1. Half-Life 2 draait veel beter op Ati

Half-Life 2 draait veel beter op Ati

Vandaag heeft Ati hun nieuwe grafische kaart op de markt gezet: de Ati Radeon X800. Bij de aankondiging werd een nieuw filmpje van Half-Life 2 getoond, waarschijnlijk dezelfde als we op de E3 zullen zien. Gabe Newell, eigenaar van Valve was ook aanwezig en liet weten dat Half-Life 2 z'n 40% beter zal draaien op de Ati Radeon X800 dan op Nvidia's nieuwste kaart de Geforce 6 6800.

Vrijwel alle grote spellen die op het moment op de markt verschijnen zijn geoptimaliseerd voor Nvidia kaarten. Bij Half-Life 2 heeft Nvidia niet z'n deal kunnen sluiten waardoor het spel nu helemaal ontwikkelt word rondom Ati hardware. Er zijn maar weinig spellen die geoptimaliseerd zijn voor Ati kaarten, buiten Half-Life 2 is er alleen nog Tribes: Vengeance.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • so cool

 • "Er zijn maar weinig spellen die geoptimaliseerd zijn voor Ati kaarten"  mja eigenlijk klopt die zin niet, HL2 is geoptimaliseerd voor DirectX 9 en toevallig zijn Ati kaarten gebouwd op DirectX 9 technologie. Terwijl GeforceFX kaarten voornamenlijk goed presteren met OpenGL. Daarom is het prestatieverschil zo groot. Niet omdat HL2 gebouwd is voor Ati kaarten.  Maar ja, doet niks af aan het prestatieverschil. Echter is het prijstechnisch gezien nog niet gunstig om de nieuwe Ati kaarten te halen. Hopelijk is het tegen de releasedatum wat gunstiger voor de geintereseerden.


 • Juist ati kaarten zijn veel duurder ;) Not! Het is juist omgekeerd Aiii!!!

 • ATI is degelijker dan Gforce vind ik … sterker … als ik een scheet laat in de richting van een Gforce kapt ie er al mee …

 • soul2soul : de Gforce word door verschillende producenten gemaakt en zelfs daarzit prijs verschil in … maybe you right maar de prijzen verschillen nog al per producent

 • En dan zegt men wel dat de meeste games volgens nvidea technologie ontwikkeld wordt, maar nog draaien de direct x 9 games allemaal beter op ati dan op nvidea.  Al met al zijn de twee topmodellen wel aan elkaar gewaagd, dit is alleen maar interessant voor de consument, omdat dit mischien wel een prijzenoorlog teweeg gaat brengen. (en de nvidea vreet aanzienlijk meer stroom).  Al met al zal ik denk ik toch maar bij ati blijven :D


 • Je gogo ati

 • doa, dat soort fanboy gelul moet je gewoon negeren hoor. Je weet hoe het gaat met dat soort types, blind de menigte door zonder zich echt te informeren over hoe het zit.  (neemt niet weg dat ati de betere keus is op het moment, maar voor een spel als doom 3 is geforce minstens net zo goed dus)

 • Zal mij een zorg zijn of HL2 beter speelt met NVidia of ATI, hij moet gewoon eens uitkomen!!!!!!

 • iK heb de beta gedaan op me pc met een Geforce, en hij zag er nog steeds verdomde goed uit, mooiste spel wat ik ooit had gedaan. Ik vond het zelfs beter dan Farcry, en dit was dus alleen maar de beta. De echte zal nog beter worden en het maakt dus geen worst uit of je NVidia of ATI hebt, het spel ziet er op beiden verdomde goed uit. Wanneer gaan ze eens de release date bekend maken???? Zoals Nase al zegt het zal me een zorg zijn of die ietsjes beter speelt op ATI, als ie maar uitkomt!!!!!!!!!

 • Aiii wat jij in het begin zei klopt ook niet. Nvidia kaarten zijn ook helemaal directx 9 based. En alle spellen zijn tegenwooridg direct x 9, dat heeft er nix mee te maken. Het spel is wel degelijk voor ati geoptimaliseerd.  Ati kaarten zijn ietsje duurder maar zijn veel sterker en gaan langer mee. Als ik nu een GF 6 koop kan ik daar 1 jaar alle games top mee spelen, haal ik de Ati X800 kan ik ruim 2 jaar mee.

 • Gelukig :)

 • Ze zijn natuurlijk DirectX compatible ja. Echter zijn ze voornamenlijk ontwikkeld om goed te presteren met OpenGL. (De nieuwere versies zijn daar overigens al redelijk goed op aangepast)  Ati daarintegen heeft ze gericht op de beste prestaties met DirectX 9.  Dat is dan ook direct de reden waarom HL2 op Ati beter werkt omdat bepaalde Shader technieken (bijvoorbeeld) van DirectX 9 gewoon sneller berekend kunnen worden door Ati kaarten dan door nVidia kaarten.


 • Nou ik heb geen Ati zou dom zijn om die te kopen maar aan de andere kant heeft HL2 wel een voordeel, want ze maken het spel beter toegankelijk voor mensen met een Ati kaart.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren