1. 1 April

1 April

Wat een weekje heb ik achter de rug zeg, 1 april was een heldag. Ik werd dinsdag wakker na een avondje heftig gamen met een kameraad, beat his ass met FIFA. Na wat rekoefeningen, oerkreten en andere lichamelijke geluiden, strompelde ik naar de badkamer waar mijn vriendin op de rand van het bad zat. Ze keek wat bedrukt en geschrokken, ik als meelevende partner vraag wat er aan de hand is. Haar hoofd gaat omhoog en ze zegt: “Ik ben zwanger…”

Dertig minuten later werd ik wakker, zij vertelde mij dus dat het een 1 april grap was (haha erg grappig). Na wat woordenwisselingen maakte zij het weer goed door vers gebakken croissantjes te maken voor mij, met kaas (jammie). Drie liter koffie later besloot ik richting college te gaan, mijn studiegroep had een mentorgesprek over een gemaakte opdracht.

Na het mentorgesprek, wat trouwens goed ging, besloot ik even door de stad te lopen. Ik stapte bij Nedgame binnen en begon mijn gebruikelijke babbel met het personeel (ik doe het voor de gratis koffie). We bespraken de laatste ontwikkelingen op spellengebied en andere ditjes en datjes. Opeens kwam er één of andere snotneus bij ons staan en begon zich zomaar met ons gesprek te bemoeien (brutale aap). Het ventje, hoogstens veertien, kwam opeens met de mededeling dat Rare weer terug zou gaan naar Nintendo (had hij die morgen op internet gelezen). Hij ging verder en beweerde dat de Xbox hierdoor, ik citeer, “vet failliet” zou gaan. Met veel moeite probeerde ik mijn gelach in te houden, ik vroeg hem of hij wist wat de datum was vandaag. De jongen keek mij aan met een blik alsof iemand in zijn bakje yoghurt had gescheten en vroeg mij wat dat nou uitmaakt. Wederom vroeg ik hem wat de datum was, hij dacht even diep na en trok ineens wit weg. “Shit 1 april!” schreeuwde hij, op dit moment lag het personeel haast op de grond van het lachen (ik trouwens ook). Met een bloos op zijn gezicht besloot hij de winkel te verlaten, ons lachend achterlatend.

Na een klein uurtje besloot ik weer richting huis te gaan, koffie was op. Thuis aangekomen zag ik een pakje liggen, ik maakte het open en zag tot mijn grote genoegen dat het Panzer Dragoon Orta en Zelda waren. Ik drukte eerst Panzer Dragoon Orta in m’n Xbox en viel langzaam weg in de wereld van Panzer. Opeens werd ik uit mijn trance gehaald door wat gerommel in de gang, ik drukte op pauze en besloot op onderzoek te gaan.

In de gang aangekomen zakte de moed mij in de schoenen, het was het broertje van mijn vriendin. Het is niet dat ik hem niet mag, maar er zijn legendes geschreven over hoe irritant hij kan zijn. Ik ging over op ‘schijnheil’ mode en begroette hem. Hij is zeg maar de mannelijke versie van een Breezer-slet, altijd gekleed als een gigantische gay met van die opgerolde spijkerbroekspijpen en met van die instap Nike’s aan (luie hond, te beroerd om veters te strikken!).

Hij liep de woonkamer in met zijn gay flesje Spa blauw en ging op de bank zitten. Beleefd als ik ben, vroeg ik of hij iets wilde drinken of eten maar hij hoefde niets te hebben. Toch nieuwsgierig vroeg ik hem wat hij hier kwam doen, gezien hij niet de beleefdheid had om even te bellen. Hij bleek een tussenuur te hebben en besloot bij ons even te gaan zitten, omdat hij niets te doen had (ga werken!). Ik besloot maar weer achter de Xbox te gaan zitten en verder te gaan met Panzer Dragoon Orta.

Natuurlijk moest die zwamneus zijn ei aan mij kwijt over zijn geweldige avonturen op school. Hij vertelde mij hoe lekker de meisjes in zijn klas wel niet zijn en dat hij een meisje haar string had gezien, toen ze voorover bukte (nou big whoop, let’s all start jerking off now). Opeens begon hij over spellen en spelcomputers, hij wil namelijk een spelcomputer kopen maar weet nog niet welke. Hij wilde een PlayStation 2 kopen omdat al zijn vriendjes er één hebben, dit is iemand die al moeite heeft met het spellen van PlayStation 2. Maar hij wilde eerst wat advies van mij over de spelcomputer en de concurrenten.

