1. Nieuwe informatie over Half-Life 2

Nieuwe informatie over Half-Life 2

Via een artikel in de Engelse PCZone zijn er een aantal nieuwe feiten over Half-Life 2 naar buiten gekomen. Half-Life 2 zal zich tien jaar na het originele Half-Life afspelen. Weer zal je als Gordon Freeman door het spel gaan, Gordon weet echter niet meer wat de afgelopen tien jaar is gebeurd. Je bent echter wel erg bekend, vooral om het werk wat je bij Black Mesa tien jaar geleden hebt gedaan.

City 17, de stad waar Half-Life 2 zich grotendeels afspeelt ligt in Oost-Europa. Over de kunstmatige intelligentie van computer gestuurde personages werd ook gesproken. Je zal regelmatig samen met andere personen moeten werken, deze reageren op wat jij doet. Aangezien jij wel de hele tijd de leiding zal hebben zal je hun ook kunnen commanderen om bepaalde dingen te doen.

Gabe Newell (eigenaar Valve) melde ook dat de vele uitstellen van het spel niet alleen door de lek kwamen maar ook omdat het spel simpelweg nog niet af was. Valve is er nog steeds van overtuigd Half-Life 2 in de zomer van dit jaar te kunnen uitbrengen, een meer specifieke datum kunnen we op de E3 verwachten.

De multiplayer van Half-Life 2 zal net zoals andere Valve spellen via Steam gaan. Via Steam kunnen spelers ook Half-Life 2 voor één maand huren voor 10 dollar. Spelers die van deze maandelijkse betaling gebruik maken krijgen toegang tot exclusieve content en extra multiplayer uitbreidingen zoals Team Fortress 2. Valve zal via Steam ook de beste mods voor Half-Life 2 aanbieden, deze blijven verder nog wel in de hand van het team wat de mod gemaakt heeft. Tenslotte heeft Valve een uitspraak gedaan over de systeemeisen die het spel zal hebben. Je zal minimaal een 1 gig processor moeten hebben. Om het spel degelijk te kunnen draaien word een 1.2 gig processor of hoger aangeraden met een Ati Radeon 9600 Pro/XT of hoger.

Al eerder vandaag werden er nieuwe screenshots vrijgegeven, deze nieuwe beelden en scans van het PCZone artikel zijn in ons archief te vinden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik kan me echt niety voorstellen dat het nog in de zomer uit zal komen.

 • Het spel word erg gehypt en dergelijke, maar ik ben er toch van overtuigd dat het een schitterende game gaat worden. Valve is altijd vaag over hun release date's, we zullen zien, hopelijk tijdens de E3 wat meer duidelijkheid.

 • Ik ga em zeker wel kopen maar tegen die tijd moet ik ook weer een nieuwe videokaart…..

 • Dit spel word echt een topper denk ik :p

  Er zullen ook veel van spellen uitkomen als HL2 uit is die op die engine van HL2 draaien, daardoor wordt het gamen allemaal een stuk aangenamer, maar dan moet ik wel eerst een beest van een pc hebben…:S

 • @RAVEN: Voor Steam zal je nooit hoeve te betalen, voor de spellen via Steam wel.

  @Mago: er zijn op het moment buiten HL2 maar 2 andere spellen met de HL2 engine in ontwikkeling, waarvan pas 1 de naam bekend is en dat is dat vampier spel van Troika. Ik las in een interview dat de engine best duur is vergeleken met andere zoals de engine van Unreal en Far Cry, die ook beide te koop zijn. Over mega PC, dat valt wel mee, HL2 en spellen met die engine zullen niet bijster zwaar worden, zelfde specs als je hierboven voor HL2 ziet staan, en dat zijn geen specs van een monster PC, zeker niet in de tijd dat de producten uitkomen.

 • @ Sander. S bedankt voor de informatie .  Ik had het ook maar gehoord op de PU (Power Unlimited) DVD die je bij, dat boekje kreeg ;-)

 • Als je de volledig Half-Life 2 ervaring wilt moet je de monster PC wel hebben. Ik heb geen monster PC maar hopelijk over een paar maanden wel.

 • lol, ja lompje fout :)  Hmm, wat over een paar maanden monster PC's zijn is echt niet nodig om HL2 optimaal te spelen, voor optimaal heb je dnek ik z'n 2.8 gig, een ati 9800 XT of beter, en 1025 Ram, dat is over een paar maanden niet zo heel veel.

 • We zien wel…… maar eh, je hebt natuurlijk wel die Unreal 3.0 engine trailer wel gezien, hé? UPGRADEN!!!! lol

 • Ja, maar dat is niet de HL Source engine he :) Tegen de tijd dat de eerste spellen met de U3.0 engine uitkomen zitten we eind 2005 en zijn de standaard spec 5 gig CPU's en 512MB videokaarten met een clocksnelheid van 2800 mhz.

 • dan weer wel, dan weer niet, dan weer wel, dan weer niet.  GVD, ik wordt er niet goed van

 • Jah, nu Doom III verschoven is naar 2006( source code gelekt) word dit crk de best game van het jaar :D

 • Tuulk source code gelekt ;) Ik zal je is zeggen wat ze lekken! Ze lekken uit de nek, ik bedoel ze lullen uit de nek :)

 • Mooi.

  Kan niet wachten tot dat HL 2 uit is!

 • Wel jammer, dat het al een paar keer is uitgesteld…

 • Dat bewijst dat het een top game wordt :) ;)

 • Ik vind Halo ook hard man echt origineel ik kijk ook wel uit naar Halo 2

 • Damn ik heb net een filmpje van HL2 gekeken. Dit spel wordt zo gruwelijk! Damn. :D  Download hem op Fileplanet.com (610 mb)!

 • geef ff een link dav!d kan hem niet vinden :(

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren