1. Fire Emblem

Fire Emblem

Gamers in het westen van de wereld maakten in Smash Brothers Melee waarschijnlijk voor het eerst kennis met de zwaardvechters Roy en Marth. Onbekende vechters tussen Nintendo iconen als Link, Mario en Kirby. Een kleine speurtocht in de trofeekamer maakt duidelijk dat de twee afkomstig zijn uit de in Japan razend populaire serie Fire Emblem, die daar al een aantal jaren meegaat. Fire Emblem is een turn based strategie spel, zoals Advance Wars, maar gemixt met enkele RPG elementen. Niet geheel toevallig worden beide spellen ontwikkeld door dezelfde Nintendo studio: Intelligent Systems.

De Advance Wars serie is in het westen flink aangeslagen en dat zal Nintendo niet ontgaan zijn. Een Game Boy Advance versie van Fire Emblem verscheen inmiddels in de Verenigde Staten en zal binnenkort ook in Europa verkrijgbaar zijn en onlangs werd zelfs al een vervolg aangekondigd. Verrassend genoeg bleek het te gaan om een GameCube versie van het spel.

Fire Emblem speelt zich af in de riddertijd. Eenheden zullen elkaar dus bestrijden met wapentuig die we kennen uit de middeleeuwen: speren, zwaarden, bijlen en lansen. Om beurten verplaats je je strijders op het slagveld met als uiteindelijk doel de veldslag te winnen. Elke eenheid heeft zijn eigen sterke en zwakke punten en net als in de andere spellen uit dit genre reageren eenheden verschillend op elkaar. Zo kan eenheid A erg effectief zijn tegen eenheid C, maar tegen eenheid B geen schijn van kans hebben. Je zult dus net als bij schaken of dammen moeten gaan bekijken wat een mogelijke reactie van de tegenstander kan zijn op jouw zet. Anders dan in de meeste strategiespellen bouw je in Fire Emblem naarmate het spel vordert een band op met de eenheden en hoofdrolspelers en is het dus extra sneu als deze sneuvelen in de strijd.

Deze GameCube versie van het spel geeft een heel andere, 3D kijk op de spelwereld en op de gebeurtenissen in het veld. Ook de gameplay zal hierdoor verschillen van de eerdere versies. Het verhaal speelt zich af in Telius, een continent dat opgedeeld is in een aantal verschillende staten. Hoofdfiguur is Ike, een blauwharig lid van de Grail Mercenary groep die geleid wordt door zijn vader, Grail. Andere hoofdrollen zijn weggelegd voor de figuren Mist, Tiamat en Senerio. Het spel gaat nog dit jaar verschijnen in Japan maar wanneer het spel in Europa uitkomt is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dit lijkt me een toffe game worden! Hopen dat we in Europa niet té lang moeten wachten, anders moeten we weer importeren :(

 • importeren zal het wel worden!!!! het is RPG, en daar komt veel tekst in voor. Voor de fransen en de duitsers moet het eerst vertaald worden voordat er een europese game klaar is…..

 • volgens mij is met dit spel CubeWars uitgesloten, want dat geeft in 3d volgens mij hetzelfde gameplay-idee, alleen dan met moderne legers?  *just a brainwave*

 • Nog nooit van dit spel gehoord maar het ziet er wel leuk uit…

 • Idd, wij moeten wachten omdat die Fransen en Duitsers hun games gaan vernaggelen. Laat die gasten gewoon games in het engels spelen man, komt toch veel beter tot zn recht dan in het duits oid? Ben eigenlijk wel blij dat meeste games hier gewoon in het engels zijn.

 • Natuurlijk importeren we, dat is veel goedkoper en je kunt je game veel eerder dan europa spelen. Daar komt bij dat bijna iedereen wel engels verstaat en leest.

 • Dit zal best een mooi spel worden.

 • Lijkt me best wel leuk worden dit spel. Een beetje advance wars achtig spel in de middeleeuwen, dat trekt me wel.

 • ik vindt de game echt niet bijzonder uitzien….heel saai: geen schaduw…grond: á la mario 64…etc…

 • De gfx zijn niet superbijzonder, maar wel apart. Vooral de in battle gfx zien er cool uit….Heerlijk een spel waarbij je moet nadenken…  De GBA-versie is er al in het Amerikaans, dat is ook een kraker!

 • @ The Dude : maybe, maar er zijn meer van de zelfde soort games in een ander jasje … dus wrom nie?

 • Ah man Ik wil liever met Roy of Marth spele

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren