1. Kingdom Hearts: Chain of Memories

Kingdom Hearts: Chain of Memories

De RPG Kingdom Hearts vertelt het verhaal van Sora die terechtkomt in een wereld vol met Disney- en Final Fantasy figuren. Sora’s vrienden zijn spoorloos verdwenen en hij moet door bekende Disney tekenfilmwerelden trekken om ze terug te vinden. Hierbij wordt hij geholpen door bekende Disney figuren als Donald Duck en Goofy, die zich naarmate het spel vordert aansluiten bij Sora om samen een team te vormen. Jij bestuurt Sora, terwijl de rest van het team wordt bestuurd door de computer. Anders dan in de meeste Square-Enix RPG’s zijn de gevechten niet turn based, maar realtime. Je hoeft dus niet op je beurt te wachten voor je een tegenstander een mep kunt verkopen.

De gevechten in Chain of Memories zijn verschillend van het origineel. Als je verstrikt raakt in een gevecht, opent een scherm waarin ingezoomd wordt op de actie. Hierdoor zijn de gevechten voor de speler beter te volgen. Ook is er een soort battlecard systeem ingevoerd, zodat de gevechten een vleugje strategie meekrijgen. Dit systeem gaat niet erg diep dus spelers die niet van deze battlecard elementen houden hoeven zich hierdoor niet af te laten schrikken.

Het spel wordt gespeeld vanuit een isometrisch aanzicht, zodat je een beter overzicht hebt over de speelwereld op het kleine scherm van de Game Boy Advance. De sfeer is goed intact gebleven en de levels en figuren zijn allemaal goed geanimeerd. Speciale aandacht verdienen de tussenfilmpjes in het spel. Die zijn namelijk van een sublieme kwaliteit die we nog niet eerder zagen op een handheld.

Chain of Mermories begint waar het origineel ophoudt en verklaart zo ook enkele gebeurtenissen uit vorige deel die vooralsnog onduidelijk waren gebleven. Later dit jaar verschijnt Kindgdom Hearts 2 voor de PlayStation 2 dat weer aansluit op deze Chain of Memories. Wil je dus het volledige avontuur spelen, dan zal je over beide systemen moeten beschikken. Maar schrik niet, de spellen zijn prima afzonderlijk te spelen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Mwa houd niet echt van deze games…

  • we moeten nog zo lang wachten :(

  • Een van de weinige games van de GBA waar ik echt op wacht..

  • Kingdom Hearts is samen met Pro Evolution Soccer 3 met afstand het beste spel dat ik op mn PS2 heb. Is ook het enige spel dat ik ook ongeveer aan een stuk door heb uitgespeeld. Ik verwacht dan ook veel van deze game, maar ik denk dat het moeilijk wordt voor het spel om zich te kunnen meten met het origineel op de PS2.

  • nou en? het zal wel een goeie game worden

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren