1. Vroeger was alles beter

Vroeger was alles beter

Zoals sommigen van jullie wel weten ben ik met m'n 31 jaar een van de oudere IG-members. (Hoewel er ook een aantal zijn die geen leeftijd hebben ingevuld en die wel alles weten van de MSX en zo).

Ik vind het jammer dat er maar weinig mensen zijn die veel oudere games (en dan bedoel ik van voor de PS2) niet meer kennen. Dat begrijp ik tenminste uit het feit dat bijna niemand de games kent die op de Virtual Console van de Wii uitkomen. Terwijl hier toch zeer mooie games op staan (zoals mijn favorieten Wonderboy in monsterworld en Streets of rage 2)

Maar dat geld niet alleen voor games. Bij mij op het werk kent ook bijna niemand oude films van vroeger terwijl ze wel alle 'oude van dagen' muziek uit hun hoofd kennen. (Ik bedoel, we hebben continue radio Veronica aan staan, elke dag maar weer dezelfde muziek AAARRRGGHH!)

Ik ben een echte verzamelaar en intereseer me (bijna) overal voor.

Okay, ff weer ontopic. De reden dat ik dit stuk tekst schrijf is het feit dat ik me zorgen maak dat de 2D-games op den duur helemaal zullen verdwijnen. Had ik op de PS2/Xbox al zeer weinig 2D-games, op de '360 heb ik er nog geeneen en volgens mij is er ook geen te krijgen...

Daarom vind ik XboxLive marketplace een mooi iets. Neem nu bijvoorbeeld die remake van Prince of persia, daaruit blijkt dat 2D-gameplay best nog wel kan.

Zo zou ik graag een nieuwe Sonic-game in 2D zien, maar dan met fotorealistische graphics en een paar honderd levels of zo. Kijk maar eens naar Donkey Kong jungle beat, die was ook in 2D en zag er prachtig uit! En dan komt er nog eens bij dat 3D-games lang niet altijd zo duidelijk zijn, vooral niet in waar je naar toe moet of wat je moet doen. En laten we het maar niet over de cameravoering hebben. Daar had je in 2D tenminste geen last van. En zoals Mr.Me laatst tegen me zei :"32/64-bit spellen zien er meer verouderd uit dan de 16-bit games". Vind ik ook... Komt ook wel omdat de 2D-game in het 16-bit tijdperk op zijn hoogtepunt was.

En dan nog iets anders, het lijkt wel of de games tegenwoordig veel te moeilijk en te snel zijn. Zo werd ik constant overhoop geknalt bij de Halo3 beta, ditto bij Shadowrun en Counterstrike. Co-op play vind ik daarentegen veel leuker, zoals die van Gears of war.

Het kan natuurlijk ook zo wezen dat die mensen waartegen ik speelde niks anders doen dan alleen maar dat ene spel. SOmmige mensen halen zelfs alle achievements uit hun Xbox360-games terwijl ik alleen die open die ik toevallig krijg. Ik had eerst mijn gamerprofiel op "Pro" staan, maar dat moest ik maar veranderen in "Recreation". Er staat zelfs iemand in mijn vriendenlijst met een gamerscore van 34406 en hij heeft echt praktisch alle achievements gehaald!

Ik speel daarom liever adventures en RPG's, daar gaat de actie niet zo snel. Komt ook nog eens bij dat ik op veel games snel uitgekeken raak en dan onuitgespeeld in mijn bak belanden.

Neemt niet weg dat ik in sommige games wel goed ben, zie mijn Resident evil marathon log.

Sorry voor dit geleuter, maar ik moest het ff kwijt ;)

Dit artikel delen

Over de auteur