Ik zei tegen hem dat de PlayStation 2 zeker een geweldige kast is, maar dat de andere spelcomputers zeker niet minder zijn. Na hem geschoold te hebben in de wondere wereld van gaming, merkte ik op dat hij al lang niet meer luisterde (hij had zo’n wazige blik in zijn ogen). Hij bleef maar op de PlayStation 2 terugkomen omdat zijn vriendjes er één hadden, waarom vraag je mij dan om advies als je toch een PlayStation 2 gaat kopen eikel! Ik besloot het op te geven, het heeft geen nut om een casual gamer om te praten (het zijn meelopers). Gelukkig moest hij weer richting school en kon ik weer alleen met mijn spelcomputers zijn.

Toch bleef de gebeurtenis in mijn hoofd rondspoken, ik besefte toen dat ik eigenlijk een gruwelijke hekel heb aan casual gamers. Casual gamers zie ik als een etterende zweer op de spellenindustrie, bijna net zo erg als fanboys. Deze mensen kan je het beste vergelijken met een lemming, zij lopen mee met de rest van de groep tot ze eruit groeien of tot ze erbij neer vallen. Ze kopen een spelcomputer niet zozeer omdat ze van gamen houden of omdat ze die spelcomputer echt strak vinden, maar omdat hun vriendjes ook één hebben (het Nokia effect, zoals ik het noem). Dit zijn van die mensen die een spelcomputer kopen, er twee weken mee spelen en dan links laten liggen, tegen die tijd is er namelijk weer een nieuwe rage (zoiets gays als BeyBlade bijvoorbeeld).

Deze lemmings zijn ook vaak de irritante fanboys die je op sommige fora tegenkomt. Hun coole vriendjes maken hun dan wijs dat hun console de enige, en coolste, console is die je moet hebben. Dus als je aan zo’n ventje vraagt waarom hij zijn console zo cool vindt, heeft hij er vaak geen antwoord op, behalve zoiets als “PS2/NGC/Xbox roelz gewoon weetje, wicked, massive!” (fokking retards). Hoe vaak ik wel niet omringd ben door dit soort ventjes met hun te kleine spijkerjasjes en flesjes water, en bedolven ben door lame leuzen als “Fok de Xbox/NGC/PS2, PS2/NGC/Xbox roelzzzz 4eva!” Ze zijn meestal in een groep van drie of vier, één van hun is de grootmeester in gamen (de gast die ooit als eerste een Game Boy in handen had). Sta je rustig met iemand over spellen te praten, komt zo’n roedelbutjes uit het niets met hun leuzen, alsof zij met de mist meegekomen zijn (wat zijn jullie, witte wieven?).

Na at ik mij twee uur lang inwendig aan casual gamers had geërgerd, besloot ik verder te gaan met Panzer Dragoon Orta. Natuurlijk duurde mijn pret niet lang, want mijn vriendin kwam thuis met enkele van haar vriendinnetjes (When Lord, when will I be free!?). Blijkbaar hadden ze met hun coole studentenverenigingvriendjes besloten uit eten te gaan, natuurlijk wilde mijn vriendin dat ik meeging. Gezien zij toch aan mijn kop zou blijven zeuren totdat ik meeging, besloot ik maar meteen ja te zeggen.

Nou, jullie raden het al, de avond zoog hard! Het valt met geen pen te beschrijven hoe erg die avond voor mij was. Laat ik het maar zo zeggen, als de dag komt dat men besluit om de Vindicat en Albertus-huizen, de twee grootste studentenverenigingen van Groningen, te bestormen met fakkels en hooivorken, dan sta ik vooraan (met een pot kokende teer en een zak veren). Na twee uur zeil en hockey verhalen aangehoord te hebben, besloten we maar weg te gaan, mijn vriendin had er ook genoeg van gekregen. Thuis aangekomen besloot ik nog een paar uurtjes te gamen, onder andere Panzer Dragoon Orta, Tenchu 3 en de net binnengekomen Zelda (import) passeerden de revue (Zelda is meesterlijk trouwens).

Tegen een uur of drie in de ochtend besloot ik het bed op te zoeken, waar mijn vriendin al als een kettingzaag lag te ronken (ook al zegt ze dat zij niet snurkt). Ik ging naast haar liggen, na vijftien minuten met een kussen in mijn hand boven haar gestaan te hebben, en sloot mijn ogen. De gebeurtenissen van de laatste 24 uur dolden nog enkele minuten door mijn hoofd voordat ik in slaap viel en mijn tocht naar dromenland begon.

Nou, ik laat het voor deze keer hierbij, dus oogjes dicht en snaveltjes toe…slaap lekker!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • slaap ook lekker

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren