1. Singles: Flirt Up Your Life

Singles: Flirt Up Your Life

De eerste beelden van Singles geilden ons op met schaars geklede dames. Toch is Singles helemaal niet zo kinky als het lijkt. Ontwikkelaar Rotobee heeft een Sims spel gemaakt waarin relaties centraal staan. Het is de bedoeling om twee personages aan elkaar te koppelen zodat ze vervolgens zoenen, vrijen en trouwen. Is het idee goed uitgewerkt of is het gewoon een simpele kopie van The Sims?

Tijdens de eerste spelsessie moet je twee personages uitkiezen. Een leuke optie is dat je naast een man en een vrouw ook twee vrouwen of twee mannen kunt kiezen. Daarnaast kun je nog kiezen om in een flat te wonen die je zelf moet inrichten of die al ingericht is. Later zal er een villa speelbaar zijn maar deze moet je eerst vrijspelen. Als je het spel start voelt alles meteen vertrouwd aan. Iedereen die The Sims heeft gespeeld kan zo uit de voeten met dit spel. De bekende gameplay van The Sims is nog steeds vermakelijk en verslavend. De drang naar een betere relatie is aanwezig waardoor je blijft spelen.

Er zijn enkele veranderingen ten opzichte van The Sims. Zo is de behoeftemeter aangepast op het thema van Singles en zijn er vijf onderdelen waar jouw personages in moeten groeien om een succesvolle relatie te hebben. Deze onderdelen zijn problemen, vriendschap, romantiek, plezier en sensualiteit. Op het relatiegebied is het spel dieper dan The Sims maar op andere onderdelen, zoals werk, is het spel niet zo uitgebreid. Zo kun je maar uit één baan kiezen waar je wel in door kunt groeien. Ook het verbouwen van je flat is lang niet zo uitgebreid. Het aantal onderdelen is beperkt en de diverse behangsoorten zijn vreselijk. Het verbouwen van je flat gaat overigens vrij lastig doordat het camerastandpunt erg slecht is..

De moeilijkheidsgraad van het spel is niet al te hoog. Je hebt precies genoeg tijd om je dagelijkse dingen te doen. Daarnaast is het simpel om een goede baan te krijgen waardoor je al snel een goed inkomen hebt. Ook stellen de personen weinig eisen aan de omgeving of behoeftes. Zo kunnen ze hun nachtrust, werk en eten missen of wonen in een huis met twee bedden, een koelkas, een toilet, een wasbak en een tafel met stoelen. Een leuke toevoeging is dat er echte gespreken plaatsvinden. Helaas zijn deze gespreken allemaal hetzelfde ongeacht welke personen er in de flat wonen. Nadat je de flat- en villalocatie hebt uitgespeeld valt er weinig meer te doen omdat het snel in herhaling valt.

De technische kant van het spel is verdeeld. Aan de ene kant heb je een spel wat er visueel vrij goed uit ziet. De personages en omgevingen hebben veel details en zien er dus goed uit. Het nadeel is dat er een monstercomputer nodig is om te genieten van deze grafische pracht. Als er diverse opties worden uitgeschakeld zoals schaduwen en hoge resoluties, dan is het spel ook nog te spelen op een vrij oude computer. Aan de andere kant is het spel achterhaald qua geluid. Gesprekken vinden nog steeds in de ‘blabla-taal’ plaats. De geluidseffecten zijn vrij eentonig maar ze zijn niet vervelend. Hetzelfde geldt ook voor de achtergrondmuziek, alleen is deze wél vervelend.

Singles heeft ook te kampen met fouten. Zo wordt je nog wel eens terug naar je desktop gegooid door grafische problemen. Daarnaast zitten er enkele “leuke” fouten in het spel. Bijvoorbeeld wanneer twee mensen tegelijk televisie kijken op één televisie. Dan komen er opeens twee afstandsbedieningen tevoorschijn. Ook zitten er wat kleine programmeerfouten in het spel.

Conclusie en beoordeling

Singles: Flirt up your Life is een aardig spelletje met een uniek onderwerp. Hoewel de basis zo goed als gekopieerd is van The Sims is het thema goed verwerkt in het spel. De verslavende gameplay van The Sims werkt ook in dit spel erg goed. Daarnaast is de grafische kant dik in orde. Singles is ook nog eens gunstig geprijst (iets minder dan dertig euro). Het spel heeft wel te maken met enkele kleine bugs maar hopelijk worden die verholpen met een patch. Het enige grote nadeel is dat de levensduur van het spel iets aan de korte kant is. Na een weekend heb je het grotendeels wel gezien en zal je het spel voorlopig niet meer aanraken.
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Omgeving en personages
 • Sims gameplay werkt nog steeds
 • Prijs
 • Minpunten
 • Irritante achtergrondmuziek
 • Korte levensduur
 • Bugs

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Dit spel gaan we mooi niet kopen dus!

 • waarom ga je em niet koopen ik vind et wel cool spel

 • Ik vind et ook wel een cool spel…

 • Hehehe lijkt me ook wel cool, zou het best wel eens willen proberen, helaas is mijn PC brak (alstie nou op een spelcomputer kwam :P).

 • jezus hoe bedoel je geldtrekkerij is gewoon een slechte copy van the sims hotdate

 • gameplay van the sims??? hmmmm sounds good 2 me :P grafisch ziet het er wel veel beter uit als the sims dus waarom zou je de game dan niet ff checken it looks fine 2 me :P maarja smaken verschillen so try it for your self and see :P

 • Lijkt me echt een baggergame dit :S. Is dit voor de mensen die in het echt niks klaarmaken ofzo?

 • slap, makkelijk in cash gamepie

 • …gewoon een "soft-porno"-spel voor de (zielige!!) freaks onder ons…

 • hmm ik zag sims erbij staan en ik weet nu dus al dat ik hem nie tga kopen :p brak spel

 • ik ga hem halen voor me vriendin… Het is echt weer een dagenlange game waaraan je verslaaft gaat raken.. in dit geval mijn vriendin dus…

 • K heb um al, marre ik vind het egt een klote game.

  je kan niet eens je eigen huis bouwen, alleen uitbreiden in indelen.

  daarnaar zijn de luitjes ook nooit tevreden.  NIET KOPEN DUZ!! ;)


 • ik denk dat ut 30 euro of 50 euro word nontjuh.

 • je kan het spel gratis een uur spelen. Kijk op www.fileplanet.com

 • Persoonlijk vind ik het cijfer VEELs te hoog.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren