1. E3: Verwachting PC

E3: Verwachting PC

PC spellen veranderen qua techniek ieder jaar. Om de zoveel maanden komen er weer nieuwe, betere en sterkere grafische kaarten uit waardoor de ontwikkelaars elke keer weer net een stapje verder kunnen gaan. Als ik de toptitels van de E3 echter bekijk is deze stap dit jaar niet zo heel groot. Titels als Half-Life 2, World of Warcraft en S.T.A.L.K.E.R. zijn niet zulke zware titels zoals we in voorgaande jaren zagen. Far Cry en Doom 3 brachten veel grotere veranderingen. Doom 3 werd jaren geleden al op de E3 getoond, maar ligt nog steeds niet in de winkels. Het spel zal dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet op de E3 aanwezig zijn. De uitgevers die zich dit jaar op PC gebied vooral gaan bewijzen zijn Vivendi, Ubisoft en Electronic Arts.

Net zoals vorig jaar zal er een demo worden getoond van Half-Life 2. Dit jaar zal de demo zowel op de Ati als op de Vivendi stand te vinden zijn. Ondanks dat Valve zegt Half-Life 2 bijna af te hebben, zal het spel niet speelbaar zijn, maar zullen we het moeten doen met nieuw kijkmateriaal. De tweede grote Vivendi titel is World of Warcraft: dé RPG waar alle fans van het genre naar uitkijken. Naast deze twee, en vele andere titels, kijk ik persoonlijk ook erg uit naar Tribes: Vengeance. Het spel wordt dit jaar voor het eerst door Vivendi getoond.

Ubisoft toont dit jaar voor de PC twee oorlogsspellen: Ghost Recon 2 en Brothers in Arms. De eerste titel vereist bijna geen uitleg aangezien de naam en de beelden voor zich spreken. Brothers in Arms is ook een oorlogsspel, maar heeft de Tweede Wereldoorlog als uitgangspunt. Het spel wordt ontwikkeld door Gearbox Software, een gerespecteerde ontwikkelaar die onder andere verantwoordelijk is voor de PC versie van Halo. Een andere titel van Ubisoft dit jaar is The Settlers 5. Al is er nog vrij weinig over de titel bekend, veel fans van de serie kijken nu al uit naar dit spel.

Na jarenlang de formules van Battlefield, The Sims en Medal of Honor te hebben uitgemolken op elke mogelijke manier komt Electronic Arts nu eindelijk met echte vervolgen. Battlefield 2 zal zich, in tegenstelling tot de voorgaande Battlefield spellen, afspelen in het heden, waardoor het gevecht meteen een stuk dichter bij huis lijkt. Met de komst van Call of Duty leek Medal of Honor even af te zakken, maar dit veranderde al snel toen de eerste bewegende beelden van Medal of Honor: Pacific Assault een paar maanden geleden naar buiten kwamen. Twee andere titels van Electronic Arts die ik zeker nog even wil noemen zijn The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth en The Sims 2. Beide titels worden alleen al gekocht om hun naam, maar lijken ook goede spellen te worden.

Een buitenbeentje is THQ, dat buiten zijn gewoonlijke licentie titels dit jaar één van de meest veelbelovende first person shooters van 2005 zal tonen: S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl. Ook deze titel is al lang in ontwikkeling en zal ook nog even op zich laten wachten. S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl belooft een revolutionair spel te worden met stabiele graphics en veel nieuwe gameplay elementen. De afgelopen jaren zijn er in Rusland veel studio’s opgestart maar voorlopig kan niet één studio de kwaliteit van deze titel evenaren.

Zoals ieder jaar belooft de E3 ook dit jaar op PC gebied vol te zitten met veelbelovende titels. Buiten een heleboel vervolgen van vooral Electronic Arts zien we ook innoverende titels zoals Brothers in Arms en S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl. Ik ben lichtelijk teleurgesteld dat Half-Life 2 niet speelbaar zal zijn, ondanks dat het spel deze zomer nog moet uitkomen. Buiten alle uitgevers zullen ook Ati en Nvidia nadrukkelijk aanwezig zijn op de E3 en daar zullen we de nieuwste grafische hoogstandjes kunnen bekijken die we in toekomstige spellen kunnen verwachten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • de nieuw Moh is een compleet ander spel dan rising sun, ik denk dat ze hard op de bek zijn gegaan met rising sun, ik verwacht veel van stalker :) r0x0rs die game :)

 • World of Warcraft is de PC game waar ik momenteel naar uitkijk!

 • Brothers in Arms is natuurlijk nog maar net aangekondigd, zelfde geld voor Battlefield 2 en Ghost Recon 2.

 • sluit me aan bij rutmer :)

 • PC blijft het beste systeem voor shooters en RTS

 • Settlers 5 jonges, dat lijkt me pas leuk.  Verwondert me dat niemand die titel noemt eigenlijk.

 • World of Warcraft en Medal of Honor: Pacific Assault doen…

 • Weet iemand trouwens wanneer Battlefield: Modern Combat voor de Ps2 uitkomt??Is nog niet bekend.

 • Halflife2 en MOHPA lijken voor mij interessant. Sims2 zag er goed uit na de demo te hebben bekeken.

 • Aiii, ik heb Settlers 5 zelfs in me artikel staan, dus zeg niet dat je de enige bent die er naar uitkijkt.  Ness@Gamed, Blizzard is van Vivendi piet :P Check je bronnen voor je wat zegt.

 • Ik kijk vooral uit naar de volgende games:  Wordl of Warcraft

  Settlets V

  Battle for Middle-Earth :D


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren