1. Ace Combat 05: The Unsung War

Ace Combat 05: The Unsung War

De Ace Combat-serie begon in de vroege jaren van de Sony’s PSone, toen beter bekend als de PSX. Helaas waren de eerste twee delen niet erg populair en dit kwam vooral doordat het visueel wat wazig was en door de irritante hud (heads up display). De echte doorbraak in de serie kwam met Ace Combat 03: Electrosphere. Hiermee zag iedereen dat Namco weldegelijk de kwaliteiten in huis had om een goede flight simulator te ontwikkelen. Ook Sony zag dit en maakte Ace Combat een exclusieve titel voor de PlayStation. Ace Combat 03: Electrosphere was tevens het laatste deel wat op de PSone uitkwam. Namco was namelijk al bezig met de ontwikkeling van het eerste PlayStation 2-deel van het spel.

Met Ace Combat 04: Distant Thunder liet Namco vele monden opvallen. Dit kwam omdat het spel visueel alle verwachtingen overtrof. Ace Combat 04: Distant Thunder had ook een emotionele kant. Het spel volgde het verhaal van een jongen wiens land overgenomen werd door vijandige troepen. De zin "als kind had ik geen idee wat een oorlog was. Het was iets dat heel ver weg wel eens voorkwam. Maar toen kwam de oorlog ook bij ons, en vormde ik er een deel van” gaf vele spelers een emotionele prikkel. Die prikkel zorgde voor een nog intensere ervaring van het spel. Je kunt als een soort van stripverhaal lezen wat die jongen allemaal meemaakte in die oorlog. Vele andere ontwikkelaars waren jaloers op Namco en probeerde met een eigen vliegsimulator het bedrijf van de troon te stoten. Tevergeefs, want die spellen konden niet tippen aan de sublieme visuele prestaties en besturing. Nu probeert Namco de lat hoger te leggen met Ace Combat 05: The Unsung War.

Na maanden van wachten gaf Sony Computer Entertainment Europe op 5 april de doorslag, toen ze Ace Combat 05: The Unsung War officieel bekend maakte. Meteen daarna stroomde de eerste details binnen. Een grote verandering is het zogenoemde wingman command, hiermee kan de speler commando’s geven aan zijn wingmates. Ook is het weer mogelijk om net als in het vierde deel naar de radiogesprekken te luisteren van vriendelijke en vijandige troepen. Toch is de grootste en meest belovende verandering de online modi. Acht spelers kunnen het in groepen van vier tegen elkaar opnemen in verschillende vliegtuigen en rond verschillende luchtruimen.

Natuurlijk beschikt het vijfde deel ook over een verhaal. Dit deel speelt zich af in september 2010. Er is een oorlog gaande tussen twee grootmachten: Osea en Yuktobania. Deze zijn gescheiden door de Ceres Oceaan. Midden op die oceaan ligt een militaire basis en op deze basis zal jij voornamelijk actief zijn. Veel meer over het verhaal is er nog niet bekend, maar als je naar de plaatjes kijkt zie je voornamelijk dat het gaat over de relatie tussen verschillende piloten. Er is tevens een grote kans dat de hoofdrol gespeeld wordt door een vrouwelijke straaljagerpiloot. Deze heeft het moeilijk omdat straaljagerpiloot nog steeds een echt mannenberoep is.

Ace Combat 05: The Unsung War beschikt over vijftig vliegtuigen en dat is ruim twee keer zoveel als in Ace Combat 04: Distant Thunder. Natuurlijk zullen al deze vliegtuigen ook over een licentie beschikken, waardoor ze net echt lijken. Het enige nadeel van dit spel is dat we er nog even op moeten wachten. Namco heeft Ace Combat 05: The Unsung War staan op een release in 2005. We zullen dus nog moeten wachten over hoe het verhaal precies in elkaar zal zitten. Namco zal er natuurlijk alles doen om ook in het vijfde deel verschillende emoties bij spelers op te roepen. We verwachten dat Namco op de E3, die binnenkort van start gaat, Ace Combat 05 van zijn best kant laat zien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Dit spel wordt zo gaaf…Kan gewoon niet wachten, ben sinds eergister weer opnieuw begonnen met Ace Combat 04.

 • We verwachten dat Namco op de E3, die binnenkort van start gaat, Ace Combat 05 van zijn best kant laat zien.  Heeft Ace Combat 05 een slechte kant dan? :D Dit ziet er echt goed uit!

 • best leuk, maar zal nooit Crimpson Skies kunnen overtreffen!!!

 • Misschien vinden sommige mensen (lees: ontwikkelaars) dat het spel té goed is ;)  Enne Nick, heb jij Ace Combat weleens gespeeld? Crismon Skies kan Ace Combat nooit overtreffen. Oke, dat gaat ook moeilijk omdat beide op totaal verschillende platformen uitkomen.

 • 2005 is te laat….AUB wat vroeger releasen NAMCO!!!

 • "best leuk, maar zal nooit Crimpson Skies kunnen overtreffen!!! "  Jij hebt AC05 natuurlijk al gespeeld!!!!

 • wow, ik houd niet echt veel van dit soort spellen….maar de graphics zijn ongelovelijk mooi!

 • NEe crimson skies is echt een topper…..heb ace combat nog nooit gespeelt maar ziet er bijster leuk uit dit

 • Dat jullie de twee titels vergelijken… In mijn ogen is Ace Combat veel realistischer maar goed. Het lijkt me een erg tof spel iig.

 • Tja het is waar dat hij online gaat.

 • ac3 vond ik wel cool ook…wel coole verzonnen planes….

 • In de ruimte vliegen was ook weer eens iets anders, alleen was dat behoorlijk saai.

 • Het ziet er wel mooi uit !

 • AC4 was goed, en dit ziet er ook goed uit. Kijk er wel naar uit.  @Nick NL: AC4/5 en Crimson Skies zijn niet echt te vergelijken, het zijn totaal verschillende spellen. Misschien moet je ze eerst eens spelen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren