1. F-Zero: GP Legend

F-Zero: GP Legend

F-Zero heeft bewezen dat het spel niet alleen op de retro spelcomputer populair is. Na twee succesvolle delen op respectievelijk de Game Boy Advance en GameCube komt er een nieuw deel uit. F-Zero: GP Legend verschijnt op 4 juni 2004 op de Game Boy Advance.

Het grootste verschil met het vorige deel is de uitgebreide verhaallijn. Als je voor dit speltype kiest kruip je in de huid van Rick Wheeler. In totaal moet je veertig missies, welke door korte videofragmenten ondersteunt worden, voltooien.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=7319

Naarmate je verder komt, speel je andere personages vrij. Captain Falcon, Samurai Goroh en Black Shadow zijn drie van de in totaal acht karakters die je vrij kan spelen. Je kunt met deze karakters het verhaal opnieuw spelen. Hoewel de personages in de tussenfilmpjes veranderen, blijft het verhaal gewoon gelijk aan dat van Rick Wheeler.

De verhaallijn is niet het enige nieuwe aan F-Zero GP Legend. Het speltype "Zero Test" is dit namelijk ook. Door middel van een aantal tests is het de bedoeling dat je je racelicentie haalt. Dit speltype is zeker niet gemakkelijk en de eerste plaatsen zijn alleen voor de echte fanaten weggelegd. Maar al met al is "Zero Test" een goede manier om je vaardigheden op te schroeven.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=7320

De oude vertrouwde "Grand Prix" modus is ook in F-Zero: GP Legend terug te vinden. Er zijn drie bekers te winnen, maar daar moet je wel wat voor doen. De concurrentie is namelijk moordend. Je moet het tegen maximaal dertig andere spelers opnemen. F-Zero: GP Legend biedt de speler een mogelijkheid tot het opvoeren van je voertuig wat de snelheid, de behendigheid en de acceleratie van je voertuig ten goede komt. Tevens zijn Time Attack en Training weer van de partij.

Heb je vrienden die in het bezit zijn van een Game Boy Advance? Dan kan je met minimaal twee en maximaal vier vrienden dit spel tegelijk spelen. Hoewel je maar één cartridge nodig hebt om het spel te spelen, kan je pas volledig van F-Zero: GP Legend genieten als alle spelers het spel bezitten.

De licht verbeterde visuele aspecten, de twee nieuwe speltypen, de pittige moeilijkheidsgraad en het groot aantal mogelijkheden maken het vernieuwende F-Zero: GP Legend een spel om naar uit te kijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Conkert Welkom op mijn profiel. Mijn naam is Roy Abbink. Op het moment van schrijven ben ik 23 jaar en woonachtig in Leeuwarden. In deze stad studeer ik 'Communication & Multimedia Design' aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Mensen kennen mij mogelijk van InsideGamer (waar ik dezelfde nicknaam heb). Ik werk bij InsideGamer als ontwerper en af en toe schrijf ik ook nog eens een stukje.

Reacties

  • cool, ik heb het eerste deel nooit gespeeld. maar als hij net zo cool is als ik hem op de gamecube vond koop ik hem misschien wel! (leuk stuk 8D)

  • Grappig spelletje…

  • Welke f-zero bedoel je? En trouwens je kan cube graphics niet vergelijken met gba-graphics.    Ik vind dit spel er wel errug goed uitzien, hij lijkt me ook wel wat leuker dan de eerste. Als ie goed wordt gaat ik hem zeker halen :) !

  • Voor de mensen die zitten te zeiken op F-zero voor gba: Maximum Velocity was idd poep. Ik heb het spel al een keer op rom gespeeld ( Don't see me wrong, ik koop meer dan genoeg GBA games waar F-zero bij komt.) en het speelt zo veel anders dan de eerdere versie. Dit is gewoon vette shit!

  • De screenies zien er leuk uit.

    Persoonlijk hou ik alleen niet zo'n van een GBA of een gameboy op zich.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren