1. E3: Verwachting Handheld

E3: Verwachting Handheld

E3 2004 zal in het teken van de handheld systemen staan. Niet dat de Game Boy Advance dit jaar zo'n denderende line-up heeft. 2004 is het jaar dat zowel de PlayStation Portable als de Nintendo Dual Screen aan het publiek wordt getoond. Zal de PlayStation Portable voor eens en altijd de monopolie van Nintendo kunnen doorbreken? Of is de Nintendo Dual Screen een geniale uitvinding van Nintendo? Nog een paar nachtjes slapen en we weten het!

Voordat het zover is, kijken we eerst wat de Game Boy Advance dit jaar te bieden heeft. Naast een groot aantal NES klassiekers die in de vorm van Classic NES Series verschijnen, komt er ook weer een SNES conversie aan. Donkey Kong Country 2 wordt weer tot leven getoverd om zo wat geld in Nintendo’s lade te brengen. Vernieuwingen zijn er gelukkig ook in de vorm van F-Zero: GP Legend en Mario Golf Advance Tour. Beide spellen zijn in Japan al uit en werden daar positief ontvangen. Een andere herlancering is die van Pokémon Rood en Blauw. Dit is de remake van de gelijknamige spellen die een aantal jaren geleden op de gewone Game Boy uitkwamen. Ook deze keer zullen de te vangen monsters vele kinderharten veroveren. Of wat dacht je van een compleet nieuw Kirby spel? Kirby: The Mirror Labyrinth zal wederom met vier spelers tegelijk gespeeld kunnen worden. En tevens zal Kirby weer een aantal nieuwe vijanden tegen komen om op te zuigen en hun vaardigheden te absorberen.

Gelukkig is de Game Boy Advance niet compleet afhankelijk van Nintendo en zijn er nog een paar andere boeiende titels. De belangrijkste titel komt van Konami en luistert naar de naam Boktai 2. Ook deze keer neemt Hideo Kojima de leiding op zich en hopen we dat hij het succes van het eerste deel kan overtreffen. Een ander spel waar wij naar uit kijken is Metal Slug Advance. Deze ‘schiet alles wat op je weg komt kapot’ game lijkt ideaal voor de Game Boy Advance. Lekker onderweg in de trein doelloos er op los knallen.

Voor de RPG-topper van dit jaar moeten we bij Square-Enix zijn. Kingdom Hearts: Chain of Memories zal een semi-vervolg worden op de PlayStation 2-klassieker. Samen met je Disney-maatjes moet je je een weg door verschillende Disney-werelden vechten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van card-battle gevechten die vooral in Japan mateloos populair zijn. Verder zal het spel gebruik maken van de "Advance Movie Adapter"-techniek, die ontwikkeld is door AM3. Dit betekent dat de Game Boy Advance voor 24 minuten aan hoogwaardige filmpjes tevoorschijn zal kunnen toveren.

Eervolle vermeldingen zijn er ook nog voor Sonic Advance 3, Astro Boy en Harvest Moon: Friends of Mineral Town 2. En dan lijkt de koek op. Misschien dat sommige uitgevers nog met een verassing komen, iets wat we eigenlijk wel verwachten van Nintendo. Maar als dat niet gebeurt, dan lijkt het voor de Game Boy Advance geen topjaar te worden. Gelukkig zijn er nog drie andere handheld systemen, waaronder de N-Gage.

De N-Gage was het lachertje van de spelindustrie. Maar na de aankondiging van de N-Gage QD lijkt het lachen langzaam weg te ebben. Helemaal stil wordt het als je kijkt wat er de laatste tijd voor de N-Gage wordt aangekondigd. Het paradepaardje van Nokia is Pathway to Glory, een schietspel dat zowel off- als online gespeeld kan worden. Er wordt behoorlijk geheimzinnig over gedaan, maar als je de geruchten mag geloven wordt dit iets heel speciaals. Een andere shooter van naam die snel zal verschijnen is Ghost Recon: Jungle Storm. Visueel haalt dit spel alles uit de N-Gage. De vraag die rest is of het ook goed speelbaar zal zijn.

En alsof dat nog niet genoeg is, hebben we ook nog Call of Duty, Virtua Cop, Ashen en Xyanide op het programma staan. De N-Gage begint langzaam maar zeker volwassen te worden.

De next-gen handhelds

Uiteindelijk draait het hier allemaal om. Hoe zal de Nintendo DS er uit gaan zien? Welke spellen komen er op de PSP? En wat zijn de andere mogelijkheden? Hoe zit het met films kijken op de PSP? Kortom, vragen genoeg, nu nog de antwoorden.

Het enige wat we van de PSP tot nu toe gezien hebben was een tech demo van Death Jr. en dat zag er al indrukwekkend uit. Stel je eens voor dat Square Enix meteen met de PSP aan de slag gaat. Helaas hebben we tot nu toe alleen nog maar vernomen dat zij de mogelijkheden bekijken. Momenteel weten we wel dat Take Two, Activision, Konami en nog tachtig andere (vooral kleinere) ontwikkelaars bezig zijn met PSP.

Over de Nintendo DS weten we nog minder. Ja, het gaat twee schermen krijgen, maar hoe en wat blijft momenteel een groot mysterie. Wel zijn er een aantal geruchten, waarvan er één tussenuit springt. Nintendo zou namelijk bezig zijn met een Zelda spel voor de Nintendo DS. Mocht dit waar zijn, dan krijgt de Nintendo DS meteen een grote boost mee bij de release.

Houd InsideGamer tijdens en na de E3 dus in de gaten voor alle laatste handheld nieuwtjes.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Metal Slug en Sonic Advance 3 all the way!

 • Pokemon Rood & Blauw? Volgens mij zijn het toch Pokemon Fire RED en Pokemon Leaf GREEN.

  Het spel waar ik dit jaar nog het meeste naar uitkijk is de remake van de eerste twee final fantasy spellen. Eerste echte FF op de gba (geen tactics crap)!!!!!!!!!! :)

 • Nog een paar nachtjes slapen en we weten het!  Wanneer is de E3 ook alweer???

 • Ik dacht van 12 mei t/m 14 mei, maar ik kan me vergissen.

 • ff oftopic : Hoe haal ik een verkeerd berichtje weg? ik kon hem allen veranderen

 • Nintendo gaat knallen met de DS en met de GBA

 • DS lijkt me vet

 • :D kingdom hearts wordt volgens mij wel een must man! :D

 • De DS gaat roeleren voor Nintendo. Hun hebben het concept al in de jaren 80 bedacht met die LCD-spelletjes die je open kon klappen….

 • Ik ben benieuwd, effe wachten tot de E3 en dan weten we eindelijk hoe en wat met die DS

 • @ koufaneva: Wat ben je toch een fanboy die gehoord wilt worden.

  Als je het persee wilt weten dit stukje gaat over de handhelds..

  Jij lult over sony, en volgens mij weetje niet eens wat een backcatalogue is, dit stukje hebje gewoon overgetikt van iemand anders..

 • verzin zelf lekker wat  Ik denk dat de N-gage langzaam dieper de hel inzakt, maar de psp en de DS allebei een succes worden

  (fingers crossed)

 • Nintendo kan in de kast Sony moet er uit…..Nintendo leeft wat te lang…Het is tijd voor betere en nieuwe onzin…PSP Rulezzzz

 • Ik wil de PSP en DS allebei wel.  Maar de N-Gage laat ik liggen, wat een prul…

 • PSP has set up us the bomb

  Klopt het trouwens dat hij dr niet zo gaat uitzien als op dat plaatje?

 • "Wel zijn er een aantal geruchten, waarvan er één tussenuit springt. Nintendo zou namelijk bezig zijn met een Zelda spel voor de Nintendo DS."  Dit is als het goed is geen gerucht, Eijo Aunoma heeft dat gezegd tijdens dat gedoe met: The Evolution of a Franchise op de GDC :). Dacht ik, als ik het me goed kan herinneren :).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren