1. E3: Verwachting Cube

E3: Verwachting Cube

In 2002 was Nintendo de absolute winnaar van de E3 met toptitels als Metroid Prime, Legend of Zelda: The Wind Waker en Super Mario Sunshine. Helaas was het geheel vorig jaar wat magertjes en konden slechts een aantal kleinere spellen uitblinken. Nintendo hoopt dit jaar de ogen weer vol op de stand te richten en met een aantal uitstekende spellen furore te maken op de beursvloer. De grootschalige aandacht lijkt dit jaar echter uit te gaan naar de Nintendo Dual Screen, een draagbare spelcomputer met twee schermpjes. Toch moeten we hopen dat de Nintendo GameCube niet vergeten wordt.

De geruchten gaan dat Nintendo het ‘magische trio’ van twee jaar geleden weer in leven roept. Metroid Prime 2: Echoes zal hoogstwaarschijnlijk in speelbare vorm aangetroffen worden, terwijl de nieuwe Zelda en Mario verwacht worden, maar niet in speelbare vorm. Moeten we hier dan zoveel aan ophangen? Is een speelbare Metroid Prime 2 wel genoeg om de GameCube tot leven te wekken in Los Angeles? Het lijkt er wel op, eens te meer omdat een multiplayer optie al op scans getoond is en het ook visueel gezien weer fantastisch zal worden.

Bovendien reppen veel mensen over een nieuwe, realistische Zelda-titel. Dat zijn slechts geruchten en het is wachten op de eerste officiële aankondigingen om dat bevestigd te krijgen. Ook de bekende naam Mario 128 zou een spel worden. Al tijdens de aankondiging van de GameCube werd een techdemo getoond met daarop 128 mario’s en via allerlei interviews gaan nu geruchten dat Nintendo ook daadwerkelijk bewegende beelden zal tonen van dit spel.

Maar het blijft dit jaar gelukkig niet bij dit trio. Kuju Entertainment is momenteel bezig met een heuse 3D-versie van Advance Wars, logischerwijs Cube Wars genaamd. Of dit spel in speelbare vorm op de E3 zal verschijnen, blijft vooralsnog onduidelijk. Hetzelfde geldt voor de GameCube-versie van Golden Sun, een titel waar menig RPG-liefhebber op wacht.

Daarnaast verwachten we een rits spellen die vorig jaar al min of meer aangekondigd werden; Tales of Symphonia, Baten Kaitos, Mario Tennis, Mario Party 6, Pikmin 2 (uitermate positief ontvangen in Japan) en natuurlijk Geist. Vooral die laatste zal heel wat bekijks trekken omdat de beelden van vorig jaar nog niet helemaal overtuigend waren, terwijl het concept dat wel was. Paper Mario 2, de tekenfilmachtige RPG van Nintendo zelf, is ook een aandachtstrekker in Los Angeles. Iedereen is zeer benieuwd hoe dit spel zal uitpakken.

Heel sterke geruchten over nieuwe, nooit eerder aangekondigde titels zijn er verder nog niet. Enkele insiders hebben het over nieuwe versies van Kid Icarus, Kirby en F-Zero. Kid Icarus zou realistisch ogen en niet voorzien worden van een tekenfilmachtig uiterlijk. Overigens zal Silicon Knights nog een nieuwe titel ontwikkelen voor de GameCube, maar dat zal volgens velen niét Too Human zijn.

En dan over naar de grotere geruchten; die omtrent de nieuwe spelcomputer en natuurlijk de mogelijke aankondiging van een nieuw spel dat online speelbaar is. Nintendo claimt dat de E3 dit jaar ongelooflijk groot zal worden, hetzelfde werd ook al duidelijk via een redacteur van IGN die repte over een gigantische aankondiging. De eerste geruchten zijn dat de nieuwe spelcomputer wél aangekondigd wordt, maar nog niet getoond. Hierbij zou het zo zijn dat de zogenaamde ‘N5’ draadloze controllers, een standaard breedbandadapter én een DVD-functie zal bevatten. Verdere details over de nieuwe spelcomputer zullen misschien wel gegeven worden tijdens een nieuwe SpaceWorld. Het lijkt er namelijk op dat Nintendo die show weer in het leven wil roepen om tevens de Nintendo DS flink te kunnen promoten in Japan.

De wijze waarop bepaalde interviews onderbroken worden als de vragen gaan over de online mogelijkheden van de GameCube, geeft aan dat Nintendo wel degelijk bezig is met die optie. De geruchten hebben het over een zeer grote online titel voor de GameCube, maar zijn het nog niet eens over wélke titel. De grootste gegadigden lijken Golden Sun GC of een Animal Crossing-titel te zijn. Wij zetten ons geld op die laatste.

Helaas voor de GameCube zal Nintendo zich toch vooral richten op de Nintendo DS en de eerste spellen voor dat platform. Ook van andere bedrijven verwachten we slechts multiplatform-titels en geen exclusieve GameCube-toppers, op het spectaculaire Resident Evil 4 na. De geruchten die nu in het rondte gaan, zouden dit beeld wel kunnen veranderen. Echter, de vraag is nog steeds of Nintendo de hooggespannen verwachtingen wel waar kan maken. Daar moeten we nog op wachten tot dinsdag, als de Nintendo persconferentie plaatsvindt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik verwacht gewoon niks, dan wordt ik ook niet voor het tweede jaar teleurgesteld.

 • Inderdaad laat alles maar gewoon komen.

 • Ik verwacht een betere E3 dan vorig jaar voor Nintendo, maar of het zo groot/booming word als wat ze zelf gezegt hebben daar twijfel ik aan.  Grootste wenst voor E3 2005 :

  Silicon Knight die samen met Nintendo een "volwassen en realistische" Zelda ontwikkeld voor de Nes 5 (met de duistere Eternal Darkness Sfeer)  Waar ik naar uitkijk dit jaar?

  Giest

  Metroid Prime 2 (Echoes)

  Resident Evil 4

  Tales of ….

  Baten Kaitos

  StarFox 2 (en nog wat andere titels maar dit moeten wel de knallers zijn die officieel aanwezig zullen zijn (zelda en mario 128 zouden ook erg fijn zijn natuurlijk))

 • Had Silicon Knights Nintendo niet verlaten ? :p  Maarja, hoop ik ok op lol. De rest van de games is gewoon poep. Ik hoop dat ze wat met wat beters komen anders is het echt bout.

 • Ik verwacht niks bijzonders same old shit.  Mario Party 6 alweer damn! Wordt het niet tijd dat die melk koe naar het slachthuis gaat?

 • Nintendo Wooohooooo ! !  Reactie van TheOneGamer geplaatst op 6 mei 2004 01:15

  Had Silicon Knights Nintendo niet verlaten ? :p

  Nee, ze gaan alleen ook voor andere consoles games maken :)  Btw: Waar is Resident Evil 4 in het stukje? Lijkt me niet een game om niet te vermelden :) En waar is de vermelding van de GameCube uitbreiding? Om zo maar even 2 dingetjes te noemen :)
 • HAHA. Is Mario Party 6 ook nog echt in de maak? Damn….

 • Damn, so many games & zo weinig tijd  Vette line-up trouwens

 • Zal wel een beetje leeg zijn met soorten spellen.

 • Hmm ze zullen ook vast met een titel komen als: Mario Party DS….. :D

 • Ik ben nog het meest nieuwsgierig naar de Nintendo DS. Als hij echt zo super is als de geruchten beweren dan ga ik hem zeker kopen. Voor wat de gamecube betreft……….tja, ik denk dat een aflopende zaak is. Naast een paar top titels van mario, zelda en Metroid Prime verwacht ik niks meer voor de cube.

 • als al deze geruchten waar zijn kan het nog wel wat worden…… alleen Nintendo heeft de laatste tijd wel vaker heel leuke dingen te vertellen aleen ze doen er niet veel mee…. eerst die connective, wat zie je er nu van terug…. Final Fantasy en Zelde: Four Swords + (JEEEJZZ wat word ik hier blij van :s). Begin vorig jaar dachten alle(bijna alle) cube bezitters blij te worden, omdat de geruchten gingen dat hun kubus ook daadwerkelijk online zo komen, ik hoopte het meest toen op mario kart of F-zero GX. Jah ze hebben alle 2 een LAN optie(daar word ik blij van:S)…. maar wat kwam eruit………..PSO. Dat is geen slecht spel, maar we willen MEER en MEER. Hun reclame is ook al niet goed… soms zie je op TV een Nintendo reclame meer ook niet. Ik verwacht hier dus ook niet veel meer van.

  Maar Nintendo zo Nintendo niet zijn als ze toch op 1 of andere manier ooit met iets komen waardoor de hele gamesindustrie versteld zo van staan.(wat het is: ik zo het niet weten).

  Met de cube hoeven ze van mij al niet meer echt online(zo het natuurlijk wel leuk vinden :D:D:D)… daar is het nu te laat voor.. doe dat maar met de N5 en daar moet ook alles standaard bij zitten en heeeeelllll goede online games bij de release date van de N5 zitten!!!!

 • oei… heb ik zo veel gezegt

 • Ik denk dat het erom gaat spannen of de GameCube inderdaad wel tweede wordt. Aan de andere kant slaat de XBOX niet echt aan in Japan. Maar dat is het probleem niet. Er is gewoon een syclus van 7 jaar waarin consoles zijn. Na die 7 jaar is er tijd voor een nieuwe generatie. Nintendo heeft zowel met de N64(PlayStation kwam uit, dus iedereen kocht die, omdat de N64 zo lang op zich liet wachten) als met de Cube(te laat uitgebracht) een fout gemaakt. Toch hebben ze het gered en zijn ze niet ten onder gegaan. Raar, want de Cube is het beste om voor te ontwikkelen, maar de developers konden al wennen aan de PS2. Dus als ze de volgende generatie gewoon met een release komen die goede timing heeft, moet het lukken:). Ja, en een pokemon online game als release zou waarschijnlijk niet verkeerd uitpakken.

 • ik vind het een goeie line-up, nintendo komt vst wel weer met verassingen!

 • Reactie van koufaneva (81.204.204.130) geplaatst op 6 mei 2004 10:38  "Denk dat Nintendo weer laatste word eigenlijk (en ik ben geen fanboy, want ik heb een cube)

  Sony en Microsoft hebben toch indrukwekkender spellen, eerlijk = eerlijk! "

  Weer laatste?  Nintendo steelt de show 4 van de 5 keer! Alleen afgelopen jaar was het niet zo het geval.. lul dus niet van die crap als je er geen moer van weet. Dit jaar denk ik dat Nintendo de show weer steelt.. Zeker nadat gezegt werd dat er geen grote verrassingen zullen zijn voor de Xbox. (IGN XBOX) Sony zie ik ook niet met verrassingen komen.. alleen de PSP lijkt me wel cool.. Maar met alleen dat steel je geen show..


 • Ik verwacht dat Nintendo wel de show zal stelen :P.

  Zo heb je voor de GC: TWW2, MP2:E, Paper Mario 2, Tales of Symphonia, Baten Kaitos, Geist, Resident Evil 4, VJ2, Mario Tennis GC, Four Swords Adventure, Cube Wars, Golden Sun GC (niet zeker), Homeland, Killer 7, Fire Emblem, Star Fox 2, Pikmin 2, PSO3 en Donkey Konga.

  En voor de GBA heb je: Donkey Kong Country 2, F-Zero: GP Legend, Mario Gold: Advance Tour, Mario Tennis, Pokémon Fire Red en Leaf Green, Kirby: The Mirror Labyrinth, Boktai 2, Metal Slug Advance, Kingdom Hearts, Sonic Advance 3, Harvest Moon: Friends of Mineral Town 2, 2 Dragonball Z games, Final Fantasy 1&2, Mario vs. Donkey Kong en misschien een nieuwe Zelda game :).

  En dan heb je ook nog al die NDS games (Oew, Zelda DS en Buzz :P), de NDS itself en misschien nog wat verrassingen :). Ik verwacht dus veel van Nintendo op de E3!

 • ik verwacht eigenlijk eternal darkness 2, heeft iemand daar al wwat over gehoord?

 • Ja ze zijn net klar met het verhaal te schrijven.

 • @mindgame  Nee, is niet aangekondigd en ik verwacht ook niet dat dat gaat gebeuren op deze E3. Het zou een trilogy moeten worden maarja ff afwachten wat er precies met SK gebeurd, hoewel Nintendo wel de rechten van ED bezit, lijkt het me sterk als het door een andere dev gemaakt zal worden.. Er werd wel gespeculeerd over de makers van Alone in the Dark maarja ff afwachten allemaal.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren