1. Donkey Kong Country 2: Diddy Kong's Quest

Donkey Kong Country 2: Diddy Kong's Quest

De Game Boy Advance begint steeds meer op een draagbare Super Nintendo te lijken. Dat licentiehouders van spellen als Lost Vikings, Rock’n Roll Racing en Final Fight nog een keer willen incasseren is tot daar aan toe maar een bedrijf als Nintendo moet toch groter zijn dan dat. We zagen de complete Mario serie al voorbij komen. Niet zoals Mario Allstars, mooi verzameld op één cartridge, maar allemaal losse spellen die voor dik 45 euro per stuk over de toonbank gaan. Donkey Kong is de volgende melkkoe van Nintendo. Deel één verscheen onlangs en ook deel drie is al aangekondigd. Met deel twee: Diddy Kong’s Quest kun je komende zomer aan de slag. Betreft dit weer een schaamteloze overzetting of komt er nog een klein aapje uit de mouw?

King K Rool heeft het ditmaal groots aangepakt. De vorige poging om Donkey’s bananen te stelen mislukte, dus daarom heeft hij deze keer de aap zelf maar ontvoerd. Diddy en Dixie zullen samen moeten proberen hem te bevrijden. De komst van Dixie brengt een aantal leuke nieuwe mogelijkheden met zich mee. Dixie kan namelijk korte tijd vliegen met behulp van haar staart. Zo kun je ook op de lastig bereikbare plekken komen. Ook kun je nog steeds elkaar als opstapje gebruiken om hoge sprongen te maken.

Het zal de beide apen niet gemakkelijk gemaakt worden want de volgelingen van K Rool, de Kremlins, zitten echt overal. Gelukkig krijg je hulp van een aantal dieren. Deze dieren zitten opgesloten in houten kisten en als je deze bevrijdt zullen ze je helpen in lastige situaties. Een aantal dieren kennen we nog uit het vorige deel. Zo zullen Rambi de Neushoorn, Expresso de Struisvogel en ook Enquarde de Zwaardvis opnieuw hun opwachting maken, maar er zullen ook een aantal nieuwe dieren te vinden zijn.

Naast de dik 40 levels die het spel bevat, zul je ook een aantal minigames moeten spelen. Er zijn zelfs speciaal voor deze Game Boy Advance versie een tweetal nieuwe minigames toegevoegd, te weten Funky’s Fishing en Candy’s Dance Studio. Ook is er een attackmode toegevoegd die met twee spelers gespeeld kan worden. De rest van het spel is identiek aan de SNES versie, en op zich is dat natuurlijk helemaal niet verkeerd want het was en is gewoon een topspel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Misschien koop ik het wel :), weet nog niet zeker…

 • Ik denk niet dat ik hem ga halen

 • Voor wie 'm gemist heeft op de SNES zeker halen!! een van de beste SNES games en IMO de beste Donkey Kong Country

 • ze konden beter Masio Allstars advance uitbrengen  en ook Donkey kong country collection advance…..  maar nee, ze melken het duur uit!!! stelletje opnaaiers daar!!!!


 • ik heb een gba en ik ga deze game niet kopen………omdat ik het spel al helemaal kapot heb gespeeld op de snes!

 • Had destijds alleen deel 1. Deze wel gespeeld bij vrienden destijds maar nooit echt "doorgespeeld" maar ik vind 45 euro ook gewoon te duur voor een "2e handsje"

 • ze moeten inderdaad mario all stars maken voor de gba! (ipv alles om de beurt uit te geven)

 • Releasedatum

  25 juni 2004

  Staat links, kijk voortaan even.


 • Dit vind ik echt zo'n saai spel hé…

 • Ondanks dat dit toentertijd een top game was hebben mensen tegenwoordig behoefte aan nieuwe games in plaats van oude games op nieuwe consoles, ik in ieder geval wel. Het begint zo langzamerhand vervelde te worden dat alle oude games opnieuw uitgebracht worden. Het kan natuurlijk ook een nieuwe strategie van Nintendo zijn om zo snel mogelijk failliete te worden, want op deze manier verliezen ze op lange termijn alleen nog maar meer markt positie tegenover hun concurrenten

 • grafisch is de snes versie veel mooier ook.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren