1. Games avond

Games avond

Heb vannacht, afgelopen vrijdag, een games avond gehouden met enkele vrienden. (doen we om de zoveel tijd wel eens vaker) Het verliep als volgt….

Vrijdag middag heb ik eerst met een vriend drank en snacks ingeslagen, je weet wel chips, bier, Rum, etc. (eigenlijk alles waar alcohol inzit) Wij twee begonnen met een potje FIFA 2003, een game waar ik zwaar in regeer. Hij nam AS Roma en ik mijn eeuwige keus Manchester United, natuurlijk met wat aanpassingen. (Davids links op het middenveld bijvoorbeeld.) 10 minuten in de wedstrijd stond ik 1-0 voor met een doelpunt van Van der Vaart, ja die heb ik ook erin.

Na een vreugde dansje van 10 minuten en wat denigrerende woorden pakte ik de controller weer op en gingen we weer verder. In de 20ste minuut scoorde hij en stond het weer 1-1, irritant genoeg deed hij ook een vreugde dansje van 10 minuten. (irritant mannetje) Aan het einde van de 1e helft stonden we nog gelijk, we pakten een biertje en een peuk en gingen weer verder.

De tweede helft was nog spannender, enkele gemiste kansen van Beckham, van Nistelrooy en Van der Vaart later scoorde hij weer en stond het 1-2! (Bastard scheids met zijn penalty!) Ik vermande mij en trok me niets aan van zijn woorden, je weet wel “je bent niets” “sletje”etc, etc. In de 80e minuut scoorde ik met een geweldige actie van Van Nistelrooy, 2-2! Ik stond rustig en kalm op, nam een slok van mijn bier en begon mijn vreugde dansje opnieuw. Met nog 3 minuten op de klok begonnen we vals te spelen, duwen en arm stompen, je weet wel. Toen gebeurde het, de ultieme actie!

Het begon in de verdediging, Ferdinand geeft hem aan Davids, Davids dolt twee AS Roma spelers met een geweldige schijnbeweging en geeft hem aan Van Nistelrooy, Van Nistelrooy dolt twee middenvelders en een verdediger en geeft een steekbal aan Van der Vaart ,die hem stift…GOAL 3-2 voor United!!!! (gewoon tranen in mijn ogen!) Ik sprong de lucht in en ging recht in zijn gezicht mijn vreugde dansje doen, iets wat hij niet echt waardeerde. 2 minuten later fluit de scheidsrechter af en ik won, wederom een vreugde dansje. (waar ik een stomp in mijn maag voor kreeg)

We besloten om slaande ruzie te voorkomen gewoon maar TV te gaan kijken en wat te eten. Een uur of twee later kwam de rest van de groep, met meer drank en eten. We begonnen met een potje Mortal Kombat Deadly Alliance, spel regeert hard trouwens. Het werd een Ironman toernooi, winnaar blijft staan idee dus. Ik koos natuurlijk Sub Zero, mijn favo met MK. Het lukte mij om 3 van de 6 mensen te verslaan voordat ik extreme ass kreeg van een vrienden, hij had die blinde gast met dat rode doekje voor zijn ogen. (hoe heet ie?) Hij gaf me zo’n complete beat down dat hij me niet waardig genoeg vond voor een Fatality maar gaf me een lullige stomp, ergste vernedering die je kunt krijgen in mijn ogen. Na hem fysiek bedreigd te hebben ging ik even naar de keuken om wat bier te halen en af te koelen.

Na 10 minuten keerde ik terug in de huiskamer waar ik rustig op mijn beurt ging wachten.

20 minuten later was het eindelijk weer zover, die gast was hard aan het regeren. Ik besloot om kalm en cool te beginnen, wederom met Suby. Het begon met een beetje aftasten en schijn schoppen, na elkaar te hebben getest ice blaste ik hem onverwachts. Ik opende een blikje whoop ass op hem terwijl hij bevroren was en trok me gelijk terug. Na wat scheldwoorden viel hij aan met een onwijs coole beweging, gelukkig kon ik de helft blokken anders was ik dood.

Toch een beetje geschrokken van de move kwam ik sterk terug met mijn eigen tietgeile combo. Ik keek naar zijn levens lijn en zag dat ik hem nog één keer moest raken om hem af te maken. Opeens viel er een enge stilte in de groep, je kon de buren horen schreeuwen dat het zachter moest. We stonden tegenover elkaar zonder te bewegen, opeens vloog hij me aan maar ik blokte. Ik counterde met een gruwelijke uppercut en voíla GEWONNEN!

De schaamte van het potje ervoor vloog me weer voor mijn ogen, die vuile mietjes punch van hem! Ik dacht er nog over na om hetzelfde bij hem te doen maar ik kreeg ineens een beter idee…ik deed niet. Ja, je leest het goed ik liet hem gewoon vallen zonder genadeklap, iedereen keek me aan en vroegen waarom ik dit deed. Ik ging achterover zitten op de bank, stak een peukje aan en zei erg kalm: “Hij is het niet waard…” De kamer ontplofte ineens met gebulder en geloei, iedereen keek die vriend aan en begonnen te lachen. (zo mijn eer was weer intact)

Na Mortal Kombat gingen we over op wat andere games, Racing Evoluzione, NHL 2003, NBA 2003, Allstar Baseball, Unreal Championship en nog wat games, die niet de moeite waard zijn om te noemen gezien ik daar vette ass mee kreeg. (behalve met NHL, NBA en Allstar Baseball dan) Wederom werd er veel gescheld en gezopen tijdens de games, op den duur stond het blauw van de rook in de kamer.

Dit soort acties gingen de hele avond en nacht door. Het bier en andere drank vloeide rijkelijk en het gelach en gescheld werd met het uur harder, tot de politie voor de deur stond en ik een waarschuwing kreeg. Ja, het was een extreem gezellige avond, één die je aan je kleinkinderen vol emotie vertelt. We besloten dit iedere maand te gaan doen, steeds bij iemand anders thuis. (hoef ze natuurlijk niet iedere maand bij mij thuis te hebben) Ja, ik heb me goed vermaakt vannacht en kijk uit naar de volgende games avond, tot ik vanmorgen wakker werd en de rotzooi in de huiskamer zag. (als of ze door wolven zijn opgevoed, smeerlappen!)

Nou ik zal het hier maar bij laten voor deze keer lieve kijkbuis kindertjes.

Dus oogjes dicht en snaveltjes toe….slaap lekker.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • niets voor mij

  • leuk voor de fans

  • ik houd van dit soort artikelen, jammer dat we het tegenwoordig niet meer zo doen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren