1. E3: Verwachting Xbox

E3: Verwachting Xbox

Microsoft en de E3 beurs, deze combinatie staat garant voor veel spectaculairs, maar wat is nou echt spectaculair tegenwoordig? Tussen alle geruchten die zijn losgebarsten zo kort voor de E3 moet je alles met een korrel zout nemen, maar tevens het onverwachte kunnen verwachten. Microsoft lijkt het dit jaar rustiger aan te doen dan de voorgaande jaren, maar is dit een stilte voor de storm, of hebben ze gewoon weinig groots aan te kondigen?

We beginnen met het belangrijkste, gaan we de Xbox 2 nu wel of niet zien? In principe zijn er geen aankondigingen gedaan van Microsoft’s kant omtrent de opvolger van hun allesomvattende spelcomputer. Maar Microsoft doet hun naam geen eer aan als ze niet proberen de show te stelen, zo hadden ze twee jaar geleden de aankondiging van Xbox Live en vorig jaar de overname van Rareware, gecombineerd met de eerste ingame beelden van Halo 2. Dat was dus genoeg spektakel voor de meeste spelletjesfanaten onder ons. Dit jaar is het niet zeker wat we kunnen gaan verwachten, in tegenstelling tot voorgaande jaren.

Er wordt momenteel gefluisterd dat Perfect Dark Zero, de opvolger van de Nintendo 64 klassieker Perfect Dark, een lanceertitel wordt voor de Xbox 2. Dan komt er ook nog eens bij dat diverse ontwikkelaars al te kennen hebben gegeven dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van Xbox 2 titels. Het lijkt er dus op dat de grote klapper van Microsoft de aankondiging kan zijn van hun tweede spelcomputer. Maar voordat iedereen ongeduldig begint te trappelen; er zijn ook andere klappers voor de Xbox waarvan we wat meer feiten hebben.

Peter Molyneux zal zijn opwachting maken met Fable, de geanticipeerde RPG-titel van Lionhead's Big Blue Box Studios. Fable is al bijna gekroond tot beste titel van de eeuw, terwijl het spel nog geen eens uit is. Zo nieuwsgierig als ze zijn zullen de aanwezige redactieleden van InsideGamer proberen Peter te gijzelen om zo alles over Fable te weten te komen wat we willen weten, en als het even kan zullen ze ook kijken of het spel speelbaar is. Van Intrepid Computer Entertainment, de ontwikkelaar die onder de arm van Lionhead werkt, kunnen we B.C. verwachten, een immens groot spel over het overleven van de mens in het stenen tijdperk. Dit spel brengt samen met Fable een nieuwe diepgaande speelbaarheid en beiden worden ongetwijfeld twee van de grootste parels op de E3 beurs.

Ook Rare laat dit jaar van zich horen op de E3, zij aan zij met Microsoft zullen zij Conker en Kameo presenteren. De harige Conker laat zich van zijn grofste kant zien in Conker: Live and Uncut, een titel met aanstekelijke doch bizarre actie, gecombineerd met “naar het schijnt” de beste visuele kwaliteiten voor een Xbox-titel, is Conker een titel om naar uit te kijken. Hadden we al gezegd dat het spel geschikt is voor Xbox Live? Kameo: Elements of Power is de andere titel van Rare, het spel met een prachtige wereld waarin de meest uiteenlopende wezens rondlopen, hetgeen Kameo tot een sprookje maakt waar we nog meer van willen zien. Ook schijnt Rare een nieuw spel te gaan aankondigen, maar helaas is daar nog niets over bekend.

Bioware komt met Jade Empire, een Japans getinte RPG. Jade Empire loopt op de engine van Star Wars: Knights of the Old Republic, waardoor Jade Empire gegarandeerd een uitstekende spelbesturing zal krijgen. Dit spel zal om die reden dus zeker worden bekeken indien speelbaar op de E3.

Een titel waar vrijwel iedereen naar uitkijkt is Halo 2, de opvolger van de adembenemende shooter van Bungie. Halo 2 zal alles zijn wat Halo was, maar dan maal tien als we Microsoft en Bungie mogen geloven. Naast de prachtige vormgegeven wereld(en), zal Halo 2 uitgebreid worden met diverse tactische extraatjes en natuurlijk het allerbelangrijkste, de optie om over Xbox Live te kunnen spelen, iets waar we allemaal van watertanden.

De Japanse ontwikkelaar Tecmo zal komen met Dead or Alive Code: Cronus, het nieuwste deel uit de Dead or Alive-serie. Hoe het eruit ziet zal ons worst wezen, want van Tecmo weten we allang dat zij het uiterste uit de Xbox zullen halen. Wij willen weten wat de verbeteringen zijn ten opzichte van de voorgaande delen. Ook willen we meer weten van Dead or Alive Ultimate (online), het spel dat Dead or Alive 2 & 3 combineert met een hogere tiet gehalte dan ooit tevoren en met meer minuscule pakjes voor de door ons zo geliefde vrouwelijke spelers. Tevens hopen we dat Tecmo de opvolger van Ninja Gaiden gaat aankondigen, maar dat is de natte droom van enkele redactieleden.

Een gerucht dat speciale aandacht verdiend is het gerucht dat Electronic Arts eindelijk een compromis heeft gemaakt met Microsoft omtrent het gebruik van Xbox Live. Mocht dit waar zijn, waar wij haast wel vanuit gaan, dan kunnen we straks misschien Battlefield 1942 en FIFA op de Xbox verwachten, compleet met Xbox Live optie. Een mooie aanvulling voor Xbox Live dus.

Naast deze bekende titels wachten we ook met smart op Chronicles of Riddick, Half-Life 2, Doom III, Unreal Championship 2, Thief Deadly Shadows, Pro Evolution Soccer, Star Wars: KotOR 2, Star Wars: Republic Commando, Psychonauts, Mechassault 2, Blinx 2, Sudeki, Full Spectrum Warrior, OutRun 2, True Fantasy Live Online, Forza Motorsports en nog veel meer titels.

Dit is wat er nu bekend is voor de Xbox E3 2004 en hoewel het misschien aan de karige kant lijkt, gaan we er vanuit dat Microsoft ons flink zal verrassen met de aankomende E3. Verwacht rond en na de E3 veel nieuws en impressies over deze titels en nog veel meer. Maak je borst maar nat.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Van Big Blue Box studios, de ontwikkelaar die onder de arm van Lionhead werkt, kunnen we B.C. verwachten, een immens groot spel over het overleven van de mens in het stenen tijdperk  Foutje hier…… Intrepid Studio's maakt B.C…… Big Blue Box werkt aan Fable.

 • fable word vet goed! alleen B.C. word volgens mij kut

 • @ xbobgamer111, jij bent zeker als een kind heel hard op je hoofd gevallen?  maar als je er nu een beetje over na denkt, laat Perfect Dark Zero langer op zich wachten dan Fable (als dat mogelijk is)…. ok, PDZ is niet zo gewild als Fable, en Fable was al jaren in ontwikkeling, maar in 'Xbox jaren' zullen we toch janger op PDZ wachten dan op Fable

 • Indrukwekkend allemaal. Vooral Perfect Dark is een titel om op te wachten.

 • hahahaahahaha cyrilleke heeft gelijk.De enigste goede titels zijn denk ik metroid 2. zelda wind waker 2. en resident evil 4 —> hahaha liever zelda en metroid dan een paar spellen die je allemaal in een paar uur uitspeelt—> fanboy mode :P

 • GameCube verwachting komt als het goed is morgen.  Voor de Xbox allemaal goede titels natuurlijk, maar kijk vooral uit naar wat Rareware te bieden heeft. Die moeten nu echt iets laten zien.

 • Zo hey mooie spellen komen uit op de Xbox kan er beter ook maar 1 halen…

 • sterke line-up hoor.. ze zullen zeker de show stelen als ze xbox 2 aankondigen maar met Halo 2 en Fable wordt het zowiezo een feest.

  zal wel lachen zijn als een een xbox handheld wordt aangekondigt :D

 • @Hitmastersnake…  Thnx man, had ik even over het hoofd gezien…

  Maar het is Intrepid Computer Entertainment…

  Heb het veranderd.. :)  Vind zelf de line-up beetje rustig nog… Veel van hetzelfde, dus wat we al 2 jaar lang voorgeschoteld krijgen. Ik kijk zeker naar deze titels uit, alleen hoop ik dat er nog een aantal leuke aankondigingen erbij komen.
 • dit zijn de echte spellen :D

 • Cyberpunk, je bent een grote titel vergeten! Forza Motorsport. Een racegame van MS met 300+ wagenpark. Voor het eerst te zien op de E3.

 • Lekker stukje hoor wouter! MS gaat de beurs op zijn grondvesten laten trillen.. (hoop ik :P)

 • @Sh@dow…

  Je hebt gelijk…

  Had nog heel weinig van het spel gehoord, dus was 'm vergeten.. Thnx anyway.. :)  @Robbie..

  Thnx man… :) • Hopelijk word Xavier Fox getoond. 2 jaar geleden ofzo werd er informatie vrijgegeven (die trouwens mijn interesse opgewekt heeft). Een mix van Fable en Zelda. Een platformer eigenlijk met een goed verhaal (volgens ontwikkelaar). Hopelijk is het nog in ontwikkeling.

 • full spectrum warrior lijkt me ook wat maar die komt alj bijna uit,

  leuk filmpje tezien op www.xbox.com van het spel.  de rest van de games die hier staan zijn ook heel goed.  ik kan bijna niet meer wachten. • @xtoc: misschien zouden ze een cursus Nederlands uit moeten brengen op de GameCube.

 • …tege FABLE is tege mij….en tege mij is tegen de GROND verstaan!!!!!!dit spel gaat een nieuwe definitie geven aan het woord revolutionaire…

 • Reactie van Ugly Bob geplaatst op 5 mei 2004 17:11

  …tege FABLE is tege mij….en tege mij is tegen de GROND verstaan!!!!!!dit spel gaat een nieuwe definitie geven aan het woord revolutionaire…

  WTF? :p

  Snap alleen laatste zin… :) • Ziet er goed uit wat er allemaal gaat komen :). Hopelijk worden de games van Rare een beetje goed :).  Voor degene die zeiden dat er weinig toppers voor de GC op de E3 zullen komen: TWW2, MP2:E, Paper Mario 2, Tales of Symphonia, Baten Kaitos, Geist, Resident Evil 4, VJ2, Mario Tennis GC, Four Swords Adventure, Cube Wars (niet zeker), Golden Sun GC (niet zeker), Homeland, Killer 7, Fire Emblem, Star Fox 2, Pikmin 2, PSO3 en Donkey Konga…. Er zullen er wel meer zijn, ook zullen er wat verassingen komen: Misschien Mario 128 :O. Het zijn, voor mij en vele andere, allemaal titels om naar uit te kijken :).

 • Ik zou het wel vaag vinden als PD0 voor de XBOX 2 komt. Ben ook benieuwd naar meer van Fable en EA op Live.

  waar blijft de gamecube verwachtinge? want dat is wel het belangrijkste

  Die kan ik je geven in 1 woord…  d00m3d :)


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren