1. Personeel

Personeel

Onlangs moest ik een nieuwe CD-Rewriter aanschaffen voor mijn trouwe PC, de oude had het begeven. Dus ik ga met volle moed richting de plaatselijke PC-toko om er eentje op te halen. Daar aangekomen zie ik een door acne geplaagd, sociaal gehandicapt mannetje achter de kassa staan. Gezien mijn kennis over PC’s niet al te groot is, (ik weet hoe het kreng aangaat), vroeg ik die knakker om hulp bij het uitzoeken.

Het mannetje keek mij verward aan en leidde mij naar de CD-rom spelers. Ik zei meteen tegen hem dat ik een Compaq had, dus kon ik niet alle spelers gebruiken (het irritante aan Compaq). Het mannetje knikte en legde mij enkele drivers voor. Hij begon enkele PC termen door de zaak te smijten en raakte zo opgewonden tijdens het uitleggen van alle specificaties, dat hij er van begon te kwijlen en te sputteren (mental note: volgende keer een paraplu meenemen).

Na enkele minuten te hebben nagedacht koos ik voor de Plextor 40/12/40 CD R, deze is dus Compaq compatible. Het mannetje had echter een andere keus, hij wees mij een CD-R aan die een stuk goedkoper is dan mijn keuze, maar met dezelfde mogelijkheden. Gezien ik een erg gierige en arme student ben, leek het mij geen slechte keus. Maar Marcel is niet achterlijk, dus ik vroeg hem of die wel in een Compaq kon, hij zei ja. Dus ik vroeg hem nogmaals of het in mijn Compaq kon en wederom zei hij ja.

Ik besloot dus om hem aan te schaffen en ging weer richting huis. Thuis aangekomen installeerde ik het apparaatje en de bijbehorende software. Tot mijn grote onvervalste woede bleek het niet compatible te wezen met mijn Compaq computertje. Na enkele oerkreten en scheldwoorden te hebben geschreeuwd voelde ik een onheilspellende kalmte over mij heen komen. Ik had besloten om het mannetje van de PC-zaak erg veel pijn te doen.

Ik begaf me dus weer richting de PC-toko, en ja hoor, daar stond hij. Hem strak aankijkend liep ik op hem af, hij zag de woede in mijn ogen. Met een blik alsof iemand in zijn bordje cornflakes had gescheten groette hij mij. Kalm vertelde ik hem wat er was gebeurd en dat de CD-R niet compatible was met mijn Compaq. Hij keek mij aan en grinnikte, volgens hem had ik vast en zeker iets verkeerds gedaan tijdens de installatie. Op dat moment begon ik rood voor mijn ogen te zien en wilde ik hem de nek omdraaien.

Ik vertelde precies wat ik had gedaan, alles volgens het boekje, maar wederom beweerde hij dat ik ongetwijfeld iets verkeerds had gedaan. Nu was de maat vol, ik vroeg om mijn geld terug voor ik een ongeluk beging. Hij zei dat het niet mogelijk was om mijn geld terug te krijgen gezien ik hem al geïnstalleerd had. Onvervalste woede stroomde nu door mijn aderen, ik stond op springen.

De maat was nu vol voor mij en ik wilde zijn baas spreken. Hem leek het niet nodig om zijn baas erbij te halen voor mijn situatie. Dus ik sloeg met mijn vuist op de toonbank en vroeg nogmaals om de baas. Er kwam iemand van uit de voorraadkamer die nogal geschrokken keek: het was de baas.

De baas vroeg wat er aan de hand was, ik legde het verhaal uit. Hij pakte de CD-R en bekeek hem eens, na enkele minuten kwam hij tot de conclusie dat de CD-R niet voor Compaq computers was. Hij bood zijn excuses aan voor al mijn ongemak en bood mij €50,- korting aan op de CD-R die ik eigenlijk wilde kopen. Ik kocht de CD-R en ging weer naar huis.

Ik heb zo’n hekel aan dit soort verkopers die denken dat ze alles weten en dat de consument maar een dom schaap is. Ook zijn verkopers die geen verstand hebben van het product dat ze verkopen niet geliefd bij mij. Of van die slijmerige verkopers, vaak in kledingszaken te vinden. Van die mensen die je niet willen helpen maar die je iets willen verkopen hoe belachelijk het je ook staat. Soms heb ik het idee dat men net zo goed een stel getrainde apen achter de kassa kan zetten, dat zou volgens mij niks uitmaken. Ik weet wél dat ik niet meer naar die zaak zal gaan voor mijn computeronderdelen.

Hier laat ik het voor deze keer bij, heb geen zin meer om te schrijven, dus tot de volgende keer! Same bat-time, same bat-channel!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren