1. E3: Verwachting PS2

E3: Verwachting PS2

Van 12 tot en met 14 mei is het weer zover, dan wordt namelijk de tiende editie van de Electronic Entertainment Expo (E3) gehouden in Los Angeles California. Deze week zullen wij een voorbeschouwing gaan houden over deze beurs, en vandaag bespreken we onze verwachtingen met betrekking tot de PlayStation 2. Welke grote PlayStation 2 spellen verwachten wij zoal op de E3 en moeten wij zeker checken? Je leest het in dit artikel.

Sony’s spelcomputer loopt alweer wat jaartjes mee. Sony zal uiteraard groots aanwezig zijn op de E3 en veel nieuwe spellen gaan tonen. Uiteraard kijken wij erg uit naar het Nederlandse spel Killzone en hét racespel Gran Turismo 4. Wij van InsideGamer zullen in ieder geval Killzone en The Getaway 2 uitvoerig achter de schermen voluit gaan spelen. Inderdaad, The Getaway 2 zal ook aanwezig zijn op de E3. Wij zijn erg benieuwd wat dit spel ons zal gaan bieden. De grote vraag is natuurlijk of Sony misschien nog enkele verassingen voor ons in petto heeft. In ieder geval komt Sony uiteraard met de PSP, en alleen dat zal al voor heel wat opschudding gaan zorgen. Of Sony ook nog met spraakmakende nieuwe spellen aankomt is nog maar de vraag. Over iets meer dan een week zullen we het weten.

Naast Sony zal ook Square-Enix met veel nieuwe PlayStation 2 spellen op de E3 staan. Eindelijk zullen we meer te zien krijgen van Kingdom Hearts II en Final Fantasy XII. Deze laatste titel zal waarschijnlijk alleen in het Japans op de beurs verschijnen. Ook de RPG Star Ocean: Till the End of Time staat op het programma. Deze RPG zal eindelijk naar het Westen worden gebracht. Naast de vele spellen van Square-Enix zullen we ook meer beelden en informatie krijgen over de DVD-film Final Fantasy VII: Advent Children. Kortom, ook RPG-fanaten komen aan hun trekken op de E3.

Eén van de grootste PlayStation 2 supporters op de E3 is Konami. Zij zullen ontzettend veel nieuwe PlayStation 2 spellen gaan tonen. Wij noemen bijvoorbeeld een nieuw Dance Dance Revolution en Karaoke Revolution spel. Maar we kijken pas echt uit naar Metal Gear Solid 3: Snake Eater, Silent Hill 4: The Room en Suikoden IV. Metal Gear Solid 3 zal als het goed is eindelijk speelbaar zijn op de E3. Eerder moesten we het doen met een prachtig in elkaar gezet filmpje van Hideo Kojima. Ook het vierde deel uit de Silent Hill-reeks is aanwezig op de E3 en zal naast een PlayStation 2-versie ook een Xbox-versie kennen. En voor de RPG-fans is daar eindelijk Suikoden IV. Dit vierde deel zal in tegenstelling tot het derde deel wél in Europa worden uitgebracht.

En laten we vooral Capcom en Namco niet vergeten. Capcom komt met de PlayStation 2-versie van Viewtiful Joe, en het vervolg Viewtiful Joe 2. Namco daarentegen komt alweer met het vijfde deel uit de Ace Combat-serie, Ace Combat 5: The Unsung War. En de mensen die het vierde deel op de PlayStation 2 gespeeld hebben weten dat dit het beste vliegspel voor de spelcomputers is. Het vijfde deel blijkt er nu nog beter uit te zien en zal ontzettend veel vliegtuigen en missies bevatten. Wij smeken om een goede online mode en ondersteuning van de USB headset!

Uiteraard zijn er nog veel meer PlayStation 2 spellen die wij absoluut gaan checken. Wij noemen een DRIV3R, StarCraft: Ghost, Colin McRae Rally 2005, ShellShock: Nam ’67, Burnout 3, The Lord of the Rings: The Third-Age, Mortal Kombat Deception, Psi-Ops: The Mindgate Conspiracy, Altered Beast, Prince of Persia 2 en natuurlijk Playboy: The Mansion. Kortom, dit gaat een hele ‘hete’ E3 worden en we zullen jullie op de hoogte houden door middel van impressies en nieuwtjes.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik kijk vooral uit naar de PSP van Sony… Hoewel de PS2 best toffe spellen lijkt te hebben.

 • ik ga natuurlijk hele dag bij Ubisoft staan  Playboy: The Mansion ruled :p

 • Reactie van Jaylee

  ik ga natuurlijk hele dag bij Ubisoft staan  Playboy: The Mansion ruled :p Denk niet dat Marvin de hele tijd zin heeft om die hand uit je broek te halen ;)

 • hahahhahahahahahahaha

 • KH2 , FF12, MGS3 en Suikoden 4 zullen me denk ik vooral aanspreken wat betreft ps2 games  dat zijn voor mij persoonlijk de toppers op de E3, en ik hoop dat er wat fatsoenlijks wordt geshowed over alle games :)

 • Ace Combat 5: The Unsung War. En de mensen die het vierde deel op de PlayStation 2 gespeeld hebben weten dat dit het beste vliegspel voor de spelcomputers is

  Weleens van Crimson Skies gehoord ?

 • Crimson Skies is teveel arcade om het een echt vliegspel te noemen. Ace Combat is een perfecte mix tussen arcade en realisme.

 • Ik ken Crimson Skies, maar Ace Combat is echt een zeer goede mix tussen arcade en realistische gameplay. En de graphics, soundtrack en verhaallijn mogen er ook zeker zijn. Die soundtrack van AC4 was :-O

 • Bijna al die games komen ook op de Xbox, maar xbox krijgt nog: Sudeki, Fable, BC, TFO, Kameo, perfect dark zero, ninja gaiden, outrun2, UC2, Halo2, Jade empire…… :D

 • Jaaaaaah, FFXII! En die film ook nog. Hmmzp, il wil oo-ook :'(

 • Zijn leuke games die er ons te wachten staan voor de PS2.

 • "Bijna al die games komen ook op de Xbox"  Die onderste opsomming ja ;) De titels daarboven zijn bijna allemaal exclusief voor de PS2.

 • GTA is waarschijnlijk niet op de beurs te zien, alleen achter de schermen in een meeting room :)

 • @BlackWizard, er zijn natuurlijk meer PS2 spellen dan in dit artikel, alleen het heeft geen nut om deze allemaal hier te gaan noemen. Daar is geen plaats voor.

 • Het enige verschil is dat Microsoft voor die spellen moest gaan betalen om ze naar de Xbox te halen….

 • MORTAL KOMBAT!!!! oh yeah héy geen gta of wa

 • Hmm.. Altered Beast was dat niet een spel van een tijd geleden… Ken me nog vaag herinneren dat dat een spel was wat ik nog op m'n Commodore Amiga speelde. Staat nog niets bij link altered beast. Maar ik zal wel weer afdwalen:)

 • Altered Beast damn ik wist geen eens dat die kwam mischien toch maar eens een PS2 gaan kopen :)

 • Ik wil PES4 en PES voor Xbox

 • @Snakesonic: Jaylee is van de pers, van IG ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren