helden, die bovendien meer gaven en mogelijkheden hebben. Zo is het mogelijk om je held tot een zeer hoog niveau te laten vechten, waarnaast je ondertussen de vele verschillende missies uitvoert. Dit is enorm leuk om te doen, en geeft Frozen Throne net dat beetje extra dat het nodig heeft. De campagne gaat niet zo diep als een soortgelijke titel als Diablo, maar biedt genoeg om vele uren speeltijd aan te spenderen.

Conclusie en beoordeling

Ook het aantal missies in Frozen Throne mag aanzienlijk worden genoemd. Meer dan dertig missies inclusief de Orc campagne staan garant voor vele uren speelplezier. Frozen Throne is meer een complete game dan een simpele uitbreiding, en ondanks dat de titel voortborduurt op Reign of Chaos, brengt de uitbreiding voldoende vernieuwing. Een uitbreiding van hoog niveau en voor bezitters van Reign of Chaos een verplichting om aan te schaffen.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • missies net zo leuk als in het origineel
  • Orc campagne
  • nieuwe eenheden goed in het spel verwerkt
  • Minpunten
  • visueel weinig veranderd
  • is Frozen Throne de laatste uitbreiding?

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • maximaal aantal spelers is 12

  • k heb m net ff gespeeld na dat ik m gister aaf heb gedownload en hij is egt vedt

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren