1. Verfilmen van games

Verfilmen van games

Terwijl ik in de nacht van vrijdag op zaterdag naar de film Wing Commander keek op BBC (wat een ass film) vroeg ik me af hoe het komt dat de meeste films die op games zijn gebaseerd, complete crap zijn. Bij de meeste films over games heb ik het gevoel dat ze nogal afgeraffeld zijn en dat er maar weinig rekening wordt gehouden met het originele verhaal van de game.

Wing commander is van een zeer coole en klassieke game, tot een tiener movie gebombardeerd met meneer Freddy ‘Scooby Dooby Doo’ Prince JR in de hoofdrol (wat een foute gast zeg…). Terwijl ik naar Wing Commander keek dacht ik terug naar grotere blunders dan Super Mario Bros. en Street Fighter the Movie, films die me doen huilen.

Kijk maar naar Super Mario Bros, wat een gigantisch zaadfilm was dit zeg, niks van de game zat er in (op de namen van de hoofdrol spelers na). Dit is naar mijn mening de slechtste game verfilming ooit, met hun power boots… tsssss!

Dan hebben we Street Fighter the Movie, hetzelfde verhaal als SMB. Het verhaal had helemaal niks te maken met de game en de figuren leken over het algemeen niet op de game figuren. Het had een leuke film kunnen worden als ze gewoon het originele verhaal hadden gehouden. Ze hadden de film om Ryu heen moeten maken die de wereld afreist en tegen wat mensen knokken (net als in de Manga film).

Er zijn natuurlijk wel enkele game verfilmingen die wel enigszins amusant waren, Mortal Kombat bijvoorbeeld (die theme was extreem cool in die tijd). Maar zelfs deze films waren zeer slappe aftreksels van de game.

Hoe is het eigenlijk mogelijk dat Hollywood toch redelijk originele game verhalen zo kunnen verneuken? De meest recente game movies vielen wel mee, op Resident Evil na dan.

Tomb Raider had geen ijzersterk verhaal maar de vrouwelijke vormen van Angelina en de actie maakten wel wat goed (die bungee scène was wel cool!).

Veel mensen snappen niet dat ik Resident Evil een grote ass film vond, nou, ik snap niet dat veel mensen het een goede film vonden. De zombies leken op iets uit een heel foute B-film zoals The Toxic Avenger, het camerawerk was om te huilen (Boom mic om de scène in beeld, spiegelbeeld van de camera ploeg) en het acteer werk was complete prut (de trailer was leuker dan die hele film!!). Het enige wat wel vermakelijk was is de scène waar je die chick d’r beaver zag onder haar ziekenhuisjasje door.

Dit is ook zo’n film die erg tof had kunnen wezen maar weer eens verneukt en afgeraffeld is. Ik herkende maar erg weinig van het originele games verhaal, op een paar kreten na in de film leek het in de verste verte niet op het origineel.

Binnenkort komen er meerdere game verfilmingen, zoals Spy Hunter met The Rock. Ik hoop echt dat Hollywood beter naar de games gaan kijken voor ze een film erover gaan maken, om verneuking te voorkomen.

Op game verfilming rust blijkbaar dezelfde vloek als op comic verfilmingen, Hollywood doet niet genoeg met de originele verhalen. Gelukkig is de vloek voor comics de laatste jaren redelijk verdwenen, films als Blade, X-men en Spiderman waren geweldig. Maar dit is wel eens anders geweest, wie kent de Captain America film nog? Jezus Almachtige Christus, wat een zaadfilm!! Ik denk dat game movies dezelfde ontwikkeling ondergaan, de eerste paar films waren complete ass, maar ze worden beter.

Het heeft ook veel te maken met de acteurs die ze voor de hoofdrollen nemen, de meeste acteurs lijken totaal niet op het gamefiguur. Als ze bijvoorbeeld Metal Gear gaan verfilmen, waar nu over gesproken wordt, wie moeten ze dan als Snake nemen? Vele mensen roepen dan Kurt Russel en Tom Cruise, beiden zouden Snake wel goed neer kunnen zetten volgens mij.

Het is bij zo’n verfilming over het algemeen natte vingerwerk aan de kant van Hollywood. Ik denk dat de filmmakers over het algemeen weinig tot niets van de game weten en maar weinig rekening houden met het verhaal.

Dit zijn volgens mij de belangrijkste redenen waarom de meeste games verfilmingen over het algemeen vloeibare stront zijn. Ik laat het voor deze keer hierbij, dus lieve kijkbuis kindertjes; “oogjes dicht en snaveltjes toe… slaap lekker.”

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • niet lullig bedoeld maar ff badges hunten    je moeder

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren