1. De KNVB spreekt over UEFA 2004

De KNVB spreekt over UEFA 2004

We weten inmiddels dat het Nederlands elftal niet met de officiele shirts en namen in het spel UEFA 2004 verschijnt. Tot nu toe hebben we alleen maar berichten van Electronic Artst gehoord. Gelukkig hebben we ook nog mensen op deze site rondlopen die contact met de KNVB hebben opgenomen. Hun reactie luidt als volgt:

Beste Sjoerd en en Sander,

Jullie hebben beiden gereageerd op het feit dat het Nederlands elftal (nog) niet in het spel van Electronic Arts zit. Jullie veronderstellen daarbij dat dat veroorzaakt wordt door de KNVB.

De feitelijke situatie is alsvolgt: in het verleden heeft EA ongerechtigd gebruik gemaakt van de images van de spelers van het Nederlands elftal. Alvorens hiervoor een passende oplossing wordt geboden zal geen nieuw contract worden aangegaan. Overigens is het niet zo dat de 'hoofdprijs' wordt gevraagd door de KNVB en de spelers van het Nederlands elftal, maar een passende financiele compensatie wel geboden zal moeten worden.

Wij vertrouwen erop jullie hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

Sportieve groet,

Frank Bieleman

marketing manager KNVB

Met dank aan Sander van Dijk voor het achterhalen van deze statement. Een statement die compleet anders is, dan die van EA. Zij beweerde dat het alleen een geld kwestie was.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • jaja,ik rook al dat er een luchtje aan zat :P

 • Nouja het blijft jammer en het is spijtig dat de KNVB dat niet snel heeft kunnen regelen met EA…

 • Nu zijn de gamers de dupe, en uiteindelijk EA. Ik hoef iig geen EK spel waar Oranje niet in zit. Vraag me trouwens af hoe ze dat gaan doen? Heeft Duitsland dan gewoon een poule van 3? of zit er een fantasy team bij in?  NL 11 tal zijn geldwoven, ik geloof dus eerder EA. Als de KNVB hart had voor haar supporters en het echt ging om een flutbedrag, hadden ze voor het NL publiek op moeten komen en water bij de wijn doen.

 • KNVB heeft geen hart voor haar supporters, dat merk ik wekelijks. Met hun kutregeltjes. KNVB verneukt het Nederlandse voetbal.

 • Er zit wel een NL elftal bij. Maar met nep namen toch?  Froibaad anyone

 • Volgens mij worden die namen net zoals in PES3. Met Farzel Haar in het doel ofzo.

 • wel vreemd dat andere bonden hier geen problemen over maken terwijl daar hetzelfde is voorgevallen.alleen de KNVB wil meer geld dan dat EA heeft aangeboden, en is dus de enige bond die de namen en shirts niet heeft vrijgegeven.Het is dus wel degelijk de schuld van de KNVB

 • In PU 6 een andere kijk op deze zaak :-)

 • Lijkt me een redelijk voorstel….

 • Ik koop het toch al niet..zonde van mn geld. Met WE7i kan je ook een EK spelen met alle teams en echte shirts. Alleen zonder echte stadions

 • nederland doet toch niet veel met voetbal teveel eigendunk,

  dus mij maakt het niet uit.

  ik haal hem toch wel er zijn veel betere clups

 • je heb gelijk Savie100, wat moet nederlands elftal voorstellen en bovendien zijn er veel betere landen zoals Spanje, Italie, Frankrijk en noem maar op.

 • Uhm, Nederland is wel een van de beste Europese voetbalteams hoor.

 • @Myst:

  Yeah sure, en daarom staan ze ook al jaaaaaaaren in de top 5 van de FIFA WERELDranglijst….  Ontopic: mmm, wie moet ik geloven, EA of KNVB….

 • zo'n ranglijst zegt lekker veel over het huidige Nederlands elftal, zo'n lijst is gebaseerd op in verleden behaalden resultaten. (en bieden geen garantie voor de toekomst om maar even als een Bellegingsreclame te klinken :) • In PU 6 een andere kijk op deze zaak :-)  Ik ben benieuwd

  USSJ… zolang ze geen strafschoppen moeten schieten horen ze misschien tot de europese top 10 :p  Das ook niet zo heel moeilijk aangezien er maar 10 landen zijn die iets betekenen op voetbalgebied, in Europa =P.


 • Uit deze reactie blijkt nog steeds niet hoeveel geld de KNVB er voor vraagt. Ik zie ze er best wel vooraan dat ze een in hun ogen vrij laag bedrag vragen voor de licentie terwijl EA het veel te veel vindt, en dat de KNVB daar bovenop ook nog eens een megahoge compensatie vraagt voor het gebruik van de licentie zonder toestemming in het verleden. Uiteindelijk komt het er dus nog steeds op neer dat de KNVB te veel geld vraagt. Waarom zijn er anders alleen problemen met de KNVB? Heeft EA in het verleden ook niet van andere landen de licentie onrechtmatig gebruikt? Of vroeg de KNVB toen ook al veel meer geld dan de rest waardoor EA voor die oplossing heeft gekozen?  Imo ligt het probleem nog steeds bij de KNVB, aangezien alle andere landen er wel inzitten en EA dondersgoed weet dat het spel aanzienlijk beter verkoopt wanneer men wel de licentie in haar bezit krijgt. De KNVB kan het geen reet schelen, en willen zoveel mogelijk geld krijgen.  Dat is de boodschap die ik uit de reactie van de KNVB kan afleiden.

  Kunnen Sjoerd en Sander EA niet confronteren met het mailtje dat zij ontvingen van de KNVB? Kijken hoe ze daar bij EA op reageren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren