1. The Legend of Zelda: Four Swords Plus

The Legend of Zelda: Four Swords Plus

Toen begin vorig jaar de remake van A Link to the Past verscheen, bevatte dit spel tevens een meerspeler mode die Four Swords heette. Hierin had je als speler de mogelijkheid met verschillende vrienden een avontuur samen te volbrengen. De samenwerking tussen de spelers was van belang voor de lastige puzzels en vervelende vijanden die men onderweg op haar pad vond. Ondanks het samenwerken van de verschillende spelers was er rivaliteit bij het verzamelen van de meeste rupees, zodat menig meerspeler sessie eindigde in gerol over de vloer en kinderachtig gedrag over en weer. Een titel die zich dan ook perfect leent voor een nieuw avontuur, ditmaal op Nintendo’s GameCube.

Four Swords bevat drie verschillende spelonderdelen. Hyrule Adventure, die je in je eentje of met meerdere spelers in het avontuur laat storten. Dit is het basisonderdeel van het spel en soortgelijk aan een avontuur zoals deze op de Game Boy Advance kon worden gespeeld. Voor meerspeler mayhem is er Shadow Battle. Alleen speelbaar met twee of meer spelers is dit spel te vergelijken met een titel als Bomberman. Verwacht chaos, veel gevloek en getier maar bovenal een hoop plezier. Als laatste is er Navi Trackers. De titel die vooralsnog gepland stond om als alleenstaande titel op de markt te worden gebracht, is nu bij de andere twee modi in Four Swords gevoegd. Het is nog niet geheel duidelijk of Navi Trackers in Europa wel of niet in Four Swords aanwezig zal zijn. Vooralsnog is er voor Europa nog niets geannuleerd. Tetra, de piraat uit The Wind Waker laat je als speler stempels verzamelen op verschillende eilanden uit het avontuur. Items moeten worden verzameld om de verschillende stempels aan je collectie toe te voegen, waarbij het voor ieder een race tegen de klok wordt wie er als overwinnaar uit de strijd komt.

Zoals gezegd is het avontuur hoofdzakelijk bedoelt om samen te spelen. Jazeker, de mogelijkheid om alleen te spelen is er weldegelijk, maar het spel richt zich vooral op het samenspel. Zo zijn er de standaard puzzels waarin de spelers ieder op een aparte schakelaar moeten staan om een deur te openen, of moet een rotsblok met vier personen worden weggetrokken. Maar er zijn ook meer geavanceerde mogelijkheden in het spel, zoals een eindbaas die met elkaar moet worden verslagen. Op het juiste moment moet er door iedereen een bom worden gegooid voor maximaal effect, of moet een bepaalde kleur Link een actie uitvoeren die niet door de anderen kan worden gedaan. Eigen belang heeft echter nog altijd de voorkeur en doordat je de andere spelers ook kunt aanvallen leidt dit tot hilarische momenten. Zint een medespeler je even niet, pak dan de spartelende Link beet en werp hem in een afgrond. Is hij aan het opscheppen over zijn verzamelde rupees? Gooi een bom vlak naast hem om even af te zijn van zijn vervelende gekakel. Hyrule Adventure bevat vele mogelijkheden en samen met anderen ben je wel voor een lange periode zoet.

In Shadow Battle is er van samenwerking helemaal geen sprake, of het moet al een complot zijn om een bepaalde speler samen uit te schakelen. Een Game Boy Advance is bij deze mode ook bijna een noodzakelijk kwaad. Kleine gaten in rotsen kunnen worden ingekropen, waarna de speler van het tv-scherm verdwijnt en even op adem kan komen.

Navi's Trackers is ongeveer gebaseerd op hetzelfde principe, alleen wordt hier niet samengewerkt of met elkaar geduelleerd, maar is het ieder voor zich in een race naar de finish. Dit spel draait om het principe dat de andere spelers niet weten waar je bent of wat je hebt verzameld, zodat een Game Boy Advance onmisbaar is.

Hyrule Adventure is ook alleen goed speelbaar. Anders, maar zeker interessant. Speel je alleen dan heb je de controle over de originele groene Link. De drie andere Link’s achtervolgen je het gehele avontuur, maar kunnen worden ingeschakeld tijdens gevechten en puzzels. Formaties kunnen worden ingevoerd, en met een druk op de aanvalsknop zwaait iedere Link met zijn zwaard. Ook puzzels kunnen op deze manier worden uitgevoerd, waar de overige figuren automatisch in de juiste formatie de opdracht volgen. Zo zijn er voldoende mogelijkheden om alleen ook de nodige plezier te hebben.

Four Swords Adventures is op visueel gebied geen volwaardige titel. Bepaalde effecten zijn toegevoegd die er voor zorgen dat het spel er gedetailleerder uitziet dankzij de processor van de GameCube. Toch had hier meer uit kunnen worden gehaald, net als de muziek die herkenbaar is, maar niet gebruik maakt van de mogelijkheden die een tv biedt. Ondanks dat hebben wij er voldoende vertrouwen in dat Four Swords een uitstekende meerspeler titel gaat worden, en de nodige extra mogelijkheden die de connectie tussen beide spelcomputers van Nintendo benut.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • word mij te duur met 3-4 gba's, khoef het spel zo en zo niet maar goed

 • tis wel een geweldige game, moet um nog steeds verder spelen, maar zeker de beste game tot nu toe dit jaar

 • ik heb genoeg mensen om me heen die ook een gba en linkkabel hebben, dus voor mij is deze een must :) de originele 4 sword is ook al supercool man :D

 • Dure smaak, als je dit optimaal wilt spelen…..

 • Is wel prijzig alles samen.

 • Ja, je kan wel zeuren om de prijs, 4 GBA's enzo, maar dat is wel DE manier om echt leuk te multiplayen. Dat bewees FFCC al wel.  Alleen hadden ze ook hier weer een online optie erin moeten knallen, dan zou het meer gespeeld worden, ik ken namelijk weinig mensen met een GBA hier in de buurt. En via een online optie zou ik met mijn neefjes kunnen spelen die in een andere stad wonen.

 • Het is dan wel duur maar dan heb je volgens mij wel wat

 • Dat linken met de GBA is ouderwets en er zit geen toekomst in. Als BNintendo echt met de concurentie mee wil komen dan kunnnen ze niet achter blijven bij online gamen.

 • Wel allemaal zeuren over hoe duur dit wel niet word, en allemaal wel FFXI de lucht in prijzen.  Four swords: Gamecube, controller of GBA & link snoer

  FFXI: PS2, Modem, Hardeschijf & 20 euro per maand aan abonement.  Geef mij maar liever Four Swords hoor. Ow shit! ik heb em al :D • Het is idd prijzig maar dat spel lijkt me zo vet worden. FF:CC was ook ongeloflijk cool, en het was handig dat er een linkkabel bij dat spel zat. Hoop dat ze dit ook hierbij doen. Met dit spelleke gaat ik een heleboel plezier beleven.  -BMH-: :D

 • FF:CC was niet zo kewl…..je moest altijd wachten op een ander omdat diegene nog in zijn menuutje zit te kloten…..en dat zijn meerdere GBA's en GBA-linksnoeren niet waard vind ik (je kon niet een met een normale controler spele!!). PS-online is beter (goedkoper)  hoe deze four zwords wordt, wordt maar afwachten……(hack 'n slash met goeie puzzels?)  oh ja: wanneer komt deze game?


 • IK heb dit spel al :) (Japanse versie). Heel erg goed spel, singleplayer én multiplayer, de multiplayer is gewoon wat beter dan de singleplayer. De graphics zijn trouwens super(!), ik vind het echt zo mooi 2d en die 3d effecten maken het nog mooier. De gameplay en het geluid zijn ook HEEL ERG GOED! Het is gewoon een compleet nieuw Zelda avontuur in 2d, met meer extra's, vijanden, uitdagingen, puzzels, etc. Ik geef het spel een 9,3, voor mijn review kan je naar: www.tmoz.nl.tt :P.

 • ik snap het principe van deze game niet echt, met gameboys op je gamecube aangesloten met zijn vieren los een level halen… ?  beetje vaag

 • "Reactie van Anakin geplaatst op 4 mei 2004 16:37

  FF:CC was niet zo kewl…..je moest altijd wachten op een ander omdat diegene nog in zijn menuutje zit te kloten….. " je kan gewoon verder lopen met de kelk hoor, want degenen die dan in de GBA zitten te klooien die lopen automatisch mee..

 • zal best, maar dan kunne ze niet vechten…….

 • moet je perse 4 advance hebben om single player te spelen.

 • Nee, bij de singleplayer kan je gewoon met 1 controller :). Bij de multiplayer heb je 2 tot 4 GBA's nodig (ligt eraan met hoeveel mensen je speelt).

 • goh, ik wist niet dat er zo veel gamers zonder vrienden waren.

  Daarmee bedoel ik dus gamers die zeggen dat dit te duur is, die gamers zijn zonder dat ze gamende vrienden hebben.

  Raar, soort zoekt soort zou je zeggen.

  Er zijn toch echt genoeg mensen met een GBA hoor.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren